Reklama

Reklama

Lootera

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Když se jednoho dne během neplánované výuky jízdy automobilem podaří Pakhi Chaudhary (Sonakshi Sinha) na prašných silnicích porazit projíždějícího motocyklistu, ještě ani zdaleka netuší, jak by ji celá situace změnila život, kdyby byla dopadla jen o něco hůře. Motocyklistou je ambiciózní archeolog Varun Shrivastav (Ranveer Singh), který se jen o několik dnů později zjevuje před prahem otcovi vily s prosbou o možnost vedení archeologického výzkumu místa v blízkosti rodinného pohřebiště. A zatímco se archeolog se svými kolegy orientují na místo vzácného naleziště, Pakhi se ztrácí v mladíkových očích a propadá jeho šarmu stále víc a víc. V následujících týdnech společného soužití pod jednou střechou se dvojice sbližuje, vyhledává si záminky pro možnost společně strávených chvil a objevuje v sobě vzájemné sympatie, které jen krátce nato přerůstají v lásku. Prvního otřesu se utajovanému vztahu dostává po návštěvě indických administrativních pracovníků, pověřených neprodlenou konfiskací ilegálně nabitého rodinného majetku, darovaného rodině Východoindickou společností před mnoha a mnoha lety. Díky tomuto zásahu přichází rodina o značnou část rodinného jmění a hlava rodiny, Zamindar (Barun Chanda), o značnou část duševních sil. O tu nejcennější část jmění je rodina připravena ale jen krátce nato, když je během tradičního očistného obřadu objeven důmyslný falzifikát historicky nevyčíslitelné sochy, vystavené v rodinné kryptě. Ta se shodou okolností nachází v přímé blízkosti archeologických vykopávek, které ale, jak se záhy ukazuje, žádnými vykopávkami nejsou. Jsou jen tunely, vyhloubenými za účelem snadného a nepozorovaného odcizení nejcennějšího rodinného pokladu, kterým otce zbavují veškerých zbývajících sil. Zamindar umírá a duševně zlomená Pakhi je i po celém roce ponechána bez peněz a majetku v malém dřevěném srubu napospas svým výčitkám a stále se zhoršujícím astmatickým záchvatům. A zatímco bojuje se svým svědomím a temnou minulostí, před branami pozemku se zjevuje povědomá tvář muže. (Conspi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Celou dobu snímkem provlává posmutnělá atmosféra, které nahrává i to, že se vracíme do poloviny dvacátého století. Smutek je to sladkobolný a potěšili mě velmi zdařilým použitím motivu z O´Henryho povídky o posledním listu na stromě. Snímek klade velký důraz na vykreslení charakterů postav. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Poézia zašlých čias, to mám rada. Film si plynie v pokojnom tempe ale absolútne chytí diváka za srdce, teda aspoň mňa, zase som si po dlhej dobe poplakala z hĺbky duše. Sonakshi je proste úžasná, dievča má dar od Boha. Ranveer je zvláštny typ, ale vekom sa lepší, jeho herectvo mi príde vzdorovité, niečo v štýle "a just budem iný" a darí sa mu to. Film od filmu, čo s ním vidím ho viac môžem. Aj keď filmy s dobrým koncom mám rada, tie so "zlým" mám radšej, lebo človek síce dúfa celý film v happy end, ale potom .... a zlý koniec má viac možností ako ten dobrý, nemusia šťastne žiť až do smrti.... Kamera dávala miestami filmu pocit, ktorý mi pripomenul Jakubiskove filmy, zlváštnosť, zahmlenosť, zvláštny pocit z toho čo človek vidí a akúsi éterickosť, pominuteľnosť - či už života, lásky, peňazí o tom všetkom je tento film. Naozaj skvelý, škoda, že nie je viac hviezdičiek. ()

Reklama

Gaja Gamini 

všechny recenze uživatele

Zatím nelepší letošní film, který jsem viděla. A to mi Ranveer ani moc nesedí. Ale tady byl výborný. A Sonakshi taky. Škoda, že její další dva filmy vypadají stejně, jako všechny předchozí. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Je to ten druh lásky, která je nejvíce silná a nejvíce působivá, když je spojena s bolestí. Je to proto celé velmi smutné, smutné až tak, že říkám si nevidět to, bylo by mi líp... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Jakkoliv si snímek zakládá na vlastní autenticitě, jeho tvůrci přiznávají inspiraci krátkou povídkou "The Last Leaf". Ta pochází z roku 1907 a je autorským dílem amerického spisovatele Williama S. Portera, vystupujícího pod pseudonymem O. Henry. (Conspi)

Reklama

Reklama