Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vášeň a temperament se snoubí s charismatickou naivitou a vypočítavostí. Když Evita promlouvá, svět jí naslouchá, a to včetně fašistického vůdce Španělska Franca a jeho konzervativní manželky. (Viasat)

Recenze (4)

fantomas19 

všechny recenze uživatele

* vysoká politika, ženy, stret rôznych pováh a záujmov * výstrednosti, móda, moc, Argentína vs Španielsko, chudobní, obľúbenosť * ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Politická červená...možná jen růžová knihovna. Není to zlé. Ale Perón jako hodný dědeček nebo Caudillo jako podpantoflový vepřík...no nevím... ()

Reklama

MacGuffin 

všechny recenze uživatele

H. - Malena Alterio (Lilian); Marina Gatell (Valia); Julián Soler (Alexis); Julieta Cardinali (Evita Peron); Ana Torrent (Carmen Polo); Carmen Maura (Paca); Héctor Colomé (Perón); Jesús Castejón (Franco); Nora Navas (Juana Doña); Laura Prats (mluvčí) : Emily Behr (Eva Perón); Ulrike Möckel (Carmen Polo); Anke Reizenstein (Juana Doña); monika bielenstein (Paca); Uli Krohm (Franco); Jan Spitzer (Juan Perón) ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Dvoudílný španělský film podle skutečných události kolem návštěvy Evy Perónové ve frankistickém Španělsku roku 1947 mě doslova uchvátil a jedinou skvrnkou byla až přílišná podoba caudilla Franca s Marianem Labudou. Vysílala slovenská televize a myslím, že ta naše by tohle skutečné dílo neuvedla, protože druhou dějovou linií je osud španělské komunistky, která se po zavraždění svého manželka frankisty rozhodla pokračovat v manželově boji za svobodu, demokracii a spravedlivý lidský řád. Jedinou nadějí poté, co nechala pod dveřmi argentinského velvyslanectví v Madridu vybuchnout pár dynamitových náloží, je omilostnění zprostředkované Evitou... Sama Evita je (nevím, jak hodnověrně) zobrazena jako žena soucítící s trpícími obyčejnými lidmi, která mezi ně chodila, oblékala se prostě a dokonce s nimi pravidelně posnídala. Stejně jako díla o španělské občanské válce mi i tento film necvhal nazřít odvážné povahy španělského lidu ve spravedlivém boji proti fašismu a utlačování chudých bohatými. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama