Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kolem ohně za úplňku sedí a povídá skautský oddíl i s vedoucím. Objeví se vlkodlak, potrhá jim stany a zažene je na útěk. Titulky. Blondýně ukazuje realitní agent pěkný domek s číslem 1312, ale ona se zahledí na ruinu sídla na druhé straně ulice. „To ne, paní, to patřilo sériovému vrahovi, který navíc trávil bezďáky. Navíc se to bude bourat, to je ruina.“ „Já to beru,“ odpoví mu žena. Nastěhuje sem celou rodinu, poněkud netradiční. Dědeček Sam Dracula (Eddie Izzard) je upír, který seskládal své dceři Lily (Portia de Rossi) manžela Hermana (Jerry O'Connell) z kusů těl jako kdysi doktor Frankenstein. Ti dva mají syna Eddieho (Mason Cook), což je vlkodlak, ale neví o tom (je taky skaut a o úplňku se převtěluje). Poslední člen rodiny je Lilina neteř Marilyn (Charity Wakefield), což je kupodivu člověk. Právě Marilyn koupila tu krásnou ruinu. Herman potřebuje nové srdce a dědeček plánuje někoho zabít, nejprve ho napadne soused, ale vedoucí vnukova skautského oddílu Steve (Cheyenne Jackson), který se zamiloval do Lily, se mu zdá nakonec lepší. Pozve ho na narozeninovou večeři, kde Eddie dostane malého draka Spota, aby ho hlídal při transformaci. Jak večeře a plánovaná smrt dopadne a kdo doopravdy zemře? Televizní komediální speciál byl natočen, aby navázal na populární seriál ze šedesátých let o rodině Munsterových. (Peabody)

(více)

Recenze (19)

bartias 

všechny recenze uživatele

Není tak těžké uhodnout, proč pilotní díl původně plánovaného seriálu Mockingbird Lane televizní hlavouny nezaujal. Bizardní komedii, která rozpačitě přešlapuje mezi původním kultem The Munsters, Takovou moderní rodinkou a – dejme tomu, True Blood (Pravá krev), nepomohla ani invence Bryanů Singera (X-Men) a Fullera (Pushung Daisies/Řekni, kdo tě zabil). Taky bych si představoval jinačí výsledek. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Když se Addamsova rodina potká s Řekni, kdo tě zabil...typická "fullerovka" plná černého/morbidní humoru a přesto pozitivní. Bylo nemožné se okamžitě nezamilovat do téhle prazvláštní rodinky: malý Eddie, na kterého leze poněkud komplikovaná puberta, černá ovce rodiny - normální Marylin (o jejíž "normálnosti" se ovšem dá pochybovat), překvapivě citlivá démonická upírka (?) Lily, která může směle konkurovat Morticii snad ve všech ohledech, Herman, který ztrácí hlavu, když jí nemá přišitou, ale momentálně víc řeší srdeční záležitosti (v obou slova smyslech). Ten by se klidně mohl stát nejoblíbenější postavou pilotu, kdyby tam ovšem nebyl ryze pragmatický upíří děda, jehož (ne)schopnost přizpůsobit se běžnému životu na předměstí je naprosto odzbrojující. A ještě k tomu si tahle monster rodina ke konci pilotu pořídí jako domácího mazlíčka draka (žádné roztomilé dráčátko, ale obrovskou, oheň plivající bestii). Jak říkám, neodolatelné. Takže, pokud milujete Addamsovu rodinu, Tima Burtona, ostatní fullerovky nebo nejlépe všechno dohromady, tohle je přesně pro vás. Je smutné to říct, ale tohle klidně mohl být můj nejoblíbenější seriál. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl posléze (možná naštěstí) nerealizovaného seriálu, to je Mockingbird Lane, který by se dal charakterizovat jako Rodina Addamsova v barvě. Původní předlohu, totiž klasický černobílý seriál The Munsters, jsem kdysi v hlubokých 80. letech pravidelně hltal na rakouské ORF, kterou jsme tady u hranic naštěstí doplňovali kulturní deficit, a měla pro mne status kultovního seriálu, o to větší zklamání pak byla tahle postmoderní variace z dílny Bryana Singera, tak skvělý potenciál se dá jen těžko promrhat, ale Bryan to zdárně dokázal...Nedivím se šéfům studia, že dalšímu natáčení seriálu nedali zelenou... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak trochu promarněná šance na vzkříšení mrtvého projektu, který stanice zařízla hned pilotu. Potenciál zde sice byl, ale Bryan Fuller se z realizací zasekl někde v půlce cesty a jakoby nevěděl, pro koho seriál vlastně točí. Izzard s O´Connellem se snaží a Bryan Singer vlastně také, ale ze scénáře už toho asi více vymáčnout nešlo. Škoda. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Původní seriál Munsters neznám, takže jsem to vnímal jako takovou barevnější filmovou Adamsovu rodinu. Ovšem zatímco Sonnenfeldovy filmy dokázaly zabavit i rozesmát, tady se během 40ti minut prakticky nic nedělo, pokud tedy nepočítám úvodní vlkodlačí scénu. Ta sice navnadila, ale pak přišlo zklamání. Ani se moc nedivím, že producenti celý projekt odpískali. 30% ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama