Reklama

Reklama

Paolo Villaggio hraje roli Ciottoliho, nešťastného novináře, který chtěl spáchat sebevraždu, dokud nezjistil, že vyhrál v Novoroční loterii. Svůj vítězný tiket dobře schová ve svém psacím stroji a odejde z domu oslavit své štěstí. Když se vrátí zpátky, stane se tragedie - všechen nábytek je odstěhován výběrčím daní, včetně psacího stroje. Samozřejmě se pokouší získat ho zpět i za přehnanou cenu na dražbě. Ovšem, tiket tam není, ale může být v kterémkoli jiném podobném stroji, které byly prodány v to ráno. Film vypráví příběh Ciottoliho, který hledá svůj miliónový tiket, ohrožován berňáky. Konec je absolutní překvapení. (Butterfly Video Entertainment)

(více)

Recenze (56)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Neri Parenti /Malery pana Ucetniho, Navrat pana Ucetniho/ natocil sympaticku taliansku komediu s vybornym Paolo Villaggiom v hlavnej roli. Villaggio je tuna hlavnou hviezdou a prakticky sam taha film, ale ide mu to, rezia je na urovni, dalogy vyborne a je to humor europskej proveniencie, nie je to precenovana americka Blazniva dovolena. I ked je pravda, ze v 80. rokoch to bol dobry film. Jo, keby sa taketo komedie tocili teraz, no ale uz sa asi tych kvalitnych europskych komedii nedockam. Teraz valcuje tak akurat Blbowood aj s celym Sandlerom na cele : 90 % ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pokud nejste fandové italských stupído infantilíto komedií a la Maléry pana účetního, tak asi tento film neoceníte. Ten poměr mezi opravdu dementním humorem a povedenými fórky, je v mých očích tak 40:20. Zbytek jsou předvídatelné a většinou hloupé gagy, které ale neurazí a udržují diváky u vědomí, že sledují komedii. Pokud máte infantilní, zběsile přitroublý humor rádi, tak vám dokonce prokrví bránice. Tak trochu závidím všem, které rozveselí pohled na klaunské vystoupení. Současně ale dodávám, že "práci" klaunů považuji za velmi těžkou. V případě Paola Villaggia smekám klobouk i s příčeskem. Jeho výkon byl v mezích fyzického herectví obdivuhodný. Když jde o nebezpečné a fyzicky náročné scény, mluví se nejčastěji o Cruisovi, J. Chanovi nebo Belmondovi, ale tenhle mužíček si s nimi vůbec nezadal. I proto nebudu tuto komedii dál dehonestovat. Prostě je to stará italská blbina. Pro mě je vrcholem tohoto "žánru" Bonnie a Clyde po italsku, na kterou tento film zdaleka nemá. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Já nevím. Ale tenhle film s Paolo Villaggiem mě moc nepobavil. Pořád dokola se opakující vtípky už prostě nepůsobí tak vtipně, jak by měly. V podstatě vlastně všechny filmy s Villaggiem jsou postaveny na stejných a obměňujících se scénách, takže pro jeho fandy to je stejně dobrý. Já jsem sice jeho fanoušek taky, ale radši si pustím Maléry pana účetního nebo Bláznivou komedii. ()

Alagaesie 

všechny recenze uživatele

„Dneska večer tu není.“ „Tím líp, zavolám mu domů.“ „Stejně se zabiju!" Jedna komická situace za druhou. Třeba pták mě úplně rozbil. Beranidlo ve špitále bylo moc. Gejzír vody připomněl Švýcarák. „A teď si vás koupim všecky.“ po Italsku. Koupelna pobavila. „Táto, přineseš mi vodu?“ Aukční Ciottoli neměl chybu. „Tak mu dali druhého a vodí teď oba dva.“ Domino a „…nic se nestalo.“ ??! Sakra Ciottoli... Chudák babička na římse. Zachycení za anténu bylo skvělý. „Mekka, Mekka." Mafiozo utřel hubu. „Táto, dáme si o přestávce trochu vody?“ - Ono jí předtím bylo málo?! Se strojem už jen chybělo položit pětku. „Pane, promiňte, já tam nevidim.“ „Já taky ne.“ Skvělá komedie. ()

fimler 

všechny recenze uživatele

Originální film konečně se odprostil od účetního a natočil takovouhle komedii já vždycky věděl že na to má.Vlastně si myslím že je to můj nejoblíbenější film od něho má to děj mělo to originální vtipy né ty jak se v účetním pořád opakují a byla prostě sranda.Skvělý film na odpočinek v odpoledne doporučuji shlédnout. 99,9%. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama