Reklama

Reklama

Nástrahy velkoměsta

  • Itálie Il ragazzo di campagna (více)
Trailer

Obsahy(1)

Artemio (Renato Pozzetto) je obyčejný venkovský farmář, dokonalý typ burana a vidláka. Stará se o své políčko, kydá hnůj, odhání všivé vrány, uniká nástrahám vdavekchtivé uhraté Maria-Rosy (Renato D'Amore) a bydlí se svou matkou (Clara Colosimo) v domě, jenž se jen stěží dá nazvat sladkým domovem. Když opět nastane čas jeho narozenin, a Artemio s hrůzou zjišťuje, že již čtyřicátých, uvědomí si, že dosud byl nejdále za humny. A tak se rozhodne na traktoru vyrazit do Milána za svým úspěšným příbuzným Severinem Cicerchiou (Massimo Boldi). To že je Severino zloděj zjistí až ve chvíli, kdy se s ním dělí o ukradené kabelky. Jenže Artemio je čestný a tak se rozhodne kabelku vrátit a tak pozná Angelu (Donna Osterbuhr), svou velkou lásku. Jenže zabydlet se v neznámém nepřátelském městě a získat srdce své dámy je pro vesnického naivku náročnější, než to na první pohled vypadalo. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Pro všechny (nebo alespoň většinu) je klasikem italských komedií "účetní" Fantozzi. Pro mě ne. A to hlavně proto, že účetního úlety jsou obludně přehnané až do frašky. Není t ani praštěné ani vtipné. Pouze jen groteskně přepísklé. možná se to líbí dětem (jako Teletubbies), ale mě opravdu ne. Farmář Artemio je jiná liga. Ano vládne i tupým humorem (ptáci na poli), ale v drtivém případě je to ironie nebo dokonce až legendárně vtipná nevinnost (scéna s holícím strojkem nebo hláška "obléká se jako sportovec" jsou nepřekonatelné). O čem ani nemluvím je nadčasovost. Artemio je vtipný i po letech. Dokonce bych i řekl, že některé vtipy dokážu ocenit nyní po letech o něco víc (př. scéna s vlakem). ()

predators 

všechny recenze uživatele

K Fantoccimu ma Artemio ještě daleko, ikdyž asi není v jeho zájmu předhánět se v tom, kdo je větší idiot. Nástrahy velkoměsta jsou jistě každému známy. Doprava, ubytování, finance a s nimi spojená práce a celkově hodně odlišný život od toho na vesnici. Na Artemia tak čekají nástrahy velkoměsta, o kterých nemá ani potuchy. Ojediněle k zasmání, občas k pousmání a místy pěkná nuda. 50% ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Aktuálnych 81 % považujem za prejav zlého úmyslu užívateľov ČSFD, ktorého cieľom bolo dosiahnuť, aby som si pozrel túto mizernú (vraj) komédiu. Jej pozitívom bolo, že pôsobila na mňa silno hypnoticky a dobre som si pri nej oddýchol. V období medzi spánkovými breakmi som mal neodbytný pocit, že sa pozerám na film s Fantozzim bez Fantozziho alebo na nejakú kvázi ľudovú komédiu z ostblocku, na ktorej sa dobre zabaví aj negramotný pastier kôz. Samozrejme, že sa nebudem pozastavovať nad vysokými hodnoteniami niektorých užívateľov. Možno mi v tele chýba nejaký enzým, ktorý je nevyhnutný na strávenie tejto komédie. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka talianského komika Renata Pozzettea, tak tento film považujem za jeho najlepší. Lepší dokonca ako "Bláznivé komédie", na ktorých spolupracoval s ďalším populárnym Talianom Paolom Villaggiom. "Nástrahy veľkomesta" sú plné uletených scén a podarených gagov, ktoré však časom akosi strácajú na svojej kvalite. *** ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Stárnoucího chasníka Artemia (Renato Pozzetto) už přestává bavit se den co den brodit v hnoji, a jediné povytržení (kromě šeredné Marie Rosy) je vesnicí projíždějící vlak. A tak sebere rodinné úspory, a vydá se do velkoměsta, aby zde začal kompletně nový život. Jenže město, to není jen tak pro každého - a Artemiovi brzy ukáže, kdo je tu pánem ... Vedle Fantuzziho a Šimona a Matouše byl toto jeden z filmů, který jsem viděl na tisíckrát kopírovaných videokazetách, a některé scény jsme si pouštěli stále dokola a gagů se nemohli nabažit (například kompletní první čtvrthodina je naprosto úžasná - Mami, zapni televizi, podívám se na zprávy). Sice pak už kromě pár dalších vtípků (supermoderní miniaturní byt (kde se ovšem nesmí pořádat taneční zábavy) nebo přijímací řízení do pojišťovny) film začne trochu nudit, ale i tak jde stále o nadstandardní kus zábavy. Rád se na film kdykoliv podívám znovu... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Scéna, kdy lidé z vesnice sedí a dívají se na projíždějící vlak, se stala v Itálii tak kultovní, že někteří filmoví nadšenci založili klub a jednou ročně se scházejí na místě natáčení (označeném pamětní deskou), a sedí a čekají na projíždějící vlak. Setkání se často účastní i herec Renato Pozzetto (Artemio) a opakuje gagy z filmu. Pozzetto uvedl, že naposledy před pandemií covid-19 se sešlo nejméně 500 účastníků. Adresa místa: Via Cacciatori 21, Sairano, Itálie. (Rattus Rattus)
  • V roce 2020 si Renato Pozzetto (Artemio) zahrál v televizní reklamě na železnici Trenord, která opakuje gag z filmu: „Il treno è sempre il treno,“ („Vlak je vždycky vlak“). (Rattus Rattus)
  • Natáčelo se v Lombardii, konkrétně v Miláně, Pavii a ve filmových studiích Cinecittà v Římě. (SONY_)

Reklama

Reklama