Reklama

Reklama

Půjčovna masa

(seriál)
  • USA Altered Carbon
Trailer 1
USA, (2018–2020), 15 h 36 min (Minutáž: 43–67 min)

Tvůrci:

Laeta Kalogridis

Předloha:

Richard Morgan (kniha)

Hrají:

Martha Higareda, Joel Kinnaman, James Purefoy, Stephanie Cleough, Ato Essandoh, Byron Mann, Andre Tricoteux, Matt Frewer, Renée Elise Goldsberry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Po 250 letech strávených v hibernaci je oživený vězeň, který si může vydobýt svobodu jediným způsobem: musí zjistit, kdo je vrah. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (245)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nějakou dobu jsem se tomu bránil, ale stálo to za to. Přesně takový seriál v současném televizním vysílání chyběl. Netflix opět zahrál na správnou strunu. Opravdu super kyberpunkový seriál. Už chápu místní velmi vřelé ohlasy. Vítejte v daleké budoucnosti, kde už tělo není svázáno s myslí a bohatí lidé neumírají. Hlavní hrdina je probuzen po 250-ti letech. Chvíli mu trvá, než se rozkouká a hned je pověřen vyšetřováním zvláštní vraždy. Postupně se do toho zamotává a zjišťuje, že věci jsou mnohem složitější. Má to lehce noirový nádech. Všechno je propletené a mrtvol přibývá. Postupně se dozvídáme různé věci z Takeshiho minulosti. Seriálu určitě chválím velkou brutalitu a značné množství krve. To se v nich často nevidí. S nahotou také nešetří. Celé to jednoznačně táhne skvělý Joel Kinnaman s pohlednou policistkou v patách, kterou ztvárnila pro mě dosud neznámá Martha Higareda. Ve 2. sérii Takeshiho ztvárnil Anthony Mackie. Odehrává se na jiné planetě a s jinými postavami. Je to bohužel o něco slabší. Dozvídáme se víc o Takově i Quell minulosti. Zjistíme i něco o oněch Starších. Uvidíme, jestli ještě bude nějaká další série... "I moje mikrovlnka je chytřejší než on." ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Altered Carbon je jedno z nejočekávanějších sci-fi letošního roku a o tom, že nepůjde o žádný z řady levných pokusů, svědčí i to, že si ho do své stáje vybral právě Netflix. Je to už pár měsíců, co jsem viděl první trailer, ale pamatuju si, že hned po něm jsem si seriál poznamenal a rozhodně ho chtěl vidět. A ten den je konečně tady. Sci-fi mě baví a tohle přichází se slibným námětem. Navíc jsou hlavní role zajímavě obsazeny, takže jsem se nebál toho, že by mě to nezaujalo. A skutečně, jen těžko jsem hledal něco, co by mě na tom nebavilo. Tempo bylo trochu pomalejším, ale podle mě fungovalo na výbornou a akce se s putováním hrdiny za pravdou střídá parádně. A i věci, kterým se nedostalo hned na úvod dostatečného vysvětlení jsou později napraveny. Altered Carbon nabízí spoustu toho, co mě baví. Díky tomu, že se jedná o Netflix, tak jsem si mohl první řadu užít podle vlastního tempa. Největší chválu si zaslouží Joel Kinnaman, ten jako obvykle hraje skvěle a baví mě. Příjemný bonusem pak je, že dal seriál vzpomenout na spoustu filmů, mezi kterými samozřejmě vede Blade Runner. Za mě tedy rozhodně ano a pokud vás takové věci baví, Altered Carbon by neměl uniknout vaší pozornosti. Já osobně si myslím, že půjde o jeden z nejlepších seriálu roku 2018… 2. série Tak nevím, co přesně se nepovedlo, ale druhá série mě prostě nebavila tolik, jak jsem čekal. Anthony Mackie se mi sice nezdál jako problém, ale jeho Takeshi Kovacs mě nedokázal vtáhnout tolik. A bohužel nikdo z nových postav mu nedokázal pomoci. Jediným světlým bodem byl Poe, ale ani ten to nezvládal zachránit. Věci, které bodovaly v první řadě se nějak vytratily a celkově ta akce vypadá hůř provedená a je mnohem méně přehledná. Vím, že Altered Carbon ten příběh na výměně těl postavil a od začátku bylo jasné, že to tak bude, ale nečekal jsem, že mu ty změny až tolik ublíží. O první řadě jsem psal jako o jednom z nejlepších seriálů 2018, o druhé řadě budu psát jako o jednom z největších zklamání 2020. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scifi Nářez servírující v 9 hodinách vlhký fanouškovský sen. Altered Carbon má vše, co by správný seriál mít měl a také splňuje nejpřísnější kritéria Sci-Fi žánru. Blade Runnerovský vizuál, Neo Noir detektivka, Cyberpunková atmosféra, Hardcore erotické scény ( O cecky, frndy dokonce i péra zde není nouze) a to nejhlavnější hutné a nepříjemné Gore scény. Hlavní hrdina Joel Kinnaman zahrál vše s grácií a sekundující mexická kráska Martha Higareda je skvělou třešničkou na dortu. Má to vynikající tempo, skvělé akční scény, pěkně dávkované zvraty, hezky zamotané story s více liniemi, které na konci zapadnou jako puzzle, skvělé záporáky a samotný zvrhlý svět je více než impozantní. Místy je to hodně fucked up a slabší povahy to nemusí zkousnout. Torture ve virtuální realitě, to nechceš! a bordel ve vesmíru, kde si zákazníci mohou vybrat ženu, muže či 7 leté dítě to jsem nezažil ani v exploitationech. Spokojenost v každém ohledu a jestli se ve druhé sérii budou věnovat programu, kde mrtví přichází zpátky k životu, aby našly své vrahy, tak se máme opět na co těšit. Jednička letošního roku! Highlight scény: Masakr ve výtahu, souboj s nahými klony, Lizzie v Akci. 95% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

EDIT z 4.3.2018 ke zrušení seriálu. První řada Altered Carbon pro mě byla totální pecka a hrozně jsem se těšil na další (lepší akční scény, minimálně co se týče seriálů, jsem dostal až u třetího Daredevila). Až do té míry, že jsem několik dlouhých měsíců pouze vyhlížel její potvrzení, ač jsem věděl, že se bude muset obejít bez Joela Kinnamana, ale říkal jsem si, že to nebude taková hrůza. A krom čtenářů knihy, jež seriál zklamal, jsem v tom rozhodně nebyl sám. Nicméně pak přišly trailery a datum vydání a mé nadšení bylo pryč, vůbec jsem tu euforii jako tenkrát necítil, což se po prvním díle, kdy jsem si dal týden pauzu, pouze prohloubilo. Ukázalo se, že můj oblíbený Kovacs s agentkou Ortegou byly mnohem důležitějšími podpěrníky mé zábavy, bez nichž to prostě nešlo. Proti Anthonymu Mackiemu nemůžu říct vůbec nic a celý seriál si poctivě prožil a zahrál, včetně vypjatých emocí v posledním díle (díkybohu zkrácení na 8), nicméně pro mě to prostě není hvězda, jeho charisma není dostatečné a je jen jedním z mnoha stoupenců Marvelu, mimo nějž nikoho moc nezajímá (viz nudný Netflix film IO) a bohužel jsem se od toho nedokázal oprostit, ačkoliv mi ani druhá řada nepřišla o moc levnější, méně výpravnější nebo výplňkovější. Stejně je to pro mě obří zklamání a neumím si představit, co by mé dojmy zlepšilo v doslova hypotetické (nyní nereálné) řadě třetí (tedy vlastně vím, nahoře jsem to popsal, ale nevidím to příliš reálně). Vlastně cítím podobné rozčarování jako po vyhození Spaceyho během již natáčené poslední řady House of Cards, ačkoliv v preprodukci Altered Carbon bylo vše jasné dané. Ale hořké pocity zůstávají. Ale tu první sérii grandiózního cyberpunku si rozhodně dejte, proto tu těch 5* visí. PS : Mám novou platonickou lásku - těžkotonážní Martha Higareda, její nadávky v rodném jazyce z posledního dílu mi v hlavě budou znít ještě dlouho. | S1: 5/5 | S2: 3/5 I ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Za mě docela rozporuplný produkt. Začnu klady. Joel Kinnaman je v hlavní roli perfektní. Má tu pravou fyzičku a dokáže skvěle zahrát drsňáka s dobrým srdcem, který v růžovém baťůžku nosí bouchačku. Sekundují mu neméně dobří kolegové. Líbila se mi stylizace laděná do film noir/Blade Runnera i nápad s nahráním "duše" člověka a možnosti "nosit" těla jiných lidí. Toho posledního seriál pěkně využívá. Nápad, styl a hrdinové tedy dobří. Jenže seriál se často dramaticky rozmělňuje a těká mezi tématy, respektive nedá těm důležitým tématům prostor dýchat. Chtělo to prostě pevnější ruku na pozici show runnera a možná i krátit. Velmi dlouho trvá, než nám ukáží, jak to vlastně bylo s původním Takeshim - a v tu chvíli je původní linka s vyšetřováním vraždy mnohem méně zajímavá a člověk si říká, proč se na ní strávilo tolik času. Nakonec se všechny linie poskládají do jakž takž úhledného balíčku, pokud je divák schopen se zorientovat ve všech nových pojmech, které na něj tvůrci chrlí. Kolem a kolem spokojenost, ale nemůžu se zbavit dojmu, že pro stoprocentní zážitek by si divák musel přečíst původní komiks, kde je spousta věcí snad lépe vysvětlena. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (10)

  • Termín „Reálná smrt“ označuje v seriálu událost, při které je zničen čip v zátylku člověka a znemožňuje tak přenést mysl do jiného těla. (Tomas_TM)
  • Umělá inteligence Poe z hotelu The Raven je inspirována a pojmenována podle spisovatele Edgara Allana Poea, a hotel nese jméno jednoho z jeho nejslavnějších děl – „Havran“. (Tomas_TM)
  • V seriálu je nad nápisem „Police“ na policejních autech ještě jeden nápis v hindštině, a to „Raksha Karna“, což znamená „chránit“. (Tomas_TM)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

30.07.2018

V čerstvě oznámené druhé řadě kyberpunkové sci-fi Altered Carbon od Netflixu se v hlavní roli vojáka Takeshiho Kovacse nově objeví herec Anthony Mackie (Captain America: Občanská válka, Detroit). Ten… (více)

Netflix a hvězda bojových umění

Netflix a hvězda bojových umění

01.07.2018

Netflix si objednal akční sci-fi seriál Wu Assassins s hvězdou bojové série Zátah Iko Uwaisem. Scénář k novince napíše John Wirth (Terminátor: Příběh Sáry Connorové, Falling Skies), o režii první… (více)

Barbar Conan míří do televize

Barbar Conan míří do televize

06.02.2018

Amazon dal před pár měsíci najevo, že si hodlá sehnat vlastní Hru o trůny. Krokem číslo jedna byl nákup televizních práv na Pána prstenů, z čehož se má ukuchtit prequel slavné filmové trilogie. Krok… (více)

Reklama

Reklama