Reklama

Reklama

Následky: Když se země přestane otáčet

(TV film)
  • USA Aftermath: When the Earth stops spinning
všechny plakáty
USA, 2010, 47 min

Scénografie:

Florian Schuck

Obsahy(1)

Země se přestala otáčet. Už se nepohybujeme rychlostí 1700 km v hodině. Polovina světa je ponořena do neustálé tmy a na druhé zase stále panuje světlo. Oceány rozdělily a zaplavily většinu našich měst, jiná postrádají vzduch a život. Živočichové a rostliny přežijí pouze, pokud se změní. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

sator 

všechny recenze uživatele

No optimismem dokument vážně neoplývá...vzhledem k tématu je to pochopitelné...Trochu mi chybí vstupy vědců, nicméně dá se čekat že pro NG vědci psali scénář... ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Pod a pop National Geographicu.¬         Jeden ze současných lidových takydokumentů National Geographic, podřadného, nenápaditého zpracování.¬                 Opakující se vyplňující vložky (planeta Země z vesmíru); laciné výjevy mající napodobiti skutečnost; zpracování problematického námětu lze označiti přímo za bulvární. ()

Cearomana 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, ze kterého se dozvíte, jak by se někde lidé udusili, jinde utopili, ale co se stane s naším nebohým Českoslovensem tam není ani zmínka :D Z pomyslné mapy světa bysme se tu ale zřejmě chvíli těšili z moře, než by nás zaplavilo. Po 45ti minutách, kdy čekáte na velký finish, to zabije věta: ,,...taková situace sice nikdy nenastane..." a dramatický zážitek z dokumentu je pryč. Ale i tak-pěkná teorie a hezké počítačové efekty. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

První co diváka zajímá je, z jakého důvodu by se Země mohla přestat otáčet. A toto vysvětlení by mělo stát na začátku dokumentu. Je mi s podivem, že se někdo vůbec zabývá dokumentem a analýzou situace, která stejně nenastane, což sdělí na konci. Upřímně, dělaji si srandu ? Třičtvrtě hodiny člověka dusí kecama o totální zkáze a pak řeknou, že to je vlastně úplně pasé. Wtf. ? ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

dokument ze 4. dílné série Aftermath: Když se země přestane otáčet - zápletka je pokaždé nerealistická, počet obyvatel se nemůže náhle zdvojnásobit, těmihle věcmi bych logicky naprosto jist, otáčení Země příliš nerozumím, dobře, nic z toho nemůže nastat, pak ale již nastupuje logika, věda (samozřejmě všecko hypotézy, na spoustu se mohlo zapomenout, lesco by nemuselo nastat) a řeší, jaký by to mohlo mít teoreticky dopad a je celkem zajímavé to sledovat, tato katastrofa mi příde jako jedna z nejzajímavějších vůbec, svět obrácený naruby, nový kontinent a půl roku světlo a půl roku tma. Tyto dokumenty jsou prostě bizarní, ale mám je radši než ezoterické nesmysly, ufo, mindfuck konspirační pseudokumenty. Nejvíce se mi líbili dokumenty Population Zero (nebo Svět po lidech), o trvanlivost našich výdobytků, kde byla ukázána místa, která lidé opravdu zcela opustily, to dávalo aspoň trochu smysl. Dokumenty omlouvá to, že se tvůrci snaží ukázat, jak je naše civilizace křehká a příroda mocnější, nemusí po nás zůstat skoro nic, či, jak omezené jsou naše zdroje a v tomto případě, jaké krásné přírodní rovnováze žijeme, samozřejmě jsme na ní zvyklý a všechno stojí na tom, že se radikálně nic měnit nebude, existují i dokumenty o reálnějších hrozbách - asteroidy, záření z kosmu apod. Triky, materiály v tomto jsou celkem slušné, hrané pasáže takový průměr, ale neruší..na obsah i vizuál Population Zero ale nic nemá.. ()

Reklama

Reklama