Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Videa (22)

Trailer

Recenze (25)

dvopet 

všechny recenze uživatele

Po Smetanovi, Tanvaldu a Lidících s konečným hodnocením ještě vyčkám. Nicméně už v této chvíli je potřeba ocenit odvahu k otevírání naprosto aktuálních témat a formální otevřenosti při práci s natočeným materiálem, který má opravdu velký potenciál. Projektům Klusáka s Remundou fandím, obzvlášt když se jim tentokrát podařilo spolupracovat se zkostanatělou ČT, a jen doufám, že se neozve nějaký "příkaz shora" a povede se odvysílat všech 5 dokumentů. Na další části se velmi těším! ()

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TANVALD - jsou Češi ve většině rasisti s argumenty jak z Ameriky v době otroctví ? Podle tohodle to tak vypadá. Příhoda s přepadením má dvě verze, které si obě strany hájí, ale že nejsou schopný spolu vůbec mluvit ? Názory dětí na koupáku, že "je Cikánů tady moc a měli by mít vlastní koupaliště" mě děsí. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vemte někdo Remundu s Klusákem na rýžové plantáže severní Korei místo vodních buvolů, nechte je tam pár let dřít, pak proveďte nějakou menší terapii elektrošoky. Ne že by to pomohlo, aby zase začali natáčet dobré dokumenty a ne poloodpady, ale aspoň by uvolnili místo mnohem lepším, kteří nepodlézají a nedělají z diváků idioty tím, že jim musí vysvětlit, co si mají myslet. Nebo zapnout deset robertků a minutu je natáčet, jak si na stole poklidně vibrují (dělníci bulváru). ()

Burdock 

všechny recenze uživatele

To je tak špatná dokumentární série, že by se na ní lidi neměli dívat ani dnes, natožpak za pár let, kdy už nebudou chápat, o co v těch dokumentech jde. V jednotlivých dílech není moc vysvětleno, o co se jedná, takže divák, neznalý tématu, se snadno ztratí. Velmi nekvalitní, amatérské + natažení na 50 minut = obrovská ztráta času... Kdo žil v roce 2012 a občas se podíval na zprávy, může tyto dokumenty s čistým srdcem vynechat...... Doplněno po třech letech: tahle série se postupně vyvinula v něco, co velmi rád sleduju a co mi doplňuje moje představy o české společnosti a o jejích jednotlivých problémech. Na první pohled banální tvorba, která ale ve výsledku donutí k zamyšlení. ()

MoTeelka 

všechny recenze uživatele

„To, že je Roman Smetana hrdinou dnešní doby o ní vypovídá víc než výsledky dnešních voleb,“ říká ve finální části dokumentu ve volebním štábu ODS Pavel Blažek. A má vlastně pravdu. Pravda je ale také to, že takového "hrdinu" prostě Češi potřebovali. Někoho, kdo jim konečně ukáže, že nadávat na situaci z tepla hospody není to pravé ořechové. Sám dokument pak mapuje relativně nedávné zvraty v této kauze a umně dokazuje její absurditu. ()

Galerie (256)

Zajímavosti (6)

  • Patrik Tatár dostal dva roky vězení za výtržnictví kvůli incidentu, při kterém byl zastřelen jeho bratr. (alanwilder)
  • Prvního promítání filmu se zúčastnil i Hayato Okamura (bratr Tomia Okamury) a údajně i Ruy Okamura (syn Tomia Okamury). Ruy Okamura po celou dobu promítání a následné diskuze nepromluvil, na rozdíl od jeho strýce. (Rollo_Tomasi)
  • Předpremiéra filmu proběhla 27.11.2013 v českobudejovickém klubu Kredance v rámci programu o lidských právech. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama