Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slečna Abastanzziová (Mariangela Melato) pracuje v jedné advokátní kanceláři jako sekretářka a není vůbec spokojená se svým životem, protože názory mužů v jejím okolí jsou takové, že ženy patří k plotně, k dětem a hlavně pro jejich potěšení. A tak se jednoho dne rozhodne,že se přihlásí k policii. Úspěšně složí zkoušky a stane se vysněnou policistkou. Zde ale naráží na velkou korupci, a protože se s danou situací nechce smířit, snaží se s tím bojovat. (Faustka)

(více)

Recenze (9)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Zdařile trefná i když neprávem opomíjená komedie s výtečnou hudbou Gianniho Ferria, poukazující na nešvary italské společnosti, prošpikované korupčními praktikami notně využívaným systémem „já na bráchu brácha na mě“. Jen pár typických hlášek obuvníka Claudia(vykutálený břídil) si neodpustím.. :-) Jakže se menovala ta v tom brnění „Johanka z (p)Arku?“.. Ále, je to taková moderní pitomost, historka o požáru, létající meteority...pche ;)) Sušenky máčený, sušenky cukrový, sušenky s cibulí, oplatky..vafle.. Jó…Brembani, to je schopnej člověk a víš jak jeho děda vypadal když začínal..?, jako reklama na hladomor v Indii. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Talijánská čuňata, už vás čeká odplata!" Emancipovaná a přírodou obdařená policistka v objetí nenechavých chapadel chlípných Italů a jejich národního zvyku - machistická společnost, komplet prorostlá nenechavými chapadly korupce. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Smutná komédia hovorí o korupcii v talianskej spoločnosti na každej úrovni. Ale i o mužskom vnímaní sveta, kde je žena v podradnej úlohe. Slušne natočené, občas dramatické, občas s nádychom humoru. Takého vysmievačného... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Steno /Policajt Drabem 1973, Policajt v Africe/ natocil celkom slusny film o korupcii v policajnom zbore. Mariangela Melato /Utajena Tajemstvi 1985, Todo modo/ bola vyborna ako sa snazila bojovat s korupciou, a hoi ma film zufalo malo akcnych scen, ubieha pomerne rychlo. Hodne sa keca a vacsinou ide o spolocensku konzervacku, ale ked sa pripocitaju herci ako Renato Scarpa /Talentovany Pan Ripley 1999, Serial Marco Polo/ a Dzuzeppe Kastellano /Dostihova Horecka 1976, Milano calibro 9/ tak ide o slusny taliansky film. ma to aj jednu hnusnu scenu /kravy/. 77 % ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Díky bouřlivému dění ohledně emancipace a korektničení obecně, jsem se občas nebavil tak, jako naši předci. Protože on ten humbuk evidentně aspoň podprahově funguje. Sexismus jsem vnímal na každém kroku, vynucování styku a obecně postoj mužů/Italů k ženám...no, zase tak vtipné mi to nepřišlo. Docela by mě zajímalo, jak se před těmi skoro padesáti lety, u takového filmu bavily ženy. Do toho boj s větrnými mlýny....korupce, to v komediích moc rád nevidím. Nicméně scénáristé jsou zkušení mazáci, takže si pohlídali, aby i ta závěrečná informace o tom jak nakonec dopadl soudce i Giana, vyznívala černohumorně. Takže abych nevzbudil dojem, že to byl průšvih; najde se pár výborných fórů. Třeba hned první dialog o Johance z parku...příběh o požáru, děsná nuda...mě rozesmál. Do toho se krásně dívalo na Mariangelu Melato.... . Ale nebylo to jen o její vizáži. Zahrála to parádně a v kombinaci s našim výborným dabingem, si kradla scény pro sebe. Škoda, že se děj i v druhé půli neubíral praštěnějším směrem, tak jako třeba Bonnie a Clyde po italsku. Jakmile se začala řešit korupce, drhlo to a zbytečně nabobtnala stopáž. Ale dobrý. Až na pár hnusných okamžiků, jsem se vcelku bavil. Nic do kina, spíš TV komedie na sobotu v 17 hod. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Režiséri Steno a Vanzina sa snažia žonglovať s priveľa rôznymi štýlmi. Existuje veľa spoločenských komentárov o praní špinavých peňaz, ale táto groteska to robí na poli. Film je určite odvážnym pokusom preniesť solídne feministické posolstvo, ale je až moc hlúpy niektorých situáciách a to mi vadilo. 5/10 ()

Reklama

Reklama