Reklama

Reklama

Dračí doupě 3 - Kniha děsivé temnoty

(TV film)
  • Velká Británie Dungeons & Dragons: The Book of Vile Darkness
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Další kapitola kultovního fantasy vás zavede ješte hlouběji do temnoty a fantastického světa. Mladý ušlechtilý válečník Grayson musí bojovat s draky a zlými démony a současně dbát na dodržování svých morálních zásad. To je velmi důležité zejména ve chvíli, kdy se v utajení přidá se skupině zloduchů, aby se pokusil zachránit svého uneseného otce ze spárů Shatraxe, Požírace duší, který hrozí zničením světa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (44)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

I kdyz prvni dva pokusy o zpracovani zname stolni hry nebyly nijak valne, kupodivu mely relativne uchopitelnou story. Krom ceckovych hercu (vyjimkou byl Irons v jednicce) je ale vzdy ubily priserne triky a celkove studiovy feeling jak serial Xena nebo Herkules z 90. let 20. stol. Trojka je urcite lepsi v CGI. Samozrejme neni to uroven prvniho Hobita ze stejneho roku, ale drak i kouzla zde vypadaji uz k svetu. Bohuzel je strasne vse ostatni. Opet tu jsou zcela nudne a nezajimave exteriery, nejsou zde zadni fantasy nepratele (goblini, trollove...proste nic), no a hlavni herec (Derges) je tak libovy playboy, ze jsem mel celou dobu pocit, jestli ho nevzali ze stage nejakeho gayporna. I kdyz hraje paladina, vubec se do filmu nehodi. Vsechno ale ubiji pribeh, scenar, ktery nijak nenavazuje na predchozi snimky a odehrava se tentokrat v kralovstvi Karkothu. Uvodni animovana sekvence je asi na filmu to nejatmosferictejsi. Vzbuzuje nadeji ve velmi temnou story, mozna az Rkoveho ladeni. Ale misto toho divak dosane nelogickou, nekonzistentni sracku, kde i dialogy nedavaji casto vubec smysl (kor v CZ dabingu - ten prekladatel se snad ucil anglicky z YouTube). Kdyz to shrnu, cele je to o tom, ze "lawful good" rytiri unesou otce a on, aby ho zachranil, se musi pridat k druzine slozene z "lawful/chaotic evil" charakteru, coz ho zkazi a poznamena. Inspiraci byl supplement source book od Monte Cooka z r. 2002, coz bylo prvni DnD "pro dospele". Podle me by se z toho dalo vytriskat pomerne hodne. Ty herni motivy tam citit jsou, proto necham aspon jednu hvezdu - je tu nakup vybaveni, questy (i kdyz zcela bez ladu a skladu), v druzine je barbar, warlock, vrah nebo kouzelnice shadar-kai...jenze vsechno to ubiji ta filmova amaterstina, kdy predevsim hlavni hrdina dela naprosto divne veci, jelikoz svou roli neumi vubec zahrat. Navic ma film dost uspechany konec. Stale doufam, ze opravdu velke studio veme napr. Salvatoreho knizni sagu a udela z ni neco, co bude konkurovat LOTR. Ale styl, jaky predvadi Book of Vile Darkness je cesta do pekel. ()

HMTD 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než předešlé dva díly což je kuriózní na to že tohle je TV film, zlepšili triky, kostýmy kulisy. Jen to chtělo ještě doladit příběh a obsadit kvalitnější herce. Základní myšlenka jako že se ten hodný musí přidat ke špatné partě a konat zlo v zájmu dobra, je skvělá proč jen ji častěji nepoužívají u velkofilmů kde ji mohou doplnit odpovídajícím scénáristou. Úvodní načrtnutá sekvence mi přišla poměrně kvalitní, vyděl jsem horší v rozpočtově mnohem silnějších filmech. Konec viloženě odfláknutý je to jako se dívat na nízkorospočtového Pána prstenů kde nechají poslední bitvu vyhrát za tři minuty tak že se Válečníci pomodlí. Škoda škoda nevyužitých šancí. ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Přijde hrdina do koloniálu a povídá: "Jeden kouzelný prsten, bezedný vak a vezmu si i jedno brnění". A prodavač na to: "A to brnění standard nebo hrdinské?"... Po tomhle výstupu existují jenom dvě cesty: buď okamžitě přepnete kanál nebo se budete smát, až vám vylítnou plíce nosníma dírkama. Jinak kromě klasický televizní Béčkovosti v podobě velmi špatných masek a ještě horších kostýmů nabízí Dračák Trojka až neuvěřitelně kvalitní CGI. Digidrak působil hmotně a reálně a zrůdná holčička, strážkyně knižního přebalu, byla udělaná už na Áčkový úrovni. Nechyběl vtip, spád i smyslupnej příběh a troufám si tvrdit, že zápletka měla lepší nápad než většina současnejch velkohollywoodskejch trháků. Hlavní hrdina sice působil trochu nemastně, o to víc ale byla zábavná družina zápornejch úchylů - v čele s poťouchle zlým čarodějem Verminem, kterej byl jednoduše k sežrání. K sežrání drakem... Samozřejmě. ()

Bender0101 

všechny recenze uživatele

Pokřiven druhým dílem jsem jásal nad krátkou stopáží. Po poslední scéně jsem na ni nadával. Film velmi tratí právě na faktu, že je konec uspěchaný; nezajímavý "hlavní" záporák prostě umírá, romance končí, všechno pro teď dobře dopadne a otevřený konec ničemu nepomáhá. Některé efekty vypadají dobře (odporná holčička), některé ne. Souboje by samozřejmě potřebovaly poladit, zbraně občas bohužel vypadaly jako plastové hračky z večerky. Děj je jednoduchý, ale ne nezábavný. Pár postav je solidních, jen by potřebovaly víc prostoru/rozvést (krátká stopáž...), podobně jako svět. Snímek se nenese v duchu předchozích dílů, jedná se o temnější počin (dokonce s nahotou). Velká škoda promarněného potenciálu. ()

DapaCz 

všechny recenze uživatele

Ta věc - to dítě - ta animace... připadalo mi to, jakoby bulharký Cinemotion vytvořil nekoordinovanou postavu a poté podle výsledku jejího chování na obrazovce naší telky dodělávali k ní nějaký děj, aby se hodil k těm pohybům, co vytváří. ten konec (divím se, že až tak daleko jsem se dostal) ten mě teda dostal... Připadalo mi to jako ta nejlacinější divadelní hra amatérských nadšenců... dojem: jakoby režisér řekl... už mě to nebaví, hoďme tam rychle nějaký konec a jdeme to prodat. Jednu hvězdičku dávám za pěknou herečku a toho slizouna. Herci nebyli až tak mizerní, jen by potřebovali lepí vedení a jiný scénář. Jestli to takhle ale půjde dál s D&D, tak počítám, že čtvrtému dílu se snad už radši i vyhnu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Bulharsku. (Terva)

Reklama

Reklama