Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pracovní morálka italských úředníků je mimořádně vysoká, neboť představa nezaměstnanosti je všudypřítomná. Fantozziho dcera navíc oznámí, že čeká dítě. Našel se totiž otrlý dobrodruh, který jí v tom pomohl. Fantozzi se proto rozhodne navštívit nemocnici za účelem radikálního zákroku. Omylem na operačním stole skončí náš pan účetní. Po intervenci u prezidenta republiky je však Fantozzimu uříznutý úd zpátky přišit. Navíc čeká na Fantozziho podniková olympiáda. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

tom88 

všechny recenze uživatele

Kriste Ježiši, to čo malo znamenať?! Pri sledovaní prvého dielu som sa ešte bavil a dej mi celkom ubiehal, ale druhý diel je katastrofa. Dej? No ak tam nejaký bol, tak bol buď príšerný a nezaujímavý alebo som ho fakt prehliadol. Humor? Áno, radí sa to do komédie, ale vtip je okukaný z jednotky a nachádza sa tu len šeredná spleť maximálne trápnych na seba nasilu narvaných scén, ktoré mi rozhodne neprišli vtipné. Mal som sa asi smiať až by som sa za brucho chytal, ale namiesto toho som len hľadel a neveriac krútil hlavou zo strany na stranu. Len minimum vtípkov sa podarilo, no to rozhodne ničomu nepomohlo a nevytrhlo túto katastrofu z biedy. Villagia už nechcem ani vidieť. Kto si myslí, že jednotka bola dobrá tak dvojka bude asi tiež, tak nie, v žiadnom prípade. Trapas trápny najtrápnejší. Neodporúčam. 18% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Paolo Villaggio a jeho nesmrtelý účetní Fantozzi. Natočil se svojí proslulou postavou ještě mnoho bláznivých komedií sice rozdílných kvalit, ale kdo z evropských herců se může pochlubit s takovým diváckým zájmem o crazy osudy jednoho účetního. Přišlo mně, že ve svém dalším pokračování, které rozhodně není druhým dílem, jak se nás snaží chytře zvoleným názvem zmást český distributor, dost přestřeluje a jde do extrému. Jisté náznaky jsou patrné už v jeho přechozích filmech s účetním, ale tady to je nejmarkantnější. Není to až tak vtipné jako spíše trapné,ale poměrně originální gagy nejsou nikde jinde k vidění a Villagio předvádějící je ve svém neodolatelně bezelstném projevu nemá v tomhle ohledu hereckou konkurenci. Extrém já rád, ale ubrat na té zbytečné trapnosti by neškodilo. První Maléry pana účetního jsou asi nejvtipněji propracované (možná ze všech komedií s Fantozzim) narozdíl od "dvojky", která chrlí gagy poněkud překotně a neujasněně. 60% ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Ještě slabší pokračování ztřeštěností a hloupostí účetního Uga Fantozziho (Paolo Villaggio), než jsem doufal. Opět zajímavé náběhy, které ale vyúsťují ve velkou rozpačitost. Jako výlet Uga se svými kolegy z práce na karavanovou dovolenou, kde nešťastný Ugo ztrácí veškeré naděje ve vztahu ke slečně Silvani (Anna Mazzamauro), která dala přednost velmi přírodnímu Francovi (Mario Pedone), Nebo absentérství, které odnáší samotný Ugo, volební povinnost, či těhotenství jeho roztomilé dcerky Mariangely (Plinio Fernando), které dospívá k uříznutí Ugova genitálu. Snad jen podnikové závody v atletice si drží ještě nějakou slušnou úroveň. I když! Z dalších rolí je potřeba zmínit Ugovu nešťastnou ženu Pinu (Milena Vukotic), účetní Calboniho (Riccardo Garrone) a Filiniho (Gigi Reder), a sexuálního fanatika Lorise Batacchiho (Andrea Roncato), který způsobil Mariangelino těhotenství, ze kterého vyšla prapodivná chobotnička. Jsem zvědavý, kolik těch Fantozziů budu schopen ještě zvládnout. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skvelá talianska komédia o bláznivom účtovníkovi, ktorého už poznáme z predchádzajúceho dielu. Film ponúkne veľa komických situácií, ktoré ručia za parádnu zábavu. Tento diel Fantozziho nesie slovenský názov Maléry pána účtovníka 2, aj keď zďaleka nie je prvým ani posledným zo série o Fantozzim. Je o niečo slabší než "legendárna" jednička, dcérka už dospela a sama čaká bábätko, avšak Fantozzi s tým má veľké starosti. Najväčším popraskom je práve to, že Fantozziho veľmi škaredá dcéra je tehotná. No, to by človek neveril, že by ju niekto chcel, keď si ju dokonca aj vlastný otec pletie s opicou. Určite slabšie ako prvé Maléry, ale aj tak miestami neskutočná zábava. Hlavne môžem súhlasiť s ostatnými, že atletika na záver bola asi tým úplne najlepším a najzábavnejším. ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Fr: „Čo je trebárs prostata? Fan: „ To viem, to viem... pozícia, v ktorej sa žena ...sladký krém...rímsky imperátor... .“ Fr: „ Čo je kibbuz?“ Fan: „...výraz typický pre nárečie v oblasti Alberobello ... .“ Fr: „ Už ti došlo aký si kretén?“ Pôvodné Maléry pána účtovníka boli satirickou komédiou na život okolo nás (byrokracia úradníctva, sociálne rozdiely ...) tak pokračovanie je paródiou predchodcu. Maléry 2 je vlastne iba súhrn pomerne nevtipných komických čísel a svojou podstatou veľmi pripomínajú českú trilógiu Kameňák. Villaggio zrejme neprekusol úspech prvého úspešného diela a bez štipky nápadu a originality sa snažil vytĺcť z toho čo najviac. Postava Fantozziho po tomto filme stratila čaro a snaha zaplniť prázdnotu novými postavami, bizarnosťou a absolútnou neúctou je naozaj úbohá myšlienka. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama