Reklama

Reklama

Fantozzi ve škole

  • Česko Ja ne spík Ingliš aneb Fantozzi ve škole (více)

Obsahy(1)

Bláznivá komedie o tom, jak je nelehké učit se cizí jazyk, ale jak je příjemné vrátit se prostřednictvím školy do dětských let. Pojišťovnu, ve které pracuje Sergio Colombo, převezme britská společnost, a on je nucen naučit se anglicky... Místo dovolené ho čeká letní jazykový kurz. (oficiální text distributora)

Recenze (56)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Villaggio nám zestárl a jeho humor není už tak ztřeštěný (naopak, z větší části v souladu s Villaggiho věkem jakoby dospěl), tohle je spíše o sebeuvědomění a sebevyrovnání staršího člověka s tlakem, který je na něj nakládán jak ze strany zaměstnavatele, tak jeho "high" rodinky - rozmazlené dcery a zpanštělé paničkovské ženy. Docela k pousmání, trochu k zamyšlení a Sergia Colomba vám místy spíše bude až líto, než aby vás rozesmával, navzdory všem prvoplánovitým vtípkům (kdy Sergia něco mlátí do hlavy, nebo on sám někam upadne - i když jeho výstup z auta před britskou jazykovou školou mě pobavil), kterých je, snad aby jsme si připomněli na Villaggiovu zlatou éru, plno. Není to vůbec špatný film, naopak, je příjemný a tak trochu oduševnělý, ale v žádném případě nelze očekávat dalšího Fantozziho, ač se nás o tom debilní český název idiotského distributora snaží přesvědčit. S Fantozzim to opravdu nemá vůbec nic společného. Snad jen Villaggiho typický škleb, když ho rozrajcuje nějaká ženská :-). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No zas tak spatny, jak to vypada podle vetsiny hodnoceni, to nebylo. Nastesti sem vedel, ze tohle neni film o Fantozzim, fakt by me zajimalo, kterej idiot tohle vymyslel. Ale postavy jsou si dost podobny. Villaggio je tu uz ultra starej, snazi se o svy tradicni gesta a moc mu to nejde, ale par foru se mu povedlo. Neni to nic extra, ale nenudi to a dokaze to pobavit. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je to klasický Fantozziho přitroublý film na který se ale docela příjemně divá, které možná a zejména potěší hlavně děti, protože s nima je tam velkej parťák. Možná ale pár vtipů děti nepochopí, nebo možná už také jo v dnešní době, ale asi se těm vtipům nepobaví tolik jako dospělí. Takže je těžké určit pro koho vlastně film je. I tak se na to ale nechá docela koukat. Stárne a je to znát. Čím starší, tím horší filmy návraty do svých původních rolí. Už nemá takový elán a celkově je to taková flákárna. Jenže je to prostě Fantozzi. Tři hvězdičky jsou si myslim docela dost. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Nechápem, prečo sa toto volá Fantozzi v škole. Jediné, čo to má spoločné s Fantozzim, je Paolo Villaggio, jeho postava sa volá Sergio Colombo, má tiež manželku a dcéru (tentokrát žiadne šeredy) a je fanúšikom futbalu a občas vyvedie nejakú hovadinu. A týmto akákoľvek ďalšia podobnosť končí. Je to proste týpek so slušným miestom, ktorého okolnosti dovedú na staré kolená navštevovať školu angličtiny. Námet v pohode, žiaľ so slabým počtom dobrých vtipov, celkovo som sa nudil. Občas to bolo milé, zriedka zábavné, ale väčšinou nezáživné. Tento film nepatrí do série filmov o Fantozzim. Ale tak treba to nejako nazvať, aby sme ľudí k tomu nahnali. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Komedie, ale spíše zábavný film pro děti o popleteném dospělém, kterému se na sklonku aktivní éry radikálně proměňuje život a jeho kvalita. Šéf provinční ligurské pobočky pojišťovny Sergio Colombo (Paolo Villaggio ve své typické poloze) je okolností donucen na stará kolena, v rámci udržení si pracovního místa, podstoupit jazykový kurz v Oxfordu. Obklopen dětmi dělá pokroky po stránce jazykové, ale i po stránce života, kdy přestává být pouze poslušným pejskem své manželky a dcery. Z dalších rolí: prostitutka Patrizia (Paola Quattrini), u které Colombo opět nabývá své mužství, a přísní manželé Frederick (Ian Price) a Linda (Carolyn Pickles), vedoucí jazykového kurzu pro děti a Colomba. Zábavně jednoduché, jako stvořené pro dětského diváka. ()

Zajímavosti (2)

  • Navzdory českému distribučnímu názvu nejde o další „čistokrevný“ díl Fantozziho. Villagiův hrdina se zde jmenuje jinak (Colombo) a není účetním. (charles3)
  • Dům, ve kterém se odehrával kurz angličtiny, se nachází v Surrey v Anglii a jmenuje se Chilworth Manor. (SONY_)

Reklama

Reklama