Reklama

Reklama

Kniha tundry. Příběh Vukvukaie, malého kamene

(festivalový název)
  • Rusko Tundra Book: A Tale of Vukvukai, The Little Rock., The (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Život v čukotské tundře poblíž Severního polárního kruhu je doslova mrazivě náročný. Starý Vukvukai zde strávil většinu svého života jako pasák obrovského několikatisícového stáda sobů, na kterých je jeho rodina plně závislá co do potravy, přístřešku i ošacení. Prostý každodenní život rodiny existující v téměř naprosté izolaci a neustálém boji o přežití s nehostinnou krajinou ukazuje víru v sílu tradic a zvyklostí. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Fifer 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument v klasickém stylu filmů Discovery. Hudba je výborná. Vadilo mi únavné a zbytečné členění na kapitoly. Také je škoda, že dokument kreslí čukotské "eskymáky" jen v pozitivních barvách. Režisér tím vytváří iluzi, že negativní lidské vlastnosti jsou zřejmě přítomné jen v naší uspěchané civilizaci. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

"Prosím, prosím, prosím, pojď se mnou do kina, chci to hrozně vidět a nechci jít sama. Příště půjdu na to, co vybereš ty, třeba na tu věc s těma hobitama!" Takhle úpěnlivá prosba někoho, kdo nenávidí hobity, se nedá odmítnout, šla jsem tedy se sestrou do kina na ten báječný film o sobech. Dokument rozhodně zajímavý, příroda drsná, ale krásná, sobi v množství velikém, několik hezkých psů a báječný pásový traktůrek, předělaný pravděpodobně ze zapomenutého tanku. Co vadí, je ta vzhledem k poselství filmu pekelně přepálená stopáž. Po skončení filmu jsme tak stály na zastávce, obě s mírně strnulým výrazem. "Existují i lepší filmy o sobech," konstatovala upřímně ségra. "Jo, třeba reklama na vodku," upřesnila jsem konkrétní titul. ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama