Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (309)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další z řady zvláštně a podivně bláznivých komedií, jejichž humor mi není vlastní. Zřejmě jde o jakousi parodii na poměry v italské společnosti, ale je to moc dětinské, naivně hloupé a trapné. Nechápu tak vysoké hodnocení v porovnání s dalšími díly Fantozziů účetního Uga Fantozziho (Paolo Villaggio), a to i těch starších, čili původních, z nichž jsou zde některé věci i převzaté. Nepřijde mi to lepší, v podstatě stejné, ne-li ještě horší, uvědomím-li si, že je to jen další pokračování. Některé situace mají i velmi slušný náběh, jako povinný cyklistický závod pořádaný ředitelem Viscontem Cobramem (Paul Muller), pobyt Uga s účetním Filinim (Gigi Reder) na jachtě ředitele přes vědu Barambaniho (Camillo Milli), popřípadě možnost nevěry Ugovi manželky Piny (Milena Vukotic) s vykutáleným pekařem. Ale nemá to pro mě ten správný směr, a ani konec. Další, jako výlet do hor, měnící se v hororové hubnutí, vzbuzuje jen útrpný úsměv. Z dalších postav je potřeba zmínit Ugovu roztomilou dcerušku Mariangelu (již 32 letá Plinio Fernando) a vychcaného geometra Calboniho (Giuseppe Anatrelli). Trochu jiný humor, než který upřednostňuji k dobrému pobavení. Na závěr: Fantozzi, ty nejsi stronza, ty jsi spíše idiot. Ale on za to nemůže. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V 11. minutě 2. poločasu Fantozzi konečně pochopil." Při sledování fotbalu mám podobně svižný reakce, ale při práci s dálkovým ovladačem jsem žabař. Fantozziho domovní rekord 380 přepnutí za 26 sekund je prostě nepřekonatelnej. Stejně jako jeho útok v kopcích při cyklistickým Cobram cupu. Jinak jsem se ovšem ukrutně bavil při pracovním zápalu italských úředníků, kráse Fantozziho rodiny a při snaze hlavního hrdiny vypnout manželku dálkovým ovladačem. Taky to občas zkouším, ale mám na to evidentně slabý baterky. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Na sociálny rozmer filmovej série o účtovníkovi Fantozzim upozornil v jednom svojom komentári užívateľ MIMIC. Práve toto trefné a presné upozornenie ma donútilo si niektoré filmy o série si zopakovať. A naozaj nejde len o sled bláznivých scén, ako som si ich pamätal z detstva, ale zároveň ide o kriticko - sociálny komentár doby, korporátnych zamestnancov a ich šéfov a majiteľov. Pre tých predstavujú ich naničhodní podriadení len obťažujúcich otrokov, ktorým sa dá nariadiť čokoľvek. Obťažujúce príkazy sa otroci snažia zľahčiť, aby im ich šéfovia po zistení podvodu mohli zase rozkazy sťažiť atď. Typickou je scéna s bicyklovaním posadnutým šéfom. Žiaľ, ako tu mnohí píšu, množstvo vtipov zachádza za hranicu trápnosti, len aby si udržal film široký divácky ohlas. Preto, napriek výstižnej kritickej linke, predstavuje celok len lepší priemer. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, kde jsem se smál takřka nepřetržitě. Hodně gagů ale hraje s momentem překvapení - pokud film již vidíte podruhé, tak to až tak vtipné není. Mnohé scény ovšem takřka zkultovněly. V práci jsem slyšel říkat, když se blížil konec pracovní doby: "jdeme dělat Fantozziho." S Villagiem se mi ovšem už žádný jiný film nelíbil. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, jak jsem se, jako desetiletý, u toho řezal smíchy. Geniální dabing Stanislava Fišera nebo Jiřího Brudera dokázal tuhle komedii povýšit na jedinečný zážitek. Dneska bych se u toho stěží uchechtl a možná bych se na to ani nedodíval. Některé vtipy už jsou notně vyčpělé, a přesně tak pro desetileté děti, ale i ty to nebude bavit. Je jiná doba. 60% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Paolo Villaggio (Hugo Fantozzi) bol určitý čas zamestnaný aj vo veľkom priemyselnom podniku, kde sa podieľal na organizovaní firemných akcií, ako napr. výmena vianočných darčekov medzi vedúcimi, alebo slávnostné uznanie pre zaslúžilých pracovníkov. Práve to ho inšpirovalo k vytvoreniu postavy účtovníka Fantozziho. (krasomama)
  • Jediný film zo série o účtovníkovi Fantozzim (Paolo Villaggio), v ktorom sa neobjavila postava slečny Silvaniovej (Anna Mazzamauro). Anna Mazzamauro si nezahrala ani vo filme Superfantozzi (1986), ktorý sa humornými scénkami veľmi podobá na ostatné filmy o účtovníkovi Fantozzim, dokonca v ňom hrá aj niekoľko postáv, Ugo Fantozzi, jeho manželka Pina (Liù Bosisio), či ich dcéra Mariangela (Plinio Fernando), ktorá ale nepatrí do tejto série. (AxelWers)
  • Fantozziho (Paolo Villaggio) dceru hraje podobně jako v ostatních Fantozziho filmech muž. (San Miguel)

Reklama

Reklama