Reklama

Reklama

Král nic nedělá

Česko, 2012, 52 min

Režie:

Jan Gogola ml.

Hrají:

Petr Král

VOD (1)

Obsahy(1)

„V neděli nedělám,“ improvizuje Petr Král na stupních vítězů opuštěného velodromu. Tekutý portrét básníka v pohybu mezi snem a přítomností, mezi Paříží a Prahou, mezi velodromem a věčností. Situační dokument zachycuje skici aktivního, inspirativního člověka, který na počátek svého uměleckého počínání stále staví údiv jako jádro filosofické disputace se světem, člověkem a snem. Nicnedělání jako schopnost pozastavení, údivu, radosti, elitářství jako schopnost rozmlouvat s lidmi a oduševňovat. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (4)

Germanicvs 

všechny recenze uživatele

V neděli nic nedělá - sbírá sílu k tomu, aby svůj jazyk dobře nabrousil a vytřepal z rukávu za týden zachycené výjevy a nedokonalé spáry. ()

dzberry 

všechny recenze uživatele

MFDF Ji.hlava. Prvních deset minut jsem měl z nějakých záhadných přičin pocit, že mi tenhle dokument bude vadit, protože pan Král mi je vlastně něčím protivný a pak - ejhle - zlom...a koukal jsem a koukal a prima to bylo a zajímavé to bylo a umně zpracované to bylo a nápad tam byl a poetické to bylo a pan režisér po projekci hezky povídal a děkuji za hezky strávený čas... ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama