Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paolo Villaggio v bláznivé italské komedii o bázlivém úředníkovi, který byl k nerozeznání podobný nejnebezpečnějšímu zločinci světa. (oficiální text distributora)

Recenze (18)

megacik 

všechny recenze uživatele

Prvá štvrtina filmu, to bolo ako dvadsiate pokračovanie filmu Fantozzi, úplne bez nápadu, nuda. Chcel som to vypnúť a dať filmu ODPAD. Našťastie som to vydržal a oplatilo sa. Posledné 3/4 boli vtipné, drsné, nečakané, nápadité, tak ako sa patrí.....a Slečna Silvániová konečne dostala po hube. Cítil som však, že to mohlo byť omnoho omnoho lepšie, potenciál tam bol. Škoda, no, tak aspoň za 4 hviezdy. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Slabota, kterou ještě podusil dabing režírovaný Lexou Pyškem. Pár vtipnějších momentů a zbytek, abyste si rty trapností ukousali. Jestli někomu přišlo vtipný, že Fracchiovu matku hraje chlap (namluvený Teršem), pak já to pokládám za kapitální průser. A scény typu "pojďte pane, my vás doprovodíme, v tomhle provozu byste přijel do práce pozdě" (odehrává se to v parku, nikde kolem na ulicích není ani živáčka) - děkuji, nechci. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Když Vilaggio ředí staré okoukané gagy z Fantozziho není se moc čemu smát a Anna Mazzamauro je ošklivka. Jenomže zápletka o dvojnicích je celkem nosná a i když by mohla být využita o hodně lépe, tak třeba scéna s přepadením banky je celkem slušná. No a vidět Villaggiho v roli krutého zločince je celkem zajímavé. Dabing Stanislava Fišera je tradičně skvělý, ovšem Fracchiovu matku mohl dabovat někdo jiný než Libor Terš (ačkoliv proti němu nic nemám a na některé typy role se hodí, mohl se toho ujmout třeba Jiří Lábus.:D) ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Počátek osmdesátých let byly zlaté časy komedie Paola Villaggia a jeho generace. Příběhy o Fantozzim mají za sebou tři díly, včetně asi nejúspěšnějšího MALÉRY PANA ÚČETNÍHO. Villaggio a spol. nám přinášeli komedie s klasickým ztřeštěným humorem a gagy. Tento film je jednou z nich a Villaggio zde hraje dvojroli Fracchia neúspěšného úředníčka a z druhé strany jemu k nerozeznání podobného zločince "lidskou bestii". Záměna obou samozřejmě přináší množství humorných situací. Kromě Villaggia se zde objevují Anna Mazzamauro opět v roli svůdné kolegyně, Gigi Reder v neobvyklé roli matky, Massimo Boldi jako jeden ze zločinců, Lino Banfi jako policejní komisař a mnoho dalších protagonistů italské komedie osmdesátých let. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle se říká léčba humorem. Paolo zde hraje dvojroli, jednak klasickou postavu lidský rohožky a jednak velmi netradičně taky postavu takovýho drsňáčka, která je pro velkou netradičnost v Paolově filmografii mnohem zajímavější, teda neže by dotyčná postava byla nějak úžasně scénaristicky vyžvejkaná, ale sledovat Paola jak si nic nenechá líbit a dává pěstí ženskejm,chlapům i dětem je minimálně šokující. Samozřejmě zábavná je zde postava lidské rohožky, kde se dočkáme tradičních věcí, jako několikrát přivřených prstů, ponižovaný a výsměchu ze strany jeho vyvolené Anny Mazzamauro, ale i docela neotřelých nápadů, jako opakované zatčení a hlavně výborného finále, ve kterým za zvuku kankánu zcela zavládne zmatek nad zmatek. Jedna z nejlepších Paolových rozesmívaček. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama