Reklama

Reklama

Přízraky ze Supí hory

(amatérský film)
Krátkometrážní / Fantasy / Pohádka
Česko, 2015, 13 min

Režie:

Miroslav Bula

Hrají:

Jaromír Meduna (vypravěč)

Obsahy(1)

Krušné hory jsou opředeny mnoha pověstmi. Další v řadě pojednává o vrchu Doubravka a hradu Kyšperk, ke kterému se váže nejeden podivuhodný příběh. Toto je interpretace jednoho z nich... (oficiální text distributora)

Recenze (4)

kill-tec 

všechny recenze uživatele

Na amatérský film velmi slušná práce. Nádherná ilustrace a hudba, téměř bezchybný vypravěčský výkon pana Meduny. Jak už zde bylo psáno, jediné co mi tak nějak vadilo, byly pohyby postav. Kdyby se postavy vžily do role víc, určitě bych neváhal s plným hodnocením, ale opravdu to bylo příliš toporné. Stopáž si myslím úměrná příběhu, víc asi nemám co k tomu dodat. Mně se to líbilo. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Vizuál je zajímavý, ale mě osobně moc nesedl, tudíž jsem se do toho ani moc nedostal. Jinak ale moc co vytýkat nemám, ozvučené je to dobře a příběh je vedený taky dobře, sám za sebe bych sice dal silné 3*, ale je to amatérský film a na ten se Přízrak ze Supí hory celkem povedl, takže dám slabé 4*. Nejzajímavější ale stejně byl ten závěr. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Bulovy filmy jsou jako pohádka. Tenhle takřka doslova. Tentokrát Bula totiž doslova maluje, nejen obrazem, ale i slovem. Vizuálně úchvatná, obejme a pohladí. Prostě temnější pohádka před spaním, vycházející z lokální pověsti. Možná trochu moc uvádějící a rychle končící, ale neubírá to na atmosféře. Není to negativum, ale možná je trochu zbytečné, že vypraveč svým komentářem popisuje přesně to, co se děje v obrazu, takže se to akorát zdvojuje a nedoplňuje, až v závěru se obraz a slovo rozejdou. Ale to je v kontextu filmu jako celku zanedbatelná připomínka. Hrozně moc se mi líbí úvodní píseň. Těším se na další film. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama