Reklama

Reklama

Talaash

  • Indie तलाश (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Na pozadí osobnej traumy zo straty milovaného syna rieši inšpektor Surjan (Aamir Khan) prípad záhadne podozrivého úmrtia veľmi známej bollywoodskej filmovej hviezdy Armaana Kapoora, ktorý bol naposledy videný v spoločnosti dvoch mužov a jednej prostitútky, ako to je evidentné zo záznamu hotelovej kamery. V týchto ťažkých chvíľach nachádza porozumenie zhodou okolností tiež u prostitúky Rosie (Kareena Kapoor), ktorá je jednou z najexkluzívnejších dievčat pasáka Shashiho, na ktorého padá podozrenie z vydierania známeho herca. Čo bolo príčinou nečakaného úmrtia bollywoodskej celebrity a čo majú nakoniec všetci zúčastnení spoločné? (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Spíš temný psycholgický snímek než detektivka, jak tomu napovídá už i kamera. Většina filmu se odehrává ve zšeřelém polosvětle, hrdiny ozařují svíčky, reflektory aut a neony. Temnota je znamením polosvěta prostitutek a pasáků, ale hlavně vyjádřením stavu hlavního hrdiny, který po ztrátě syna sám uvázl mezi světy živých a mrtvých a, aniž by si to přiznal, bez pomoci nedokáže najít cestu ven. _____ Aamir Khan skvěle zahrál uvnitř rozbitého muže, který se halí do nepřístupné schránky, ale jeho zoufalost se stejně dere ven. Kareena Kapoor je siréna, která ho láká, svůdná a přitom nebezpečná jako kobra. Tenhle pár k sobě váže neskutečně třeskutá chemie. Rani jim zdatně sekunduje jako utrápená žena, která ale pořád stojí nohama na zemi. ____ V tomhle filmu se podařio vykreslit i vedlejší postavy. I ty, které jsou záporné, nejsou jednoznačné a mají své dobré stránky a pádné příčiny, proč se chovají tak, jak se chovají. ____ Ten film má atmosféru, dobrý příběh a vypráví ho skvostně. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Oc jde? Policajt s osobnim traumatem resi sebevrazdu bollywoodskyho herce, potka pri tom prosatitutku, ktera ho osudove pritahuje a leci jeho rany na dusi. On postupne zjistuje, ze jeho pribeh a jeji jsou tajemne propojeny. Fakt dobry, mozna lehce nadhodnocuju, ale dost to na me zapusobilo. Amir je skvelej, Kareena moc hrat neumi, Rani Mukherji ujde, ale celkove - atmosfera, zpracovani, absence tancu a pisni (az na jednu pisen a to peknou), portret Bombaje atd. z toho ucinily velkej zazitek. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Reklama lákala na psychologický thriller, fanoušci čekali kriminálku a výsledkem je nakonec mysteriózní neo-noir, kde není důraz kladem na samotný proces vyšetřování kriminálního činu (tajuplná nehoda bollywoodské hvězdy), ale na osobní prožitky hlavního protagonisty a na všudypřítomnou atmosféru tísně a zmaru. Za jejím mimořádně vtahujícím účinkem nestojí jen kvalitní herci, ale především bravurní režijní vedení účinně využívajícímu vlastně všechny prvky filmového stylu. ___________ Problematickým bodem je ovšem finální pointa. Ta je sice opravdu naprosto nečekaná a šokující, ale je tomu tak především proto, že jako diváci dopředu netušíme, že je kompatibilní se zákonitostmi předloženého fikčního světa (pro příklad si zkusme představit, že se třeba ve westernu najednou objeví nějaký sci-fi prvek, jako je stroj času). Je tedy otázkou, nakolik finální zvrat přináší diváckou katarzi a nakolik spíše zklamání z toho, že zajímavě rozehrané mystérium končí lacinou banalitou. Pozitivnímu vnímání filmu tak prospívá, pokud si uvědomíme jeho kulturní kořeny a sledujeme jej optikou indického diváka, do jehož světa přirozeně patří i náboženství a pověrčivost (což nemyslím nijak zle). ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak mně se Talaash osobně nezdál mírně, ale naopak silně mysteriózní a ještě k tomu psychologický. Atmosféra byla výborná, s tou jsem byla moc spokojená, jediné co mě trochu rušilo, byly hudební vsuvky, bez těch bych se obešla a jak jsem si už všimla i u jiných indických filmů, tak mají herci tendenci své role až moc přehrávat. Talaash považuji za mírný nadprůměr, na který se příjemně dívalo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Slušná mysteriózní bollywoodská detektivka, která si ty slabší čtyři hvězdy poctivě zaslouží. Stopáž je zbytečně dlouhá a samotný ten případ se nakonec ukáže hodně jalovým, a ano, některé písničky a sladkobolně natahovaný závěr, to vše jsou negativa, s nimiž je nutno se popasovat. Ale jinak kamera, hudba, někdy jen na pozadí, mysteriózní atmosféra a podané vztahy mezi lidmi jsou zde vynikající - plus jedna ze závěrečných scén pod vodou, ta by se líbila mému synovi, tyhle scény on rád. Člověk má u sledování příjemné pocity jemného mrazení, říká si, kam to půjde (pokud tedy nečte tady místní komentáře :-)) a ve výsledku je příjemně překvapen. Líbilo se mi to a opravdu škoda té přestřelené stopáže, protože mít to 80 minut, je to pecka. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení snímku probíhalo od března do listopadu roku 2011 převážně v městské aglomeraci Pondicherry, metropolitního města Bombaje a z části také v určitých oblastech Londýna. (Conspi)
  • Herec Amir Khan (Surjan Singh Shekhawat) podstoupil náročný tří měsíční výcvik plavání a potápění. To vše z důvodů jeho plavecké indispozice, s níž se pro natáčení filmu musel vypořádat. Plavecké podvodní scény byly natáčeny v blíže nespecifikovaném londýnském vodním studiu. Dotáčení některých scén nicméně pokračovalo ještě i v indické přímořské oblasti Bandstand Promenade, oblíbený pěší kilometrový ochoz při pobřeží Arabského moře (Conspi)
  • Původní záměr filmařů byl natočit dramatickou scénu mezi Aamir Khanem (Surjan Singh Shekhawat) a Kareena Kapoor Khan (Rosie) pro co největší autentičnost v reálném prostředí se zvýšenou kriminalitou, sexuální prostitucí, erotickými bary apod. Po zvážení rizika se nicméně režisérka Reema Kagti rozhodla pro bezpečnější variantu a danou scénu natočila v oblíbeném restauračním zařízení Leopold Café nacházejícím se vprostřed komerční bombajské ulice Colaba Causeway. (Conspi)

Reklama

Reklama