Reklama

Reklama

Neúplná historie cestopisu, 1925

(festivalový název)
  • USA Incomplete History of the Travelogue, 1925, An
Krátkometrážní / Dokumentární / Historický
USA / Nizozemsko / Španělsko / Velká Británie, 2012, 10 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Vystavěn mezi duchem doby, jak ho vystihuje vyprávění o Velkém Gatsbym, a zamyšlením nad povahou a významovou nosností obrazů, jak o nich polemizuje Walter Benjamin, ukazuje tento film ideologicky předurčený pohled na životní podmínky obyvatel dvou kontinentů v roce 1925. Snímek vychází z amatérských etnografických pozorování, obsažených v rodinných filmech bohaté americké rodiny cestující po Evropě a severní Africe. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (2)

Eodeon 

všechny recenze uživatele

mnoha způsoby experimentující polemiku s metodami psaní dějin, velkých i velmi osobních, založili autoři na kontrastech vzájemně nesouvisejících výrazů kladených vedle sebe střihem, na odtud (ač ne vždy) plynoucích juxtapozicích, a nečekaných užitích prostředků. subjektivní perspektivu při líčení doby dovádí do naprostého extrému. umožňuje nakrátko se zamyslet nad rolí formálního zpracování při podání zprávy o místě, času či ději, i nezaujaté pobavení nad nevídanými formálními podivnostmi a mezititulkovými "glosami" různorodých obrazů. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dnes to má historickou cenu. Kdyby to natočil dnes Japonec, mohl by to pouštět maximálně doma návštěvě, nebo to dát na Youtube, aby se na to podívala generace "kukel", "skleníkových dětí". ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama