Reklama

Reklama

Jing cha gu shi 2013

  • Hongkong 警察故事2013 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Policejní kapitán Zhong Wen (Jackie Chan) hodně obětoval. Vždycky byl příliš zaneprázdněn pronásledováním zločinců, než aby byl otcem své dcery Miao (Jing Tian). Po letech se s ní znovu setkává a seznamuje se s jejím snoubencem a zároveň majitelem klubu Wu Jiang (Liu Ye). Plány na večer s dcerou vezmou za své, když je celý klub zajat jako rukojmí. Co bude muset Zhong obětovat tentokrát? (kyrysar)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (51)

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Po devíti letech se opět Jackie Chan vrací ke svojí sérii Police Story. Zatím poslední díl Police Story s názvem Police Story 2013. No tak tenhle díl má nejmíň akce a nejvíc drama :D Je to nejnudnější díl celý série. Nejsou už tady klasický bitky a kaskadérský kousky Jackieho Chana, akce už neni tolik, chápu ale že Jackie už má taky svůj věk a takový akce jako zamlada už prostě netočí, bohužel. Začátek filmu mě dost překvapil, venku hraje na pódiu punková kapela :D Jak vejde Jackie Chan do baru, tak tam hned zase hraje na pódiu kapela rockabilly a ve scénách pankáči u baru :D To bylo dobrý. Neni to úplně špatnej díl, ale akce je tam už málo a komedie už vůbec. Což v prvních dílech bylo hodně. No jo jiná doba, filmy už nikdy nebudou takový jako dřív. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Policejní kapitán Zhong Wen (Jackie Chan) jde do Wu Baru za svojí dcerou Miao Miao (Jing Tian), ale stává se spolu s dalšími lidmi rukojmím. Majitel klubu Wu Jiang (Liu Ye) požaduje od policie vydání odsouzeného Wei Xiao Fu (Zhou Xiao-Ou)... Jackieho postava není neporazitelná, nevyhne se postřelení, zmlácení a bodnutí nožem. Ve filmu úplně chybí typický Chanovský humor a v Jackieho filmografii jde nejspíše o posun z akčně-komediálních rolí k těm vážným. Je jasné, že Jackie nemůže ve svých 59 letech dělat ty samé kousky jako ve třiceti, ale určitě by byla škoda pokud by na akci zanevřel úplně. Film obsahuje všechny souboje (škoda nebylo jich tolik) známé z trailerů, ale příběh na nich nestojí a není špatný a člověk do poslední chvíle netuší, jak to celé dopadne. HODNOCENÍ 70% ()

Reklama

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Není to úplně na pětku, na to je ten konec trošku příliš překomplikovaný, ale je to dost našláplý a Jackie Chan znovu ukazuje, že umí hrát i jiný věci, než jaký od něho lidi čekají. A hlavně je to za málo peněz hodně muziky. Asi jako smrtonosná past, ale v mnohem menším prostředí nočního klubu, což tomu ale určitě neubírá na spádu a nápadech, protože tenhle film ukazuje, že není nutný skákat na požární hadici z okna, aby to mělo to správný napětí :). Takže to stojí za to vidět, protože se to v klidu vyrovná mnohem většímu a akčnějšímu předchozímu New Police Story, který tu pětku mělo jasnou :). ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hm tak pro mě zklamání. Na film jsem se těšil, ale bohužel nedopadl úplně podle mých představ. Svým pojetím je to spíš takový krimi drama než akčňák, časy Jackieho pitvoření jsou asi definitivně pryč. Tady najel na evidentně vážnější notu, ale to by mi až tak nevadilo. Problém je v tom, že mi moc nesedl ten alternativní styl vyprávění děje kdy nám několikrát ukážou, že tahle postava udělala tohle a tohle a co by se stalo kdyby udělala tohle a tohle. Je to svým způsobem originální, ale mě to moc nechytlo. Jinak souhlas se sniperem ohledně hlavního záporáka. Ne že by neměl charizma, ale je takový vyměklý a respekt z něj moc nejde. I když je zase na druhou stranu zajímavě vysvětleno co dělá a proč. Ze začátku jsem se v tom ději moc nechytal, ale je fakt, že na konci do sebe všechno perfektně zapadlo a i proto bude moje hodnocení nakonec tříhvězdičkové. Jinak dost rozporuplný dílko. Jackie na to pořád má, ale tady moc využitý není i když ta bitka v kleci měla šťávu. Jenom je tam Jackie na moje gusto až moc často na zemi a taky si mohli v soubojích odpustit ty otravný zpomalovačky na který si fakt nepotrpím. Já vím nadávám na to všude kde se to objeví, ale tenhle prvek dneska houfně cpanej do každýho fajtu v každým druhým akčňáku už mi silně leze na nervy. Takže i když jak už jsem uvedl propracovaný konec z dobrou pointou lecos zachrání tak, ale nemění můj celkovej dojem, že je to takovej neslanej nemastnej film zkrátka divnej nevím jak jinak to napsat. Fanoušky pana JC a HK tvorby to určitě neurazí je to prostě čirej průměr po všech stránkách, ale čekal jsem víc. Škoda tak snad příště.50% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V prvom rade je dobre zabudnut na nazov Police Story, lebo s pôvodnou trilogiou tento film nema absolutne nic spolocne. Ked uz, tak to mohli nazvat Crime Story 2013. Ale najvystiznejse by bolo Agatha Christie Story. Prva polovica filmu v ktorej sa buduje cely pribeh je dostatocne napinava a kvalitne zrezirovana. Ani nijak nevadi, ze obsahuje aj pre pribeh zbytocne flashbacky v ktorych Jackieho postava absolvuje trochu akcie, aby si trochu uzili aj Jackieho fanusikovia. Tentokrat sa akcne sceny drzia pri zemi, takze Jackie sa v nich zvladne predviest aj bez ocividnych trikov. Dokonca mi je luto, ze akcia nebola este civilnejsia a prizemnejsia. Napriklad jediny velky duel, ktory tu Jackie ma je zbytocne prilis stylizovany spomalovackami. Bohuzial od polovici filmu si zacnete hovorit, ze uz by konecne mohli prichadzat aj odpovede na otazky. Pritom hlavna pointa, preco asi unosca dal celu nesurodu skupinu dokopy je celkom lahko odhadnutelna a otazne su uz len detaily. No a tie sa nasledne zacnu vyjasnovat v nekonecnej vysvetlovacke, ktoru tvori simulovaný sudny proces v ktorom kazda z postav prispeje svojim dielom. Sice to vsetko do seba pekne zaklapne, ale nepôsobi to prirodzene, ale strasne vykonstruovane. A nakoniec ani samotny motiv unoscu nie je natolko silny, aby utiahol cely film. Velku pochvalu si zasluzi Jackie Chan za svoj dramaticky vykon. Ani teatralne neprehrava a ani nie je umierneny natolko, aby cely film odohral s jednym vyrazom. Cely cas hra dokonale prirodzene. Hlavny zaporak je vlastne chudak. Dcera je trochu otravna. A niektori rukojemnici neznesitelni. Najviac ma stvalo niekolkonasobne pouzitie finty v ktorej si postava predstavuje ako vyusti napinava scena. Uz pri druhom pouziti to nefungovalo a bolo hned jasne, ze je to len predstava. Jak keby bol reziser Sheng Ding bezradny a aspon takto sa snazil zdramatizovat celkom trivialnu zapletku. Takze vysledkom je priemerna detektivka s minimom akcie v ktorej nahodou hra Jackie Chan. Ak viete do coho idete, tak za jedno pozretie to kvôli skvelemu Jackieho vykonu stoji. Jackiemu na stare kolena rozhodne viac svedci takyto civilny film ako akcne komedie plne mizerneho CGI. 5/10. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (5)

  • Zhong Wen (Jackie Chan) používá mobilní telefon Samsung Galaxy S IV. (Claude Speed)
  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „Rescue“ nazpívali Jackie Chan a Sun Nan. (Rominator)
  • Akční režii dělal Han Gunhua. Kredit kaskadérský choreograf sdílí He Jun a JC Stuntmen. (Rominator)

Reklama

Reklama