Reklama

Reklama

Čtyři jezdci

(festivalový název)
  • Velká Británie Four Horsemen
Trailer

Obsahy(1)

Válka, hlad, znečištění a smrt, každý ze čtyř biblických jezdců apokalypsy podle dokumentu Rosse Ashcrofta už dorazil do našeho světa. Snímek ústy řady intelektuálů z různých oborů zvěstuje příchod kapitalistické apokalypsy. Jednotlivé komentáře se v širokých kontextech zabývají ústředními společenskými problémy dneška, zejména globální ekonomikou, válkami a ekologií, a skládají z ní ponuré puzzle současného stavu světa. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Dokument, co se snaží vzdělávat a probouzet lidi ohledně prohnilosti systému, ve kterém žijeme. Bere to spíše z levicového směru, protože kritizuje kapitalismus (ačkoli to, v čem žijeme je korporativismus / korporátní fašismus), mluví o rovných příjmech (což je slepá cesta) a účinkuje zde Noam Chomsky (slizák), který kritizuje Miltona Friedmana. Nicméně 100x lepší než televizní noviny na ČT. ()

Ihuj 

všechny recenze uživatele

Pokud se v problematice endogenních peněz a propagandy trochu orientujete, tak Vám tenhle dokument nic nového nepřinese. ()

Reklama

koza3 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem toho na podobné téma sjel více než je zdrávo a možná jsem se přesytil. Dokážu ale ocenit a vycítit důležitost myšlenky, která v tomto dokumentu vyznívá. Pojďme se mít všichni dobře, a ekonomicky na bližší úrovni. Propastné rozdíly mezi nejbohatšími a nejchudšími jsou kamenem úrazu a určitě s tím jde pracovat. Koneckonců film nastiňuje možnosti, jak toho dosáhnout. Muselo by se ale jednat o kolektivní práci. Moc hezky to tam řekl jeden ekonom, že ho uklidňují jeho studenti, které učí. Neprahnou tolik po slávě a bohatství na Wall Street, jako předchozí generace, ale po tom vyrovnat rozdíly mezi ekonomickými třídami. Musíme jen doufat, že se jim to povede a nezkorumpují se jako spousty naivek před nimi. Závěrem snad jen dodám, že dokument hned na začátku prohlašuje, že se nejedná o konspirační teorii...troška té konspiračnosti tam však šla cítit ;-) Tomu se ale asi v této oblasti nevyhnete... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama