Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (309)

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Stará, leč zábavná komedie. Rád bych ještě viděl u nás neviděný díl. Tento film je vlastně již trojkou, třetí film o Fantozzim. a dohromady jich bylo natočeno celkem 10. (u nás uvedeno už 9) 1 Fantozzi (1975)/Zrození pana účetního 2 Secondo tragico Fantozzi, Il (1976)/Nesnáze pana účetního 3 Fantozzi contro tutti (1980)/Maléry pana účetního/ 4 Fantozzi subisce ancora (1983)/Maléry pana účetního 2/ 5 Superfantozzi / Superúčetní (1985) 6 Fantozzi va in pensione (1988)/Pan účetní jde do důchodu/ 7 Fantozzi alla riscossa (1990) 8 Fantozzi in paradiso (1993)/Fantozzi v ráji/ 9 Fantozzi - Il ritorno (1996)/Návrat pana účetního/ 10 Fantozzi 2000 - la clonazione (1999)/Pan účetní opět zasahuje/ ()

Easykk 

všechny recenze uživatele

,,Bavooorské karbanátky,, hmmm ,,škóóda že si nedáš,, :D ,,Ty žéreš?,, kroutí hlavou a plnou pusou převaluje asi dvanáct karbanátků nacpaných během pěti vteřin ,,On žére, fuuj, Ty žééreš,, Aneb Fantozziho odtučňovací kůra u které jsem fakt málem prasknul smíchy a doteď tuhle hlášku používám!!! A používá ji i moje mamka a to už je co říct..:) ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Přestože miluju komedie všech druhů a subžánrů, zahanbeně přiznávám, že ty italské mi vůbec nic neříkají. Stavím je na stejnou úroveň jako třeba Troškovy Kameňáky. Ale v prvních Malérech pana účetního se to přece jen občas zatřpytí nějakou perlou. Třeba hned úvodní gag s hromadným úprkem účetních z pracoviště je povedený, neustálé záměny Fantozziho dcery s opicí jakbysmet. 40% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak předně to má pasáže naprosto vynikající, kdy skvělé gagy neberou konce a Paolo Villaggio dokáže v každé scéně překvapit hned několika originálními a vtipnými situacemi. Ať už je to nevěra jeho šíleně krásné manželky. odtučňovací kůra nebo cyklistický závod, to všechno je natočeno parádně svižně a úderně. Bohužel druhá půlka je trochu sušší, čím dál více prošpikovaná nepěknými klišé a čitelnější snahou o rozesmání. Na druhou stranu bylo jasné, že tak vysoko nastavená laťka nemůže vydržet celých 90 minut, natož pak v dalších pokračováních. I tak ale více než příjemná a nenáročná oddychovka bez jakýchkoli trapností. 70% ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Najlepší Fantozzi vôbec, patrí medzi vrcholné diela európskej a svetovej komiky, je to jedna z najlepších komédií vôbec. Pri tomto sme sa v rodine veľmi nasmiali. Vybrať pár vtipov a heftov, by nebolo ono, to si skrátka treba pozrieť. Fantozzimu sa podarilo byť nadčasovým a to je veľká vec, nádherná zábava. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně, kdy chtějí Fantozzi (Paolo Villaggio) a Figlini (Gigi Reder) volat svému nadřízenému, tak si na odraze v zrcadle za Figliniho pravou rukou můžete všimnout nápadně černé kamery, která oba dva pány snímá. (DexMASTER094)
  • Natáčelo se v Římě. (SONY_)
  • Keď sa Ugo Fantozzi (Paolo Villaggio) rozhodne schudnúť, zúčastní sa odtučňovacej kúry profesora Birkermaiera (Silvano Spadaccino), počas ktorej je umiestnený do cely, ktorá sa nachádza v tej istej budove ako cela, do ktorej bol umiestnený počas odtučňovacej kúry, ktorej sa zúčastnil v prvom filme Fantozzi (1975). (AxelWers)

Reklama

Reklama