Reklama

Reklama

Řemeslo má zlaté dno. Ovšem jen v případě, že ho člověk umí. To se však o dvojici Paolo Villaggio a Renato Pozzeto rozhodně říct nedá. Vrhají se do práce s těmi nejlepšími úmysly, ale všude, kam vlezou, nadělají spoušť. Mají totiž obě ruce levé! Jako údržbáři v kostele moc úspěchu nemají. Jako automechanici na benzínové pumpě zničí několik aut a raději sami odcházejí. Zkoušejí také prodávat vysavače po domech. V jednom hotelu udělají takovou škodu, že tu musí rok pracovat zadarmo. Otevřou si dokonce pohřební ústav, ale po ztracení nebožtíka a zmlácení vdovy to vzdají. Nakonec dostanou nabídku pracovat jako dvojníci, netuší však, že jim jde o život. Jako vždy, když se člověk zaplete s mafií. Ještě, že jejich anděl strážný nad nimi bdí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ sa nejedná o veľmi kvalitný snímok a vlastne ani priemerný a kazí to trápnosť vtipov. Paolo Villaggio je výborný komik, ale musí mať dobre napísané vtipy a scény. Tu je level trápnosti na takej veľkej úrovni, až vás často krát strasie mráz, ktorý vám prejde po chrbte. Navyše talianskeho herca Renatoa Pozzettoa nepoznám a nevidel som ho v iných filmoch, ale tento herec ktorý sekunduje Villaggiovi bol rozhodne zlou voľbou. Celkovo by som mal upozorniť všetkých, ktorí sa rozhodujú, či si túto "komédiu" pozrú, že sa tu nejedná ani o nejaký príbeh, ale len o niekoľko scénok, ktoré dokopy ani netvoria celok. Neprichádza nič nové, nič originálne. Vtipy stoja za vyliž. Príbeh žiadny.Nezasmejete sa ani raz. Iba nanajvýš pousmejete. A ono to má dokonca ešte dva pokračovania. ()

siciliano 

všechny recenze uživatele

Bejvalej Fantozzi a jeho přiblblej kamarádíček se z němé grotesky filmového plátna ocitnou v moderním světě, kde na ně čeká nejedno překvapení. Snaží si vydělat na živobytí, ale moc jim to nejde. Na co šáhnou, to zpackaj, takovej Pat a Mat po italsku. A jak už je u italských filmových komedií zvykem, že je o zábavu postaráno a díky úspěšnému prvnímu dílu byly natočeny ještě dvě neméně úspěšné pokračování. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Po více než čtvrtstoletí je Bláznivá komedie už sice místy trapná, ale některé fórky jsou pořád famózní (asi nejlepší je scénka s odpaněním). Oba hlavní představitelé nemají chybu a i z trapnějších scén dokáží svými grimasami úsměv vykouzlit. Jako u filmů s panem účetním, i zde jsou některé scény krásně absurdní, kdy různými triky filmaři vytvoří bláznivé pokroucení reality. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Paolo Villaggio a Renato Pozzetto. Italští komici spolu ve filmu. A pozor, bránice dostane velice zabrat. Snímek nemá samostatný děj. Jedná se o povídkový počin, kde oba vystupují v různých pracovních pozicích. A jak jsme u nich zvyklí, na co sáhnou to pokazí, kde se objeví tam tráva neroste. Směska gagů, která nikoho nenechá poklidu. Tedy pokud má ten dotyčný smysl pro humor. Na vyženění špatné nálady vynikající lék. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me naprosta klasika, na kterou jsem vzdy o prazdninach cumel s bratrancem. Sice to neni moc film, spis jen slepenec nijak na sebe navazujicich scenek, kdy jedna je lepsi, jedna horsi, ale vetsinu casu je cemu se zasmat a misty jsou fory fakt brutalni. Ke konci uz filmu lehce dochazi dech a nejvetsi naklad si vyplejtvaj hned na uvod, ale i tak to je jeden z nejlepsich Villaggiovo nefantozziofskejch filmu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu hraje též Pierfrancesco Villaggio, syn Paola Villaggia, který ztvárnil postavu stoupence klanu z Marseillaise. (Diego75)

Reklama

Reklama