Reklama

Reklama

Půjčovna masa

(seriál)
  • USA Altered Carbon
Trailer 2
USA, (2018–2020), 15 h 36 min (Minutáž: 43–67 min)

Tvůrci:

Laeta Kalogridis

Předloha:

Richard Morgan (kniha)

Hrají:

Martha Higareda, Joel Kinnaman, James Purefoy, Stephanie Cleough, Ato Essandoh, Byron Mann, Andre Tricoteux, Matt Frewer, Renée Elise Goldsberry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Po 250 letech strávených v hibernaci je oživený vězeň, který si může vydobýt svobodu jediným způsobem: musí zjistit, kdo je vrah. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (244)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Mohl by to být áčkový seriál, a stačilo jen málo. Občasná béčkovost, záměrná překombinovanost, nebo sem tam zjednodušující nelogičnost mu ale sluší víc. V cyberpunku se nevyznám, takže budu věřit hlasům tvrdícím, že námět není originální. Mně se ten netradičně vymyšlený, ovšem na vodě postavený svět líbil. Ocenil bych nějaký uvítací tutoriál. Postavy z reálií něco málo nakousnou, něco se dá domyslet a něco vyplyne ze situace. Ovšem protože se hlavní hrdina i po čtvrt tisíciletí mimo vcelku orientuje (kam zmizel technický pokrok?), tak je pro mě po první sérii většina věcí záhadou. Zážitku to neublížilo, protože ten stojí na tísnivé atmosféře a především na napětí. Scénář se s postavami nemazlí. Nechává je projít peklem i očistcem a to všechno několikrát dokola. No a protože jsou to vesměs sympaťáci, tak jsem trpěl s nimi. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Za mě docela rozporuplný produkt. Začnu klady. Joel Kinnaman je v hlavní roli perfektní. Má tu pravou fyzičku a dokáže skvěle zahrát drsňáka s dobrým srdcem, který v růžovém baťůžku nosí bouchačku. Sekundují mu neméně dobří kolegové. Líbila se mi stylizace laděná do film noir/Blade Runnera i nápad s nahráním "duše" člověka a možnosti "nosit" těla jiných lidí. Toho posledního seriál pěkně využívá. Nápad, styl a hrdinové tedy dobří. Jenže seriál se často dramaticky rozmělňuje a těká mezi tématy, respektive nedá těm důležitým tématům prostor dýchat. Chtělo to prostě pevnější ruku na pozici show runnera a možná i krátit. Velmi dlouho trvá, než nám ukáží, jak to vlastně bylo s původním Takeshim - a v tu chvíli je původní linka s vyšetřováním vraždy mnohem méně zajímavá a člověk si říká, proč se na ní strávilo tolik času. Nakonec se všechny linie poskládají do jakž takž úhledného balíčku, pokud je divák schopen se zorientovat ve všech nových pojmech, které na něj tvůrci chrlí. Kolem a kolem spokojenost, ale nemůžu se zbavit dojmu, že pro stoprocentní zážitek by si divák musel přečíst původní komiks, kde je spousta věcí snad lépe vysvětlena. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série je hodně příjemným scifi překvapením. Ač ne moc diskutované ani nikde propagované, s neznámými herci a s dost ulítlou představou budoucnosti a výměnou lidského vědomí pomocí malého žetonku v páteři. I tak jsem ale seriálu od druhé epizody propadl a byl přímo nadšen u dílu číslo 5. Bohužel dál už byl seriál trochu slabší, vymýšlel si natahující a dále vysvětlovací berličky, ale hrdiny už jsem měl oblíbené. Na druhou sérii bude ale lepší si počkat, když hlavní hrdina přesedlá do jiného těla a už se nejspíš ani nedočkám nejlepší postavy seriálu - hoteliéra Poea. 2. serie aneb Poe se přeci jen vrací. Juhů. No a tím končí většina pozitiv. Ze zbytku série se dá kladně hovořit už jen o návratu vůdkyně povstání po 300 letech z hrobu. Což byla špičková 4. episoda. potom už jen charismatický záporák v podobě velitele, který je v novém a rozhodně (oproti hlavnímu hrdinovi) v lepším těle. Ke konci serie jsem už u dílů začínal usínat. A vždy k tomu docházelo, když došlo na akci. Poslední vyslanec byl v první řadě a v první řadě bystrý bojovník. Z té jeho bystrosti zbylo ve druhé řadě už jen pár poznámek a vsazeno bylo na jeho kung-fu dovednosti. Býda, býda. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Děvky, drogy a virtuální realita. Poslat do éteru takhle nekompromisní seriál, obzvlášť v éře tvrdé politické korektnosti, to chce koule - koule, které tenhle seriál neztratí až do poslední sekundy. Bezbřehé násilí je tu ovšem silně opodstatněné, stejně jako každá postava, a každá na první pohled nesouvisející podzápletka. Klobouk dolů předloze, něco mi ale říká, že čtenáři budou s touhle adaptací náramně spokojeni. Hardcore cyberpunková sci-fi říznutá noirovou detektivkou, zabalená do nádherného vizuálu (Netflix se zase jednou plácl přes kapsu) a okořeněná parádním obsazením, ze kterého vyčnívá především mexický uragán Martha Higareda, ale ostatní přitom nejsou příliš daleko za ní. Jo, tohle mi fakt sedlo, ke konci to perfektně tlačí na emoce a když už jsem měl pocit, že jsou všechny zvraty fuč, přišla jedna poslední rána na solár, a já si byl konečně jistý - tuhle krvavou pecku jsem neviděl naposledy. Altered Carbon - 1. řada 9/10 ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Podla mna pecka. Drsne. Dokonca by som povedal ze na mainstream mega drsne. Pacilo sa mi ako si to vytvaralo pribeh. Budovanie napetia je super. Ortega mohla by trochu lepsie zahrana, ale stvarnila ju aspon sexi herecka co sa nevahala vyzliect. Inak su tu super postavy. Sam Kovacs ma bavil. Poe bol dokonaly. Slizky sikmooky killer tiez sadol ako rit na serbel. Jedine co mi trochu kazilo serial bola sestra. Na konci to uz s nou bolo trochu chujne. Som zvedavy na druhu seriu. Davam zatial slabych ale vzbojovanych 5*. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (10)

  • Vyslanci neboli „Envoys“, mezi které patří i hlavní hrdina Takeshi Kovacs (Joel Kinnaman), byly speciálně vycvičené jednotky Hvězdného Protektorátu. Vyslanci byli díky výcviku schopni odolat velkému fyzickému i psychickému nátlaku a díky neuro-chemikáliím měli skvěle zbystřené smysly. (Tomas_TM)
  • Důvod, proč se nesmrtelným zbohatlíkům říká „Meths“, je odkazem na Methuselaha, který byl podle biblické pověsti nesmrtelným. (UncleMorty)
  • Joel Kinnaman, představitel hlavního hrdiny Takeshiho Kovacse, musel strávit každé ráno 90 minut v maskérně, aby maskéři zakryli jeho tetování na těle. (Tomas_TM)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

30.07.2018

V čerstvě oznámené druhé řadě kyberpunkové sci-fi Altered Carbon od Netflixu se v hlavní roli vojáka Takeshiho Kovacse nově objeví herec Anthony Mackie (Captain America: Občanská válka, Detroit). Ten… (více)

Netflix a hvězda bojových umění

Netflix a hvězda bojových umění

01.07.2018

Netflix si objednal akční sci-fi seriál Wu Assassins s hvězdou bojové série Zátah Iko Uwaisem. Scénář k novince napíše John Wirth (Terminátor: Příběh Sáry Connorové, Falling Skies), o režii první… (více)

Barbar Conan míří do televize

Barbar Conan míří do televize

06.02.2018

Amazon dal před pár měsíci najevo, že si hodlá sehnat vlastní Hru o trůny. Krokem číslo jedna byl nákup televizních práv na Pána prstenů, z čehož se má ukuchtit prequel slavné filmové trilogie. Krok… (více)

Reklama

Reklama