Reklama

Reklama

Luke a jeho příběh

  • USA The Story of Luke
Trailer

Pětadvacetiletý autista Luke žije v opatrovnictví svých prarodičů. Po smrti babičky se mu však zhroutí svět, neboť je i se svým senilním dědečkem přidělen do péče pochybných příbuzných, kteří s nimi nemají vůbec žádnou trpělivost. Před odchodem do domova důchodců stihne dát starý muž Lukovi poslední radu: "Sežeň si práci. A ženu. Postav se na vlastní nohy. Buď chlap!" Luke tak poprvé v životě stojí před posláním. Musí začít hledat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (24)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Filmy o autistoch vo mne vyvolávajú obrovský súcit a empatiu. No a inak tomu nebolo ani v tomto prípade. Príjemne ladený film o sympatickom autistovi Lukeovi, ktorý prišiel o svojich najbližších a razom sa ocitol vo svojej vzdialenej rodine. Veľmi sa mi páčila tá jeho snaha, zanietenie a celkovo jeho reakcie na rôzne podnety. Niektoré situácie dokonca vyzneli aj zábavne, hoci vo svojom vnútri boli smutné. Najviac sa mi však páčil ten štýl, ktorý pôsobil celom realisticky - teda, že Luke sa počas svojej "nezávislosti" stretával s rôznym prístupom, avšak vo viacerých prípadoch to bol skôr odstup ako nejaká empatia. Práve tento fakt povzniesol tento film do úrovne nadpriemeru. Aj keď jedno mi zostáva záhadou. Prečo sa so svojimi kuchárskymi zdatnosťami nesnažil získať miesto v nejakej reštaurácii alebo pohostinstve? Mne by to prišlo oveľa logickejšie, ale tak ani toto kancelárske prostredie vôbec nebolo na zahodenie. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

----"Screaming does not accomplish a single thing."----Moc povedený, citlivý snímek s překvapivě dobrým obsazením a skvělou hudbou. Nečekala jsem nic a byla jsem upřímně nadšená a chvíli jsem uvažovala i o tom, že bych dala plný počet hvězdiček...Tak třeba po dalším shlédnutí.... ----"You have less than one in billion chance of not making a full of yourself." "Than I will practise a lot."---- ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BABIČKA ŘÍKALA, ŽE SE NEVEJDU DO KLINICKÝCH KATEGORIÍ. JSEM TROŠKU JINÝ, NEŽ OSTATNÍ. MOŽNÁ TROCHU VÍCE....“ /// Luke není jako… (kurva, teď bych se do toho zamotal…) - prostě je jinej! Ale má jasný cíle: Nedívat se do konce života jen a jen na kulinářský pořady a šukat. Život autisty podanej mile, místy i vtipně. Vůbec celá ta rodinka projde takovou tou klišoidní proměnou, kterou můžete zavrhnout, nebo taky ne. Vono de totiž hlavně vo to, že i autistickej kluk může mít sny (řek bych že musí, ale žádnýho osobně neznám…). Jestli tohle považujete za dostačující a dokáže vás nadchnout kurevsky silná osobní statečnost – možná dokonce uroníte i kroupu. Nebo taky ne. Vona je to ve skutečnosti taková jednoduchá story, která nechce nic zbytečně dramatizovat a snaží se zanechat na duši optimistickej pocit. Což já můžu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) LIDSKOST JE ZLO – říká můj šéf Zachary. 2.) Koukám jen na filmy, ve kterejch je někdo nemocnej. 3.) Thx za titule ,,sizok“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Velmi milý a příjemný film, který se sice lehce dotkne, ale nezabředne do sentimentu. Trochu se na svět dívá růžovými brýlemi, ale nepřehání to. Luke je sympatická postava autisty, který se snaží žít a mít hezký život. Jeho odzbrojující upřímnost je pak balzámem pro rodinu s dosud narušenými vztahy. Jen, když bych byla cynická (anebo taky hodně upřímná), zeptala bych se: A to s odloženým dědečkem bylo jako co, vy sobci!. SHRNUTÍ: Autista, kterého byste chtěli mít doma jako domácího mazlíčka. ()

arnybossy 

všechny recenze uživatele

Ked ma film dokaze rozosmiat a zaroven priviest k slze, nemozno k tomu dodat nic viac ako len to, ze je to krasne. Autisti ziju medzi nami a je smutne, ze mnohi sa na nich pozeraju s opovrhnutim. Aj oni maju svoje sny a chcu zit plnohodnotny zivot. Nekricme po sebe, usmievajme sa a ked nam nase plany nevychadzaju, tak si staci povedat, there's always a next time, right? ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama