Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pracovní morálka italských úředníků je mimořádně vysoká, neboť představa nezaměstnanosti je všudypřítomná. Fantozziho dcera navíc oznámí, že čeká dítě. Našel se totiž otrlý dobrodruh, který jí v tom pomohl. Fantozzi se proto rozhodne navštívit nemocnici za účelem radikálního zákroku. Omylem na operačním stole skončí náš pan účetní. Po intervenci u prezidenta republiky je však Fantozzimu uříznutý úd zpátky přišit. Navíc čeká na Fantozziho podniková olympiáda. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Čtvrté pokračování skečů a vyložených trapasů pana Fantozziho jede stále ve stejných kolejích jako předchozí snímky. Některé se dokonce opakují, což předznamenává docházející dech tvůrců. Paolo Villaggio tu opět řádí jak utržený ze řetězu, ale celkový dojem je poněkud slabší. Úsměv na tváři však vyvolat dokáže. Došlo i na vývoj Fantozziho dcery, a tak se zdá, že ještě není všemu konec. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Paolo Villaggio a jeho nesmrtelý účetní Fantozzi. Natočil se svojí proslulou postavou ještě mnoho bláznivých komedií sice rozdílných kvalit, ale kdo z evropských herců se může pochlubit s takovým diváckým zájmem o crazy osudy jednoho účetního. Přišlo mně, že ve svém dalším pokračování, které rozhodně není druhým dílem, jak se nás snaží chytře zvoleným názvem zmást český distributor, dost přestřeluje a jde do extrému. Jisté náznaky jsou patrné už v jeho přechozích filmech s účetním, ale tady to je nejmarkantnější. Není to až tak vtipné jako spíše trapné,ale poměrně originální gagy nejsou nikde jinde k vidění a Villagio předvádějící je ve svém neodolatelně bezelstném projevu nemá v tomhle ohledu hereckou konkurenci. Extrém já rád, ale ubrat na té zbytečné trapnosti by neškodilo. První Maléry pana účetního jsou asi nejvtipněji propracované (možná ze všech komedií s Fantozzim) narozdíl od "dvojky", která chrlí gagy poněkud překotně a neujasněně. 60% ()

Reklama

megacik 

všechny recenze uživatele

Dvojka dosť často namiesto smiechu vyvoláva súcit s Fantozzim, kvôli tomu, ako ho kolegovia a najmä Silvániová neustále zneužívajú. Toto sa mi v komédii nepáči. Každopádne dá sa miestami zasmiať. Nedokážem pochopiť správanie Fantozziho, kvôli tej starej rakete Silvániovej, keď má doma takú sympatickú ženu. Dej je trochu chaotický, ale to nevadí. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Stále sa na ňom dobre zabávam a v mnohom mi príde vtipný, ale tentokrát to už úrovňou klesá a nájdu sa tu aj trápne skeče, či dokonca nepozerateľné a nevtipné prehnané zvrátenosti a tá scéna s krížom mi vtipná nepríde. Tiež to prestrihávanie a menenie scén už bolo viac chaotické, ale pán účtovník je kultová alebo inak povedané historická komická postavička, ktorá má v mnohom nadčasový humor a vie vás pobaviť aj po rokoch a aj pri viacnásobnom vzhliadnutí, čo sa oceňuje, avšak tento film bol priemer. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Přátelé, nemluvte pořád o druhém díle, tohle je už čtvrtý díl. Nenechte se zmást distribučním českým názvem. Za nejlepší části série považuju druhý a třetí díl. Tohle je o hodně slabší. Jsou tu sice některé skvělé fóry (mimino), ale je tu taky hodně hluchých míst (návštěva u svůdce dcery, výlet s karavany). Navíc je to režírováno dost těžkopádně, bez potřebné lehkosti. Dokonce se tu občas objeví smutnější, lidštější moment, třeba když manželka Fantozzimu řekne, že ho nikdy nemilovala. Ale to sem podle mně nepatří. JInak je vidět, že tvůrcům dost leží v žaludku italské zdravotnictví. Sekvence, kdy účetní vyrazí do nemocnice se spoustou peněz, aby mohl zaplatit všechny poplatky, ta je u nás po stupidních Julínkových reformách krutě aktuální. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama