Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh pracovní skupiny prosazující své pokrokové nápady v prostředí strojírenských závodů. (oficiální text distributora)

Recenze (10)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy mě dostávají čím dál víc. A fór s hotelem U zlého místokrále mám v hlavě pořád. Ono je to příznačné. Jako jsou v pohádkách (alespoň v českých filmových) královští rádci, ministři apod. ti zlí, tak jedním z typických prvků normalizačních inscenací s problematikou pracoviště je špatný náměstek oproti dobrým pracovníkům (nebo aspoň jejich progresivní části, zdravému jádru etc., které posléze strhne i ostatní) a obvykle dobrému, ale ne moc dobře informovanému řediteli. Podobnost s případem Slánský nebude náhodná. Teprve na tomto schématu si člověk uvědomí, že třeba takový film Vážení přátelé ano buď byl naprostá bomba, anebo doba, v níž vznikl, byla už opravdu podstatně jiná. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Moje oblibena Zdena v neprilis dulezite roli manzelky vyzkumnika. Film o praci. Je to takove trosku usmevne, ale budiz. Mne filmy o praci nevadi. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Zjištění, že tzv. výrobní inscenace může přinést i nadhled a humor, prakticky vylučuje podprůměrné hodnocení. A to přes svou nespornou pohádkovost - její meritum totiž spočívá v hodnotovém vyjasnění a uspořádání. Zjistit, co je správné a dobré, není snadné. A to i v idealistických abstrakcích. Tím spíš, že pak je také zřejmý i opak - co je zlé a nedobré. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama