Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hraný film z moravsko-slovenského pomezí z období německé okupace. Všední dny a starosti rodiny Drozdů, která žije na samotě v kopcích spjata s přírodou. Je zima 1944-1945. Rusové jsou už za humny, partyzáni v lesích a Němci z toho nejsou zrovna nadšeni... (Oisean)

Recenze (11)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Chvilinku jsem měla pocit, že o nic nepůjde, že před mýma očima proběhne takové malicherné vesnické drama. Záhy se k němu přidalo drama válečné. Ve velmi zdařilé symbióze obou poloh inscenace vytvořil Bělka naprosto skvělou atmosféru. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Ani všemocný strejda google mi neporadil, co přesně znamená slovo "pláňata". Ale je to solidně napsanej a slušně zahranej příběh z války, i když prostředí by spíš sedělo pro ponurou zimní pohádku z 19. století. Po několika zkušenostech s televizníma věcma z Ostravy se znovu divím, že už tenkrát nezaujala Pražáky Lenka Termerová. Jako mladá, krásná a dobrá herečka měla na to stát se hvězdou o desítky let dřív než v těch poblblejch Rodinnejch poutech atd. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Na Česko Slovenskom pohraničí vysoko v horách v roku 1945 bolo síce počuť mohutné hrmenie Sovietskeho delostrelectva, ale Nemci v protektoráte sa ešte stále snažili o dodržiavanie poriadku. Rodina Drozdov ukrýva vo svojom dome sovietskeho vojaka, situácia je stále nebezpečná a graduje pri raziách gestapa, ale aj miestnych kolaborantov. Na takéto situácie ale rodina nie je dostatočne pripravená a preto reaguje mnohokrát neprimerane. Nakoniec sa z toho vykľuje baladický príbeh. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Drsná horská zimní krajina a drsná doba, ve které se příběh odehrává. Ještě, že tu nebyly při německé konverazaci použité titulky. To by mi pokazilo celkovým dojem z filmu. Nejsem sice sadař, ale pláňata byla ta jablíčka, která měli v ošatce na stole. Taková lemují třeba místní komunikace. Nebo to taky mohla být jen obyčejná metafora. Lenka Termerová byla zamlada opravdu krásná herečka. Prvně jsem ji zaznamenala až v Ženě za pultem. ()

PatoP 

všechny recenze uživatele

"Život s takovú ludskú pakážú. To je moje všecko". Výrok skvelého ostravského herca Zdeňka Hradiláka v úlohe starého horala Drozda. Aj keď je to dráma s baladickým koncom, nechýba jej typický humor výborného valašského spisovateľa Jiřího Křenka, od ktorého som už hádam prečítal všetko. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Zase se někomu nechtělo trochu více rozpracovat závěr celého film, čtyřicet dolů. Herci hráli co měli, nepřetrhli se, ale své odvedli. Děj ušel, celkově se na to dalo dívat. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Hradilák nikdy nebyl moc dobrej herec a tady je extra divnej. Tahle směs bodrosti a zemitosti s ego-vožralou... No budiž Valaši só Valaši. Ale i celkem otřelý, mnohokrát zpracovaný příběh byl natočen tak nějak divně. Netvrdím špatně, ale divně. I ten název je divný. Co mají společného s tím co se odehrálo, plané (nešlechtěné) stromky? Snad to, přeneseně, že všechny tři jejich děti vyrostly naplano, zemřeli bez potomků? Ale co Jan, nejstarší, ten přece dítě měl... Chm, chm, chm... ()

Reklama

Reklama