Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po třiceti letech u velké společnosti odchází pan účetní Ugo Fantozzi do důchodu. Energický smolař, který je schopný dostat se během několika minut do více potíží než většina ostatních lidí za celý život (vždyť ani ten odchod do důchodu s tradičním dárkem na rozloučenou v podobě zlatých hodinek neproběhl bez potíží), má náhle spoustu volného času a ve své činorodosti hledá způsob, jak zaplnit všechny ty všední dny nového života. Pomáhá manželce Pině s nakupováním, v roli chůvy se stará o vnučku Ugu, vydá se na cestu do Benátek, učí se golf. Jenže nic z toho mu nepřináší patřičné uspokojení. Postupně se z něj stává hypochondr a je na tom už tak špatně, že ani nechce využít příležitost k sexuálnímu dobrodružství se svou bývalou kolegyní a objektem svého dlouholetého sexuálního snění, slečnou Silvani. Nakonec se rozhodne, aby neumřel nudou, zfalšovat své osobní dokumenty a získat novou práci. A to znamená nejen spoustu nových malérů, ale také výzvu pro jeho manželku Pinu, která se rozhodne přijmout další práci, vedlejšák, aby mohla platit svému šéfovi za to, že přijme Fantozziho do práce a dostane ho tak z domu. A když ani to nevyjde, jsou na řadě další, ještě zoufalejší opatření. A to znamená..další maléry pana účetního. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Opět nespočítaně gagů a vtipných scén,některé méně vtipnější některé více,účetní hned druhý den co odejde do důchodu už přemýšlí co bude dělat a začíná nespočet směšných událostí,pravidelné odcizení penze hned před bankou,erotika v kině,skvělé uvítání své dcery s vnučkou(opičí obludou)a další. ()

Pokri 

všechny recenze uživatele

Prvý diel, pri ktorom idem pod 4 hviezdičky. Prvá polovica je veľmi solídna, predstavenie vnučky je výborné, ale len čo sa z Fantozziho stáva utrápený hypochonder ležiaci doma, upadá to do sentimentálnej roviny. Vtipy už nemajú dovtedajšiu úroveň, z absurdnej komédie sa stáva tak trochu tragikomédia a človek pocíti vari aj súcit s postavou Fantozziho. Neviem, či to bol zámer, ale na sentiment som pri týchto filmoch nebol zvyknutý. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle uz je jen takovej slabej odvar prvnich dilu. Nicmene i tak se tu najde par uchylnejch stupidnich gagu, ktery pobavi. Villaggio je furt ten samej chudacek a vratil se i zbytek obsazeni. Navic tentokrat i dej docela drzi pohromade a nerozpada se na jednotlivy sceny. Teda aspon ne tolik v porovnani s jinejma dilama. Takze zasmat se u toho da, ale vetsinou to je krec. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Klasika, ale už kapánek obehraná. Přesto jsem se, až na některé scény, velmi dobře bavil. Dobré to bylo, ale už toho bylo dost.** a půl. 20130827nest.+++++v podstatě souhlas+++++ Tady už to po polovině nějak ztrácí humor. Není se co divit, pět filmů je pět filmů, to se musí někde odrazit. Přesto se ještě dá zasmát. 20170721 ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Paolo Villagio s tou svou postavou vyzkoušel vše možné i nemožné, takže potíže stárnutí ještě působí poměrně věrohodně. Zajímalo by mě, jestli si úplně uvědomuje, že téměř vždy vykrádá předchozí díly a v určitých momentech je ta doslovnost až trapná (prostě kopírák). Jinak vše při starém, brutální humor a několik hraničně nechutných scén. Kdyby Villagio příliš netlačil na pilu a nechtěl rozesmát za každou cenu (a to je smutným faktem, že jsem se občasně nudil), byly by ty jeho komedie daleko sympatičtější... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Během scény, kdy Fantozziho pes sleduje televizi a zavrčením zamítá pokus přepnout na fotbal, běží v TV film The Ugly Dachshund (1966). (ČSFD)
  • Fantozzi (Paolo Villaggio) vyzvedává penzi na skutečné poště, nacházející se na římské adrese Via Marmorata 4. Před stejnou budovou čekají i motorkáři. (ČSFD)

Reklama

Reklama