Reklama

Reklama

Kronika Oldřicha S.

  • angličtina Chronicle of Oldřicha S.
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2011, 18 min

Obsahy(1)

Pan Sedláček psal kroniku "jedné věty" od roku 1981 až do roku 2005. V jeho kronice tu za sebou stojí věty, ve kterých se zrcadlí osobní život pana Sedláčka a jeho rodiny (Dnes mě zranil zlomením levé ruky cikán Giňa. Odvezli mě do boleslavské nemocnice), život ve vesnici a okolí (Dnes zabil nějaký Bartoš 32 let svou ženu 30 let z Příšovic a hodil ji do rybníka) i dějinné události světového významu (Zemřel L. I. Brežněv). Z tisíců zápisů se nakonec vybraly asi dvě stovky zápisů, které byly ve filmovém scénáři zredukovány na osmdesát. Ty jsou jakýmsi koncentrovaným dějinným průřezem života pana Sedláčka a potažmo i celé naší společnosti. (Ekofilm)

(více)

Recenze (3)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

sympatická záležitost, která ctí fakt, že zde jde hlavně o ukázku toho, jak taková malá kronika jednoho člověka vypadá a animace je tu jako doprovod, byť je to doprovod velmi vkusný a originální, řemeslně výborně odvedený. Ono vůbec je docela fajn takhle propojit ryzí dokument v podobě zápisků čtených Josefem Somrem s animací, snad jen by jednotlivé výňatky mohli být zpracovány svižněji, osmnáct minut je na tenhle formát a zpracování hraniční stopáž. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Bohatě invenční zpracování událostí malé i velké historie, které prozrazuje společenskovědní poučenost i neobyčejnou výtvarnou kreativitu. Dokument, který nemůže zapadnout. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Mile po svém navazuje na tradici české animace od Týrlové po Švankmajera a sympaticky nevnucuje stanoviska, jen zobrazuje. Bylo by fajn dočkat se od autora něčeho dalšího. ()

Reklama

Reklama