Reklama

Reklama

Fantozzi v ráji

  • Česko Nejnovější dobrodružství Fantozziho v ráji (více)

Obsahy(1)

Fantozzi a jeho bývalý spolupracovník Filini se účastní pohřbu bývalého kolegy, ale tentýž de zemře i jejich další kolega - sportovec. Cestou z dalšího pohřbu se tak rozhodnou vykrást banku, poněvadž se svou malou penzí velice bídně protloukají životem... mezitím Fantozziho žena Pina připravuje oslavu 40. výročí sňatku. Na ní se Fantozzi dozvídá, že se k nim nastěhuje jeho hrozná dcera Mariangela i s manželem a dítětem. Pro Fantozziho a manželku se život stává peklem a jsou vystěhováni do garáže. K tomu všemu se Fantozzi dozvídá, že je smrtelně nemocný a tak jeho žena tajně přesvědčí slečnu Silváni, aby s jejím mužem strávila víkend na horách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Díl s pořadovým číslem 8. No a kvalita trochu už klesá. Jedná se o trochu slabší průměr, ale je to znát. Je to holt už dost natahované. Hlavní hrdina Fantozzi skvělý - nedám na něj dopustit, i zbytek hereckého obsazení. Ale ten příběh je snad nejhorší ze všech dílů. Vtipné scény, ale některé trapné trochu. Závěr hloupý. Celkově to na jedno podívání jde, ale je to oproti předchozím dílům výrazně slabší. Přesto hodnotím na slušných 45% = ** ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Toto bola celkom zábava. Občas som sa od srdca zasmial. Žiaľ je tu mnoho opakovačiek z predchádzajúcich dielov (zázračný nápoj, čo spraví z Fantozziho dočasného leva, neustále robenie si srandy z Fantozziho dcéry/vnučky). Zopár nápadov bolo dobrých (pokus vykradnúť vlastný podnik, zháňanie náhradného ubytovania, lebo ich dcérenka ich vykopla, tá banana party bola tiež srandovná). Tentokrát menej hluchých miest, ale neustála Fantozziho túžba po slečne Silvaniovej je už trápna, lebo vyzerá horšie než Pina. Inak priemer, dalo sa. ()

Reklama

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

U nás uveden na VHS jako Nejnovější dobrodružství Fantozziho v ráji. Italské komedie o panu účetním alias Fantozzim mají 10 dílů!(u nás uvedeno už 9) 1 Fantozzi (1975)/Zrození pana účetního 2 Secondo tragico Fantozzi, Il (1976)/Nesnáze pana účetního 3 Fantozzi contro tutti (1980)/Maléry pana účetního/ 4 Fantozzi subisce ancora (1983)/Maléry pana účetního 2/ 5 Superfantozzi / Superúčetní (1985) 6 Fantozzi va in pensione (1988)/Pan účetní jde do důchodu/ 7 Fantozzi alla riscossa (1990) 8 Fantozzi in paradiso (1993)/Fantozzi v ráji/ 9 Fantozzi - Il ritorno (1996)/Návrat pana účetního/ 10 Fantozzi 2000 - la clonazione (1999)/Pan účetní opět zasahuje/ ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Fantozzi a jeho bývalý kolega Filini se cestou z pohřbu svého dalšího bývalého kolegy domluví, že když už od života nemohou čekat nic jiného než smrt, tak si alespoň trochu užijí. A na to potřebují peníze. A kde nejlépe sehnat peníze než tam kde to dobře znají? V podnikové bance jejich bývalého zaměstnavatele. Ale plán (jako obvykle) nefunguje tak jak by měl. Ale Fantozzi si nemůže stěžovat - alespoň se k němu nastěhovala jeho dcera s manželem a vnučkou. Ale ani toto soužití nepřináší nic dobrého. A tak když se Fantozzi dozví, že mu zbývá jen několik dní života, už ho to nedokáže překvapit... Oproti předchozím dílům, které jsou seskládány z - více či méně vtipných - krátkých scének, tento díl si snaží držet jakousi příběhovou linii, což je paradoxně trochu na škodu. Zatímco u předchozích dílů, pokud se vám některá ze scének nelíbila, stačilo pár minut vydržet a byla zde jiná. Tady, pokud se vám Fantozziho důchod nezdá, tak prostě máte smůlu. Na druhou stranu třeba samotná loupež v podnikové bance je docela zábavná, a tradiční "po fantozziovsku". Pak už film tak nějak skomírá, a korunu tomu nasadí výlet v horách s paní Sylvaniovou, který nejenže není vtipný, ale je i docela trapný... ()

subic 

všechny recenze uživatele

Účetní Fantozzi se na začátku pokusí vykrást banku, ve které celý život pracoval. Potom svolí, aby se k nim do bytu nastěhovala dcera s rodinou, ti staroušky potom z bytu vyhodí a staroušci se nastěhují do garáže. Fantozziho postihne mylná lékařská zpráva o pouhém týdnu života, proto si chce ještě užít. I když se omyl vysvětlí, Fantozzi vzápětí umírá přejetý parním válcem, aby se potom hned znovu narodil a hned v oblečku účetního. Už to ale celkově není tak zábavné jako předchozí díly. 55% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Římě, Cortina d'Ampezzo, v hotelu Miramonti Majestic a v hotelu Dolomiti v San Vito di Cadore. (ČSFD)

Reklama

Reklama