Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ani po smrti neopouští Uga Fantozziho prokletá smůla. Pro nebohého účetního není v nebi volné místo, a tak je poslán zpět čekat, než se nějaké uvolní. Plný energie a odhodlání se rozhodne využít čas k tomu, aby si života pořádně užil a dohnal vše, co zameškal. Ale maléry opět přicházejí. Neteř předstírá vlastní únos, aby získala peníze na vytouženou motorku, a Ugo propadne sexu po telefonu, čímž ruinuje rodinný rozpočet takovým způsobem, že si manželka Pina musí začít vydělávat právě na jedné takové lince. Bývalá kolegyně a dávná láska, slečna Silvaniová, tvrdí, že čeká Ugovo dítě. A aby toho nebylo málo, megašéf Balabam na něj hodí své podvody, takže milý účetní končí v base. Vrcholem smůly je povolávací rozkaz do nebe ve chvíli, kdy je Ugo propuštěn a začíná mistrovství světa ve fotbale. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Smůla se pana účetního drží i po smrti a nebeskou bránou jako jediný nestačí projít. Je dočasně poslán zpět na zem. Tady ho ovšem znovu čekají maléry, počínaje jeho vnučkou. Odzkouší si diskotéku mladých, bungee jumping, pár výtržností. Stane se závislým na erotických telefoních linkách, kde utratí veškeré peníze a Pina si začne vydělávat právě jako telefonistka erotických linek. Samozřejmě, že se jí Fantozzi dovolá. Slečna Silvaniová potřebuje finance na plastické operace, tak namluví Fantozzimu, že s ním čeká dítě. Někdy se ve filmu objevují již známé scénky z minulých dílů, ale celkově to pobaví. ()

Pokri 

všechny recenze uživatele

Vôbec to nebolo zlé, samozrejme, je to už len tlačenie na pílu, ale oproti predchádzajúcim dielom sa opäť našiel aj náznak invenčnosti. Fantozzi prepadne sexlinke, kolegyňa predstiera tehotenstvo, atď. Po nekonečnom točení sa okolo vtipov na adresu dcéry/vnučky je to pozitívne (hoci, samozrejme, ani tie nechýbajú, ale v menšej a tým pádom nenásilnej miere). ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Evidentně těžko ho zabít, Fantozziho.. Z účetního hlediska to MÁ DÁTI lascivní humor, občasné světlé momenty probleskující skrz trapnost, ženské představitelky z italského národního obludária, mužské z ústavu pro duševně choré a opakovaní frků z předchozích dílů, což mi návrat Uga v plné míře DAL. Mimochodem, nekupuje si pan účetní to rozměrné spodní prádlo u stejné firmy jako Hugo z hor a incredebilní Hulk? ()

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Devátý film o Fantozzim, kvalita klesá. Italské komedie o panu účetním alias Fantozzim mají 10 dílů! (u nás uvedeno už 9) 1 Fantozzi (1975)/Zrození pana účetního 2 Secondo tragico Fantozzi, Il (1976)/Nesnáze pana účetního 3 Fantozzi contro tutti (1980)/Maléry pana účetního/ 4 Fantozzi subisce ancora (1983)/Maléry pana účetního 2/ 5 Superfantozzi / Superúčetní (1985) 6 Fantozzi va in pensione (1988)/Pan účetní jde do důchodu/ 7 Fantozzi alla riscossa (1990) 8 Fantozzi in paradiso (1993)/Fantozzi v ráji/ 9 Fantozzi - Il ritorno (1996)/Návrat pana účetního/ 10 Fantozzi 2000 - la clonazione (1999)/Pan účetní opět zasahuje/ ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Nebýt hlušších míst, bylo by to za 4, protože ze scén, kdy se Fantozzi (podle jeho slov) nastavuje v posteli vedle Piny po tom, co zákazníkovi po telefonu říká, že si to strká do zadku nebo té v závěru, kdy má pocit, že po osmi porcích mexické fasolady exploduje za doprovodu samopalu či ručních bomb, jsem opravdu chcal smíchy...z dalších hlášek: Ugina ukáže dědečkovi vztyčený prostředníček coby gesto vzdoru. Pina: "Tak co říkala?" "Říkala...říkala, že se vrátí v jednu." // "Ugina se ještě nevrátila, co když se jí něco stalo?" "Měla na sobě obojek, ne? Tam je známka. Uvidíš, že nám ji přivedou domů." // následně Fantozzi podává inzerát do magazínu Čtyři packy s poutavou titulní stranou překrásné zrzavé kočky, který zní: "Ztratil se exemplář ženského pohlaví, hladká srst, střední velikost, slyšící na jméno Uga." // po otevření kokosového ořechu, který obsahuje Ugyn cop: "A, uřízli jí ocas!" // Fantozzi ukazuje fotografii vnučky policistovi: "Podívejte se, podívejte! Podle vás by byl někdo schopen tuhle holku prc--?!" // "Já tě ochráním, maličká. Já tě--uááá! Ještě jsem si nezvykl vidět tě takhle zblízka." // "Kam ji vedeš? To ne, to ne, vede ji do boudy!" // "No do prdele, je to možný?! Každý ráno si chcíplá jako netopejr a dneska, zrovna dneska-- Objevil jsem zajímavou telefonickou šous-eh, teda šlus--službu." (Semenářka versus Polykačka) ... :-D ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Fantozziho dcera je ve skutečnosti muž. (ČSFD)
  • Postava Fantozziho je tak populární, že v Itálii široce používané adjektivum "fantozziano" znamená "někdo tak nešťastný jako Fantozzi". (ČSFD)
  • Približne v 17. minúte filmu môžeme na stene izby Fantozziho (Paolo Villaggio) dcéry vidieť plagát heavy-metalovej skupiny Iron Maiden. (Michal123)

Reklama

Reklama