Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vrchní komisař Lannert vyšetřuje střelbu na řidiče majitele porcelánky. Zdá se, že zabit neměl být šofér, ale jeho šéf. Sebastian se nechá najmout jako nový řidič a tajně vyšetřuje přímo uvnitř rozhádané podnikatelské rodiny... Majitel porcelánky Otto Imberger odchází ze hřbitova se svým šoférem Mariem Hummelem, když se ozvou výstřely. Hummel padá k zemi mrtvý. Všeobecně se ale má za to, že terčem útoku byl Imberger. Na místo přijíždí policie v čele s vrchním komisařem Thorstenem Lannertem.
Brzy se ukáže, že Imberger měl řadu nepřátel, protože nedávno zavřel provoz klasické porcelánky a začal se orientovat na průmyslový porcelán. Ani doma není vše v pořádku: jeho dva synové Lukas a Gerald se navzájem nemají v lásce a každý preferuje jiné směřování rodinného podniku. Nyní má navrch Lukas, který plánuje uzavření výhodné smlouvy s Čínou.
Vrchní komisař Sebastian Bootz má sice dovolenou, ale šéfová Alvarezová rozhodne, aby se pod jménem Beck nechal najmout jako Imbergerův nový šofér a zároveň osobní strážce a mohl tak vést tajné vyšetřování co nejblíž hlavním aktérům případu.
Během hledání lidí, kteří by mohli mít na Imbergera spadeno, narazí policisté na Rudolfa Bischoffa, bývalého vedoucího provozu, kterého Imberger po dlouhých letech věrné služby propustil. Muž se nervově zhroutil a byl nějaký čas hospitalizován na psychiatrii. Ve firmě ale stále pracuje jako sekretářka jeho dcera Pia Möllerová, která teď živí nejen sebe, ale také otce. Ten byl vyhozen pod záminkou, že ukradl láhev šampaňského, která zůstala po podnikové oslavě, kam nebyl pozván. Propuštěn byl i „ajťák" Lars Reichardt, který ale odchází zvesela a před továrnou na něj čeká luxusní vůz, který by si při svém platu mohl jen těžko dovolit, což policii neujde.
Bootz v Imbergerových službách navštíví se svým šéfem Silvii Hummelovou, které starý muž předá značnou sumu peněz jako odškodné. Je také svědkem prudkých hádek mezi oběma bratry, které se týkají budoucnosti podniku: Gerald chce udržet klasickou výrobu, Lukas horuje pro výrobu technického porcelánu a nakonec se mu výhodnou smlouvu s Číňany podaří podepsat. Lannertovi je ale divné, že se starý Imberger tak najednou vyzná v průmyslových technologiích, zejména když vyhodil Bischoffa, o jehož znalosti se vždy opíral. A tehdy poprvé napadne vyšetřovatele, že by se mohlo jednat o průmyslovou špionáž. Pak se s překvapením dozvídají, že zastřelený Mario Hummel podal sám od sebe výpověď, o které nevěděla ani manželka. Lannert se snaží zjistit, proč to udělal.
Mezitím si na Imbergera, který jde doprovázen Bootzem na setkání svého spolku, počká na ulici zcela zoufalý Bischoff s puškou. Padá výstřel a Bootz srazí starce k zemi, pak si ale uvědomí, že Bischoff se zastřelil sám. Puška je jiná než ta, ze které se střílelo na hřbitově, a i když u něj na zahrádce najdou ještě jednu, která by to být mohla, Bischoffovy otisky ani DNA na žádné z nich nejsou. Je zřejmé, že ji nešťastnému muži někdo podstrčil.
Imberger se domnívá, že Bischoffovou smrtí vše končí, ale Bootz je jiného názoru. A je tomu skutečně tak. Další vyšetřování ukáže, že mladý Lars Reichardt se skutečně dopustil průmyslové špionáže a dostal za to skvěle zaplaceno. Ostatně právě je na cestě na Maledivy. Bischoff ovšem začal tušit, že se ve firmě děje něco nekalého, a proto musel zemřít – na hřbitově vrah skutečně střílel na něj a nikoli na Imbergera. Bootz si nejprve myslí, že starý šéf firmy dal k zabití Bischoffa pokyn. Ve sklepě u Hummelů najde policie analytickou zprávu jako důkaz o špionáži, kterého se Hummel zmocnil a začal vydírat. Ovšem nikoli starého Imbergera. Ten Bootzovi přizná, že přistoupil na špionáž, aby udržel podnik nad vodou. On není vrahem, pouze někoho kryje. Zlomený starý muž mu řekne pravdu – je to jeho vlastní syn Lukas, který ho ke špionáži přinutil. Ten se vzápětí objeví, odzbrojí Bootze, kterému se ale podaří uprchnout. Následuje honička, při níž Lukas zběsile střílí. Nakonec kolegovi přispěchá na pomoc Lannert a bezohledný vrah je zneškodněn... (oficiální text distributora)

(více)

Reklama

Reklama