Reklama

Reklama

Fantozzi

  • Česko Zrození pana účetního (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Věčný smolař Ugo Fantozzi se tentokrát představuje ve svém úplně prvním filmu, který u nás dosud nebyl uveden. I v tomto dílu se můžete těšit na jeho hezkou ženu a ještě krásnější dcerku, ale také na jeho trapasy v japonské restauraci, utrpení při odtučňovací kůře, sportovní nadšení při fotbalovém zápase a marnou snahu získat si přízeň slečny Silvaniové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

Diego75 

všechny recenze uživatele

Po filmu "Maléry pana účetního" je tohle, myslím, nejlepší díl série. Je to takový seznamovací díl, kde se dozvídáme charaktery postav a něco okaždodenním životě Uga Fantozziho. Moc tady nechápu to nízké hodnocení, protože spousta gagů a vtipných scének zde byla. Je to možná tím, že tento díl je společně s "Nesnáze pana účetního" režírován jiným režisérem než ostatní filmy. Já tvrdím, že Paolo Villaggio zde hrál skvěle a na pět hvězd to film zvládne. ()

Zabuza 

všechny recenze uživatele

Mňa proste večný smoliar Fantozzi neskutočne baví. Na jeho vtipných historkách vychádzajúce z reality sa dokážem stále zasmiať. Scéna, keď bolo 16:59 a všetci sa pripravovali na útek z práce je až neuveriteľne skutočná a zábavná. Vždy, keď v piatok odchádzam z roboty a stretám davy ľudí ako sa ponáhľajú domov, si na túto scénu vždy spomeniem. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Napriek absencii skutočnej zápletky (film je viac-menej sekvenciou skíc) je Fantozzi pravdepodobne posledným komédie v talianskom štýle. V porovnaní s klasickými komédiami v talianskom štýle je všeobecný tón oveľa ľahší, ale napriek tomu pod priehľadným závojom frašky stále horí oheň nemilosrdnej sociálno-kultúrnej kritiky. 6/10 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Série nesourodých epizod s humorem těžícím z absurdit a grotesky. Je to až primitivní, ale mě to dokáže rozesmát nahlas. Panu účetnímu se nedá nefandit - přes všechny katastrofy je stále houževnatý a rve se se svým příšerným životem občas i důstojně. Třeba ve scéně, kdy ho pohled na poníženou plačící manželku donutí vzepřít se šéfovi a ten prapodivný druh kulečníku vyhrát. Ostatně jeho žena je úžasná, i když to opravdu není žádná Lollobrigida, tak ho bezvýhradně miluje a vždycky mu dává podporu. /6. 7. 13./ ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Väcsinou to byva naopak. Prva cast byva dobra a ak sa natocia dalsie casti iba na zaklade uspechu jednotky, tak tym dalsim sa to uz tak nevydari, cest vynimkam, napr. BLAZNIVE STRELY (1988). Ale u Fantozziho je to akosi naopak. Nechce sa mi verit, ze MALERY PANA UCETNIHO (1980) ma az taky uspech aj v hodnoteniach na CSFD a o par rokov neskor natocene pokracovanie ma naopak uplne opacne hodnotenia, tak ako aj tato prva cast. Nechapem ako sa mozu tvorcovia az tak seknut. Sice som nevidel vsetky casti, ale tato prva sa mi zatial zdala byt najslabsia. Ten humor je niekedy az tak prehnany, ze to uz ani smiesne nie je, ale nastastie sa v kazdej casti najdu sceny, ktore nemaju chybu, napriklad upeceny psik u Cinanov a na vine ja samozrejme megasmoliar Fantozzi :-) ... 28.12.2010 ________ Paolo Villaggio - (Ugo Fantozzi) +++ Liù Bosisio - (Pina Fantozzi) +++ Plinio Fernando - (Mariangela Fantozzi - dcéra) +++ Anna Mazzamauro - (Slečna Silvaniová) +++ Gigi Reder - (Filini) +++ Giuseppe Anatrelli - (Calboni) +++ Hudba: Franco Bixio, Fabio Frizzi, Vince Tempera +++ ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Dům, ze kterého Fantozzi (Paolo Villaggio) seskakuje na silnici, se nachází v ulici Via degli Orti Variani. Silnice nese název Tangenziale Est Viale Castrense a slouží částečně jako městský okruh a přivaděč na dálnici. (San Miguel)
  • Ugo Fantozzi (Paolo Villaggio) bol účtovník obchodnej spoločnosti "Italpetrolcemetermotessilfarmometalchimica". (Raccoon.city)
  • Fantozziho dcera je ve skutečnosti muž. (ČSFD)

Reklama

Reklama