Reklama

Reklama

Fantozzi ve škole

  • Česko Ja ne spík Ingliš aneb Fantozzi ve škole (více)

Obsahy(1)

Bláznivá komedie o tom, jak je nelehké učit se cizí jazyk, ale jak je příjemné vrátit se prostřednictvím školy do dětských let. Pojišťovnu, ve které pracuje Sergio Colombo, převezme britská společnost, a on je nucen naučit se anglicky... Místo dovolené ho čeká letní jazykový kurz. (oficiální text distributora)

Recenze (56)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Jojo, trochu nostalgicky vzdychám nad klasickými Fantozziovými řehtačkami, které jsou asi nenávratně v trapu, protože nemohu napsat v prdeli. Je to škoda. U tohoto snímku jsem se sice občas pousmál, ale to bylo vše. Na konci mi dokonce bylo trochu smutno. Pokud o toto autorům, šlo, volám bravo!! Pokud mohu volat na překladatele původního názvu, volám.“Jdi tam, kam zmizely Fantozziho řehtačky /viz výše/. Ten překladatel je totiž definitivní blbec. Zřejmě ani film neviděl, jinak by postřehl změnu příjmení i rodiny. Kdy už v Česku zakážeme tyhle laciné triky, které mají jen nalákat diváka na známé jméno v titulcích? Ach jo. A tak sbohem Fantozzi, který se zde jmenuješ Sergio Colombo. Celkově však jde a dobrý film. Jenže tak nějak jsem zvyklý pana Villagia hodnotit jako komediální vzor a zde tedy on i všichni tvůrci naprosto propadli. 191220108745/9020 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je to klasický Fantozziho přitroublý film na který se ale docela příjemně divá, které možná a zejména potěší hlavně děti, protože s nima je tam velkej parťák. Možná ale pár vtipů děti nepochopí, nebo možná už také jo v dnešní době, ale asi se těm vtipům nepobaví tolik jako dospělí. Takže je těžké určit pro koho vlastně film je. I tak se na to ale nechá docela koukat. Stárne a je to znát. Čím starší, tím horší filmy návraty do svých původních rolí. Už nemá takový elán a celkově je to taková flákárna. Jenže je to prostě Fantozzi. Tři hvězdičky jsou si myslim docela dost. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Slabé, velmi slabé. Čekal jsem něco na způsob pana Kaplana, v podstatě jsme se skoro vůbec k výuce angličtiny nedostali. A přitom jsem si myslel, že ten film bude trochu o mně, který jsem absolutně levý na cizí jazyky. Začalo to dobře, vtipné narážky na to, jak se do globalizované společnosti vtírá tento mně tak nesympatický jazyk. Ale pak to byl málem film pro děti, nebýt tak lechtivých scén. Ano, dnešní mládež je zcela jiná, než jsme byli my... Jinak to nemělo ani hlavu ani patu, spíš slepenec gagů, občas i vtipných, bez nápadu. Jednu hvězdičku přidávám za pěknou narážku na gaye. Dnes už si filmaři dělají spíš legraci z heterosexuálů... Jak pravím, velké zklamání. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Problémem Paola Villaggia je, že ať už jde o nebohého Fantozziho, Paola z Bláznivé komedie nebo právě „nespíkujícího“ Sergia Colomba (ano správně, Villaggiův hrdina není jeho nejpopulárnější účetní, jak se nám snaží vnutit některé české překlady), vždycky z toho vypadne ta samá postava. I když vzhledem k přibývajícím Paolovým křížkům se tato italská lekce anglického jazyka mírní ve ztřeštěnostech, čímž se stává dospělejší a z počátku bláznivého příběhu šedesátiletého pojišťováku na výukovém táboře pro náctileté se tak stává neškodné letní dobrodružství „přestárlého“ kluka. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

nechápem prečo išiel tento film do distribúcie pod hore uvedeným názvom, keď s fantozzim nemá nič spoločné, no nič veď na názve až tak nezáleží. o čo teda ide? o veľmi slabú komédiu s mnohými hluchými miestami a pasážami, ktorá si pozornosť určite nezaslúži, lebo ide o zbytočnú stratu času, ktorý by ste mohli radšej venovať charitatívnej činnosti. ()

Zajímavosti (2)

  • Dům, ve kterém se odehrával kurz angličtiny, se nachází v Surrey v Anglii a jmenuje se Chilworth Manor. (SONY_)
  • Navzdory českému distribučnímu názvu nejde o další „čistokrevný“ díl Fantozziho. Villagiův hrdina se zde jmenuje jinak (Colombo) a není účetním. (charles3)

Reklama

Reklama