Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V chátrajícím statku na chudém předměstí Říma žije dědek Gino (Paolo Villaggio) s přítelem Tinem (Gabriele Cirilli). Provozují ne příliš výnosnou živnost vyklízení sklepů a sní o tom, jaké to bude, až jednou zbohatnou. Po jedné zakázce v honosné pohádkové vile dostane Tino nápad, aby se Gino vydával za nezvěstného otce bohatého důvěřivého podnikatele. Trik se podaří do té míry, že je Gino přijat do rodiny a hraje úspěšně roli otce i dědečka dvou vnoučat. Jako podvodník se však vůbec necítí dobře a tak se rozhodne jít s pravdou ven... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Stíba 

všechny recenze uživatele

Omylem jsem se místo k Fantozzimu v ráji dostal k tomuhle Villaggiho "neúčetnímu" filmu, což jsem ale zjistil až když jsem ho tu chtěl po shlédnutí ohodnotit ale nemohl ho najít. Ani mi totiž nedošlo, že tohle není další ze série příběhů pana účetního. Film je to sice příběhově jiný ale jinak celkem stejný jako ty o panu účetním s tím, že tohle byla tematicky docela fajn změna, která ten dějový stereotyp s opakujícími se Fantozziho vtípky příjemně nabourala vcelku povednou konfrontací světů chudoby a blahobytu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Villaggio zije v nejaky priserny chudinsky ctvrti mezi hroznou sebrankou a vloudi se do rodiny milionare, takze jsem cekal dalsi typickou Villaggiovo blaznivou komedii, kde bude vyplazovat jazyk a koktat. Jenze tohle je neco naprosto jinyho nez jeho bezny komedie. Jasny, komedie to je taky, i kdyz spis to je jen takovy usmevny a obcas dojemny, protoze film jen tak pomalu a prijemne plyne, reziser netlaci na pilu a Villaggio ze sebe nedela dementa, ale hraje a to tak, ze hodne slusne. Valet smichy se u toho nebudete, ale tech 90 minut utece docela prijemne. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Já si bláhově myslela, že kariéra Paola Villaggia skončila s Panem účetním a pak se mi do ruky dostal tenhle kousek. Paolo trošku více přibral a vlasy mu zbělely. Čekala jsem něco ztřeštěného a šíleného, ale viděla jsem příjemný film. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Na to, jaký to mělo téma, to bylo málo bláznivý. Ono to vlastně nebylo bláznivý vůbec. Což je podle mě škoda, protože tohle téma se tomu nádherně vybízelo. Ale celkově mě to jakž takž potěšilo a do toho průměru se to rozhodně zařadit dá. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak ako dvojka BS/Th uz v 90. rokoch nenatocili nic schopne, Villaggio stale jel. Vyborna talianska blazniva komedia, ktoru taha sice Villaggio sam, ale na rozdiel od dnesnych hruz zo Sandlerom ap. je toto slubna komedia s opravdovym humorom, na ktorej sa da vyborne odreagovat : 75 % ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama