Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lidstvo stojí na prahu třetího tisíciletí, ale některým se stýská spíš po světě, takovém, jaký byl dřív. Například vévoda Balabam, majitel firmy, kde dříve pracoval nebožtík Ugo Fantozzi, je nešťastný z toho, že zaměstnanci již nemají takový respekt před svými šéfy jako kdysi, ba dokonce, že se on sám k nim musí chovat slušně a stýská se mu po časech, kdy mohl své lidi ponižovat a vykořisťovat. Stýská se mu zejména po Fantozzim, který byl přímo vzorem úslužného a snaživého úředníka. Naštěstí je tu věda, která dala lidem nové, dříve netušené možnosti a jednou z nich je klonování. A právě výzkumy genetického klonování se čirou náhodou Balabamova firma zabývá. Vedení firmy tedy požádá Fantozziho vdovu Pinu o pramínek vlasů po zesnulém manželovi a pokusí se pana účetního naklonovat. Experiment se zdaří a vytoužený účetní Fantozzi je opět tady. Úslužnější a zdvořilejší než dříve, se vrhne znovu do práce a slouží šéfovi například jako ochotná rohožka. A s ním pochopitelně přicházejí také nové maléry, které ho potkávají na každém kroku, ať už je uvržen do role vychovatele šéfova syna, nebo propadne sázení a musí předstírat, že vyhrál hromadu peněz, nebo jsou při oslavě Silvestra i s manželkou omylem považováni za albánské uprchlíky a deportování zpět do Albánie a jako by to nestačilo, zamiluje se jeho šeredná vnučka do podlého striptéra. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

BosMutus 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, jsou zde i vyloženě slabé, ba trapné okamžiky... ale některé příběhy a scénky jsou opravdu veselé... (např. loterie, výchova šéfova syna, první den v práci po naklonování atd.) já se prostě nemůžu vynadívat na všechny ty Fantozziho ksichtíky a nesmát se četným bizarním situacím. Tenhle film sleduji tak dvakrát do měsíce a neustále mě to baví. Možná bych měl vyhledat odbornou pomoc. Český dabing zde má opět skvělou úroveň. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Tady se pozná, kdo je Fantozziho fanda. Pravda, úroveň těžce upadá, fóry jsou dělané už hodně pod tlakem, ale normálně se na to dá dívat u nějaké jiné činnosti, jako je třeba čištění akvárka. Poslední díly z devadesátek už nejsou tak výrazné. Fantozzi má vyhrát miliardy, kdyby šel vsadit sám a neposlal manželku, která nevsadila. Objeví se i příšerná dcerunka hlavně na pánském striptýzu, kam zavítá i Fantozzi v převleku za tlustou starou bábu. A na začátku je Fantozzi naklonován z vlasů. ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Píše sa rok 2000 a účtovník Fantozzi je už po smrti. Pracovníci firmy sa búria a tak majitelia lovia v pamäti a spomínajú na staré časy, keď ich podriadení mali zo šéfov strach a rešpekt. Potrebovali by niekoho zo starej doby, niekoho takého, aby ich poslúchal. A spomenuli si na jediného - účtovníka primitíva Fantozziho, lenže ten už je po smrti. A tak neváhajú a naklonujú si ho..... Znôška stupidity a "komediálnych" scén , ktoré nemajú medzi sebou nič žiadnu súvislosť. Zábava pre ľudí s nízkym prahom vnímavosti. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na Fantozzim mě vždycky strašně bavila ta lehce nadnesená, přesto bez servítek, humorná kritika podřízeneckého až vykořisťovatelského vztahu zaměstnavatel (podnikatel) - zaměstnanec (pracující). Ta funguje i tady. Potěšil návrat Anny Mazzamauro i s jejími vibrujícími rty. Přesto stojí rozum nad tím, proč má někdo důvod se k Fantozzimu neustále vracet a točit pořád slabší a slabší díly. Místy zábavné, místy dost nudné, přesto zaujme alespoň schopnost, natočit suchý vtip tak neuvěřitelně suše, až to baví samo o sobě. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

uf hodnotenie CSFD ma až zarazilo. Fantozzi a jeho tragikomický život !!!celá séria nemá podľa môjho názoru žiadny až tak hrozný film aby patril ku top najhorším filmom. V tejto časti sa fantozziho trápenie ani po smrti neskončí pretože ho chudáka naklonujú a trable môžu pokračovať a jeho kultová rola. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v Říme v Itálii. (rafix)
  • Fantozziho (Paolo Villaggio) jméno je v sérii filmů o účetním Fantozzim často komoleno na Fantocci nebo Pupazzi. Je to proto, že tato slova v italštině znamenají maňásek nebo loutka, což přesně vystihuje charakteristiku jeho postavy. (Lisak_Pedro)

Reklama

Reklama