Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paolo Coniglio je redaktorem v redakci, vydávající "comicsy". Vytvořil zde dvojici neohrožených hrdinů - Dalii a Paola. Dalia prožívá řadu nebezpečných dobrodružství, ve kterých ji vždy nakonec zachrání hrdinný Paolo. Náš milý redaktor se ve svých snech samozřejmě s vymyšlenou postavičkou zcela ztotožňuje a prožívá s ní všechna dobrodružství. Když se ale probudí, přichází šok. Je obtloustlým, bezvýznamným pisálkem, který je zasnouben s drsnou majitelkou hotelu. Opravdu, velmi drsnou. Jednoho dne ale nastává v Paolově životě zásadní obrat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

"Pán mŕtvola, potvrďte komisárovi že ste v skutočnosti mršina". Nie som si úplne istý či za dve alebo tri, ale každopádne je to taká úplne typická talianska Vilaggiovina o ktorej som nikdy predtým nepočul. Paolo tu hrá zmäteného kresliča komixov ktorému čoraz viac uniká realita a k tomu sa zapletie do prípadu s mikrofilmom. Už od začiatku ide Vilaggio to svoje, všelikde padá, trhá ľudom oblečenie a vôbec škodí okoliu svojou nešikovnosťou. Niečo z toho je zábavné viac a niečo menej, trebárs niekoľkonásobné prevádzanie slepca cez cestu, pričom ho stále zrazilo auto bolo zábavné a aj vyrážanie bonbónov z úst. Fantaskné predstavy Supermanovi či Tarzanovi boli naopak dosť slabé, najlepšia z nich bola scéna s tenistom čo prebehol polovicu mesta aby odpálil loptičku. Celkovo ma bavili aj Paolove neustále nesúvislé bľabotavé komentáre a pokusy vysvetliť situáciu, privádzajúce spomínaného komisára do šialenstva. Niekto by povedal že to bola trapárina, mne to solídne utieklo a nenudilo, dokonca aj rozosmialo. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pan účetní bez účetnictví a své rodiny, protože je to sice stejný charakter, ale přenesený do trochu jiného povolání – je autorem komiksů. Děj je pouhým sledem scének, třeba motiv důkazu, který zoufale hledá jedna kráska, se vůbec a nikdy nevysvětlí, přitom se film kolem tohoto pořád točí. Humor je to dětinský a stokrát známý, ale stejně z některých scének probleskne tak dětinská radost i škodolibost, že mě nutí k úsměvu a aspoň ty dvě hvězdy snímku dám. Už jenom za ďábelskou tchýni s několika manžely a andělské baletní vystoupení v bílém trikotu, které strhnulo celý sál. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

A opäť jedna z tých horších talianskych komédií Paoloa Villaggia, ak nie tá najhoršia vôbec. Paolo Coniglio je redaktorom komiksových príhod prekrásnej Dalie, ktorá prežíva rôzne dobrodružstvá, väčšinou často sa ocitá v nebezpečenstve z ktorých ju vždy zachráni superman Paolo. Skutočný Paolo sa pochopiteľne v snoch so svojím vymysleným hrdinom zcela stotožňuje. Humor na bode mrazu. Špeciálne efekty, ak sa tak dajú vôbec nazvať sú samozrejme príšerné. A bohužiaľ treba si priznať, že už aj samotný Paolo Villaggio tu nieje najmladší a pozerať sa na "starého dedka" už nieje tak vtipné. Ale to nieje hlavným problémom. Problémom je samozrejme mizerný scenár a nulové vtipy. Sklamanie. ()

Diego75 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí jsem považoval film za jeden z nejslabších, kde hraje Paolo. Postupem času jsem se však začal bavit a ukázalo se, že film je velmi dobrou italskou komedií. Je to opět něco na způsob Fantozziho, ale film je navíc obohacen blaznivými představami Paola Coniglia. Samozřejmě nesmí chybět hlášky a skvělý dabing pana Stanislava Fišera. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Další italské komediální béčko s velkospoďárovníkem Paolem Villaggiem v hlavní úloze. Jeho postava si však hodně bere z pana účetního z X dalších komedií ve kterých účinkoval. Ten takzvaný "absolutní" styl, kdy ty scénky absolutně zaberou a nebo absolutně vyhoří je tu jasně patrný. Kreslíř comixů jenž se zamiluje do postavy o níž ty comixy jsou, avšak místo toho se tam prohání s mafiánama, není na scénář nic extrózního. Efektová stránky filmu je dost ubohá, ba až příšerná a hlášek pomálu. Ovšem když už nějaká přijde, pak stojí za to. Jako když si sednete pod palmu, koukáte na klimbající se ořech a von ne a ne spadnou. No a pak kouknete na západ slunce a křápne vás to "pár exceláns". Villaggio by bez dabingu Standy Fišera byl poloviční (ne svou postavou, nýbrž komediálním uměním). Je to taková mírně zábavná uspávačka. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu se během jedné z představ Paola Coniglia (Paolo Villaggio) objevuje, v Itálii slavný moderátor, Mike Bongiorno. (Diego75)
  • Film byl natočen v Římě. (SONY_)

Reklama

Reklama