Reklama

Reklama

Panna nebo orel

  • Itálie Testa o croce (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Nanni Loy a dvě povídky v jeho snímku, který je typickou italskou komedií osmdesátých let. První povídka s názvem Zbloudilá ovečka pojednává o mladém knězi Remigiovi (Renato Pozzetto), který cestuje za biskupem, aby sehnal peníze pro svůj malý kostel. Při cestě vlakem vyhodí jedna dívenka láhev z okna, a touto láhví je v následném okně zasažen Remigio do hlavy a ztrácí paměť. Paměť se mu vrací při pohledu na ženský klín, když se nad ním sklání krásná slečna Teresa (Mara Venier) v sukni. Začíná komické hledání ztracené paměti, kdy Remigio naváže s Teresou milostný vztah.
Druhý příběh Beduínův syn pojednává o stavební dělníkovi Beduinovi(Nino Manfredi), který zjistí, že jeho sedmnáctiletý syn je pravděpodobně homosexuál. Posedlý touto myšlenkou se snaží dopátrat pravdy. Ztrácí nejen vztah se synem, ale i s milovanou Stephanií (Ida Di Benedetto). Ta se rozhodne svému příteli pomoci a s jeho synem si promluví o samotě. Vše ovšem přerůstá v milostný poměr a pro nešťastného Beduina, to není ještě s homosexualitou úplný konec. (Hennes)

(více)

Recenze (18)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kaplanovy mírně lechtivé lapálie se ztrátou paměti neoplývají žádnou třeskutostí, jsou spíš příjemně úsměvné a okouzlující Mara Venier přidává na lehké vzrušivosti. Druhá povídka s Ninem Manfredim je takové střídavě oblačno, místy nenabízí lautr vůbec nic a divák se nudí, ale pak přijdou pasáže (dědeček na záchodě, Beduin u lékaře a co bylo dál) u nichž se doslova nejde nesmát. Průměrná spokojenost. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Perfektní dabing. I když první povídka je vtipnější, já se dost dobře bavil i u druhé, protože Manfredi byl asi génius a to co předvedl Jan Skopeček v dabingu, se často nevidí. Pozzetto samozřejmě hraje troubu, ale tentokrát ne trapně, k vidění jsou navíc pěkné Italky, bláznivé zvraty a trochu cvrkání do církve. Ale "ticho vy buzeranti" válcuje snad i ty kněze. :-) ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi ty všechny co jim utkvěla v hlavě hlavně Zbloudilá ovečka. Souhlasím plně s Mykhaluu, že to byla v té době klasika italské komedie. Pozzetto hraje kněze, který po úderu do hlavy ztratí paměť. Najde si přítelkyni a žije "běžným" životem. Paměť se mu samozřejmě vrátí. Do dnes mě bolí kolena, když si vzpomenu na ty jeho rány před oltářem :-). Nino Manfredi je ovšem také výborný a oba díly jsou prostě klasikou osmdesátých let. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Tak po dlouhé době dobrý výběr starého italského filmu. Opravdu jsem se skvěle pobavil jak u první tak u druhé povídky. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

První povídka s Pozzettou je vážnější, zato zajímavý příběh. Vynikající Mara Venier, až se divím že není slavnější. Druhá s Manfredi je úplně jiná káva a podle mě patří k tomu nejlepšímu z Itálie. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Třeba jsem brankář nebo parašutista." První příběh s knězem je zábavný a romantický. Prostě dobově kouzelná Itálie . Druhý příběh stojí za pendrek a nudil jsem se. Sečteno na průměr. U mě vítězí panna! 6/10 ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Nepamatuji si nic jiného, než Zbloudilou ovečku! Ale ta stála za to!! U nás doma to platilo za jeden z kultovních kousků té doby! :) ()

martins 

všechny recenze uživatele

Bomba, hlavně první povídka nemá chybu, maximální hodnocení, druhá slabší, ale taky dobrá. Renato Pozzetto v další ze svých skvělých rolí, jako páter, který neustálé ztrácí paměť. Výborný dabing Petra Kostky. ()

MFZB 

všechny recenze uživatele

Videl som síce len "Zbloudilou ovečku" ale aj tak si dovolím hodnotiť. Bolo to celkom fajn, ale neviem, no asi niesom na komédie... ()

japekli 

všechny recenze uživatele

Luxusní komedie. Příběh nevybouřenýho kněze byl tak hezkej, že si možná leckterej skutečnej přál taky ztratit paměť, no a z toho dalšího příběhu, jak sedí ta stavební grupa u svačiny, mi nezapomenutelně zní v uších: " VŠICHNI JSTE BUZERANTI" . ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Viděna první povídka o farářovi. Kostka exceluje v překvapujícím příběhu, který je na Italy nečekaně inteligentní a čekaně košilatý. ()

nanamarak1 

všechny recenze uživatele

MILÁČKU, MŮJ OBUŠEK CHCE Z PYTLE VEN! Tak tohle byla pecka😁. Fakt povedená italská komedie. Plus starý dobrý CZ dabing (lepší herecký výkon jsem od nedávno zesnulého Skopečka neviděl). PADRE, NEVÍTE JAK SE DOSTAT DO NEMOCNICE? ZLOMTE SI NOHU. DOKTOR ŘÍKAL, ŽE JSME VŠICHNI BUZERANTI! 75% ()

marekm030 

všechny recenze uživatele

Videl som iba prvu poviedku. Laskava komedia o knazovi, co strati pamat. Stretne krasnu zenu, zamiluje sa. Potom si spomenie, kym je a musi (takto poznaceny fyzickou laskou a zamilovanim) s tym zit. Krasny prerod z bigotneho (ako pokanie sa pomodlis 170x otcenas :-D ) na laskaveho, zivot a lasku chapajuceho a akceptujuceho (ak sa mate radi, je to vec naprosto prirodzena a robte to kolko krat chcete ...) knaza. Ked ma moznost sa rozhodnut, akym smerom sa bude uberat jeho dalsi zivot, vaha, ale nakoniec je laska k zene silnejsia, ako vlaska k cirkvi. Avsak, ... :-) Skvela zabava A - laskave pohladkanie po dusi. ()

Reklama

Reklama