Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sergio Corbucci pokračuje v tradici italského povídkového filmu. Tentokrát zvolil tři na sobě nezávislé příběhy, které nechal volně se prolínat v této velmi dobře herecky obsazené komedii. Lino Banfi jako bohatý obchodník je na služebních cestách neustále nevěrný své ženě (Laura Antonelli). Ta se rozhodne pro pomstu a nevěru s pouličním hudebníkem. Za pomoci rodinné lékařky (Milena Vukotić), předstírá nemoc a jediným lékem je sex s tímto hudebníkem. Oba manželé nakonec na vlně nevěry setrvávají. Druhý příběh pojednává o snech kněžny (Francesca Dellera), ve kterých je zachráněna statečným hrdinou. Tomu se značně podobá kněz Renato Pozzetto a k naplnění snu kněžny je nakonec pro tuto roli najat příbuzenstvem a budoucím manželem kněžny. Po naplnění snu se kněžna vrací do reality. Je tomu tak ale opravdu? Třetí příběh s Paolem Villaggiem jako pojišťovacím agentem a Serenou Grandi jako neodolatelnou svůdnicí, poukáže na ženskou vychytralost, díky které Serena obelstí jak pojištovacího agenta, tak svého manžela. (Hennes)

(více)

Recenze (3)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Úsměvná povídková komedie. Villaggio ve své typické roli, kdy je okouzlen a sveden, jak sám říká "kozatkou" Serenou Grandi. Ta se chce za pomoci pojišťováka Villaggia zbavit manžela, samozřejmě to chce nejprve dobrou pojistku. Oba pánové nakonec končí podvedeni na opuštěném ostrově a Serena se chystá utrácet miliony. Lépe je na tom v druhém díle kněž Pozzetto, který hraje roli zachránce kněžny tak dobře, že když jí nakonec odddává může říci :"prohlašuji Vás ženou a paroháčem". Poslední třetí příběh a z důvodu léčby dohodnutý sex manželky (Laura Antonelli) s cizím mužem, nevyléčí záletnou povahu bohaté obchodníka (Lino Banfi). Typická italská komedie 80 let. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tyhle zhovadilosti neměli vůbec točit, a už vůbec to u nás neměli kupovat a RYCHLOdabovat. Sice se to tváří jako česká verze, ale takový Michal Dlouhý si střihnul asi sedmnáct rolí, a ostatní stejně tak. V celém filmu je asi tak jedna vtipnější scéna, a na tu si teď deset minut po závěrečných titulcích už nemůžu vzpomenout. Zato nezapomenu na výstavní vnady Sereny Grandi, která ani nepotřebovala vodu v bazénu, aby popřela gravitaci. ()

Reklama

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Celá úvodní scéna, ve které Attilio Carbone (Paolo Villaggio) přejíždí přes hraniční přechod, je natočena v městečku Menton ve francouzském departmentu Alpes-Maritimes. Stejný hraniční přechod si zahrál v mnohem známějším filmu Smolař (1965). (Adrai)

Reklama

Reklama