Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele jenjan k tomuto seriálu (3)

Ubytovny (2015) (S03E03) odpad!

Sociální bydlení je třeba, o tom není pochyb. Ale aktivistické házení špíny na všechny a všechno kolem ho nevyřeší. Zvláště když jedni mají představu, že by se měly přidělovat byty hned a rovnou na náměstí v centru měst a druzí, že je třeba ty lidi nejdřív na samostatné bydlení připravit a že zajištění dostatečného množství bytů bude něco stát, takže plně v duchu přísloví "sto chytrých hlav znamená jednoho velkýho blbce". A kdo že to sociální bydlení na MPSV vlastně dělá pane Ripko? Co třeba bývalá mluvčí vaší platformy, která je dokonce vedoucí oddělení sociálního bydlení, které předpis tvoří.. Hysterie posvěcená ČT. ()

Český Alláh (2016) (S04E01) 

Strašně se mi na to nechtělo dívat, protože jsem tušil, co bude následovat - bulvár, který nikomu a ničemu nepomůže, pouze upevní pozice kdejakých fanatiků. Překvapení se opravdu nekonalo, všemožná zvířátka, která dokládají, že léčit mindráky lze nejrůznějšími způsoby. Nelze však nezmínit určitou nestrannost filmu, který bez přímých zásahů autorky plyne a nechává tak zdánlivě neomezený prostor protagonistům. A ze všech těch vyjádření, proslovů, deklarací, ale i komentářů, domněnek a glos vyplouvá na povrch ne asi zcela překvapivá, ale důležitá okolnost, na kterou bychom neměli zapomínat , a to rozdílný principiální základ obou protichůdných názorových proudů. Přičemž u jedné části je to fascinace nenávistí, zlobou, štvaním, násilím a smrtí a druhé části byť možná naivní nebo dokonce zvrácená (protože primárně jde o sebe samého) touha po pomoci druhým. A já naprosto souhlasím s tím, co řekla ta pomáhající dáma – na jakých základech vystavíme svůj pohled a postoj ke světu, takový ho budeme mít. Na druhou stranu s rozpaky jsem poslouchal zanícený vzkaz mladíka ze Sýrie západnímu světu, ale i dalších sekvencí, kde účinkovali Muslimové. Tento film dostatečně ukázal, že naivita, stejně jako nenávist je cesta do pekel. ()

Krtek a Lao-C' (2016) (S04E05) 

Odkopaní bolševníci.. Stačí vidět kreaturu Filipa s tím jeho vízorem neškodného strejce kdesi z budějovického paneláku jak mu svítěj očíčka na té opulentní ťamanské žranici, kde nasává pocit, že jeho časy prebend zase přicházejí..tfuj ()

Reklama

Reklama