Reklama

Reklama

Báječný Fantozzi

  • Česko Superúčetní (více)

Bůh stvořil Fantozziho. A na jeho naléhání Bůh pokračoval - stvořil jeho ženu a krásnou dcerku.
Bůh chtěl stvořit člověka, ale bohužel tento pokus skončil stvořením tvora jménem Fantozzi. Ten naléhal, až mu Bůh stvořil i ženu Pinu, které se narodila krásná dcerka Mariangela. Další z příběhů o Fantozzim vám ukáže život tohoto beznadějného smolaře od pravěku až do budoucnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl Maléry pan účetního, ze kterého mi v hlavě ulpělo pár dobrých fórků. A protože jsem měl náladu na něco staršího a veselého, zkusil jsem Superfantozziho. Z nostalgie jsem ochoten slevit z odpadu! a dát milosrdnou jednu hvězdu za ty dva vcelku dobré ftípky v úvodu. Nejde o to, že drtivá většina filmu je postavena na situačním, velmi infantilním a předvidatelném humoru, ale o to, jak málo těch vtipných scén je. Postava Fantozziho se bez nějakého klíče ocitá v různých úsecích historie, tzn. tvůrci měli obrovský prostor něco vymyslet a přesto z toho nedokázali vytěžit ani jeden originální a opravdu vtipný moment. Takže co? Nudí, nudí, nudí. A to je u komedie dost zásadní problém, bez ohledu na dobu vzniku. Za střízliva je to festival trapného a primitivního humoru, takže podle mě ideální na TV Barrandov, po silvestrovském proslovu J. Soukupa. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Paolo Villaggio a zrod Fantozziho pěkně od začátku. Co říct jiného k tak lidsky obyčejnému pojetí a průřezu historie lidstva, pohledem takového pošuka - prostě jsem pukal smíchy. Nezapomenutelná komediální klasika mého dětství, kterou dnes už tak neprožívám, ale i tak mě určité scénky dokážou pořád rozesmát. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Solidni film ze serie o ucetnim, ale presto jsem cekal drobet vic. Pojmout pribeh od stvoreni sveta az do budoucnosti je skvelej napad, jednotlivy udalosti jsou vybrany perfektne a prakticky v kazdy je Fantozzi za nejvetsiho chudaka, ale problem je, ze ne vsechny situace jsou naplno vyuzity. Navic i humor je spis takovej, ze se vezme naka znama scena z dejin a sparoduje, i kdyz i tady jsou klasicky forky, jako vyplazovani jazyku, zvejkani jidla a podobne. Co se tyce Villaggio, prisel mi v pohode, ale nejak silene tlustej. Celkove se jedna o slusnou komedii, akorat ze ne vsechny situace jsou tak vtipny, jak tvurci asi zamejsleli. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Od tohoto Fantozziho jsem čekal hodně (kvůli slibné zápletce) a zároveň nic (protože stojí mezi dvěma poměrně špatnými díly). No, nakonec to nebylo tak hrozné. V roli Fantozziho ženy se nám vrací původní herečka, kterou jsme viděli ve filmech "Zrození PÚ" a "Nesnáze PÚ", kromě toho se ve filmu ještě objevuje jakási italská obdoba Zdeňka Podhůrského, jinak herecké obsazení zůstalo při starém. Musím říct, že z toho slibného tématu "Fantozzi v různých historických obdobích" se dalo vytřískat trochu více. Období jsou zvolena dobře, ale většinu vtipů a point se nepodařilo nějak zdárně dotáhnout do konce. Některé vtipy se povedly, pár jich bylo trapných, ale dost jich bylo hlavně nevtipných. Zase mě potěšilo, že zde nejsou vulgarismy. Pár vtipů bylo ukradeno z předchozích dílů (tajné pojídání jahod v Ráji bylo stejné jako tajné kradení karbanátků v Malérech pana účetního 1). Chvíli jsem se docela dobře bavil, chvíli jsem se zase nudil. Povedl se Marathon, zázraky škodící Ježíš, veslařský závod (zápletkou poněkud zrecyklované cyklistické závody znovu z Malérů pana účetního 1) nebo třeba Ráj. Bohužel už se moc nepovedl současný Fantozzi (autobusová pirátská bitka) nebo třeba poslední scéna v budoucnosti (ale to už tak bývá, že poslední příběh je u Fantozziho nejslabší). V rámci série to není zase tak špatný díl, asi třetí nejlepší (s odstupem) po povedených Nesnázích a legendárních Malérech 1, ale jak už jsem řekl - mohli z tohoto vtipného tématu vytřískat více. Tak jako tak, tento film do své filmotéky (kam se z filmů s účetním dostaly jen již zmiňované filmy Nesnáze a Maléry 1) nezařadím. Jednou za čas se to dá vidět, ale na nějaké pravidelnější zkouknutí to není. ()

Gumeedek 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale tohle bylo fakt trapné. Akorát snaha vytlouct z účetního co nejvíc za co nejmenší úsilí. Většina vtipů převzatá z dvou vydařených dílů o malérech pana účetního. Jinak je to snůška vzdechů a přihlouplých gest a výrazů ve tváři. Jedna hvězdička za jediné dva momenty, u kterých jsem se opravdu zasmála... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • V české verzi překladu je několik překladových chyb v textech souvisejících s Biblí. Například ve scéně, kdy Fantozzimu (Paolo Vilaggio) kvůli Ježíšovi děti pošlapou políčko, v českém dabingu Ježíš pronese: „Směřujte na mě bez obav svá slova.“ V originále je však řečeno: „Lasciate che i pargoli vengano a me“ neboli „Nechte děti přijít ke mně,“ což je odkaz na biblický verš Matouš 19:14. (vojtaruzek)
  • Luc Merenda ztvárnil ve filmu celkem 9 rolí napříč epochami: Adama, řeckého velitele, římského vojáka (výběrčího daní), Černého rytíře, Robina Hooda, Odsouzence na gilotinu (pravděpodobně Ludvíka XVI.), Balabama, Japonského důstojníka a Fantozziho (Paolo Villaggio) nadřízeného v budoucnosti. Evu a další ženské protějšky Merendových postav pak ztvárnila Eva-Lena Lundgren. (vojtaruzek)
  • Skotský doubledecker byl ve skutečnosti běžný jednopodlažní autobus Fiat 306/3, kterému byla pro potřeby filmu na střechu přivařena ještě jedna autobusouvá karoserie. (Stejšn)

Reklama

Reklama