Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Meg348577 k tomuto seriálu (2)

Spřízněni přímou volbou (2013) (S01E04) 

Sonda do jedné velké české frašky, navíc s pachem náklonnosti autorů k jednomu z kandidátů. Kromě akutní potřeby jít se z této volební komedie (potažmo češství obecně) někam vyzvracet, nepřináší to nic, co bychom už před shlédnutím nevěděli, nic hlubšího zde nenacházím... ()

Dělníci bulváru (2014) (S02E01) 

Klusákovu práci mám moc ráda, nicméně z Dělníků bulváru jsem trochu rozpačitá. Neustálá snaha (extrémně nesympatického) Novotného dokázat, že je nad věcí a že má v hlavě všechno srovnané, je v kontextu práce co vykonává celkem absurdní, navíc velmi iritující. Odlehčující prvky v podobě dlouhých záběrů na sushi podle mě nehodící se a nefungující, celé to nicmoc nového nepřináší a navíc to působí jako jedna velká reklama Extra.cz (proč byl celý dokument zaměřen jen na jednu firmu ksakru???). Klusák měl sice dobrý záměr, nicméně ve výsledku se do toho asi sám trochu zamotal... ()

Reklama

Reklama