Reklama

Reklama

Spectre

  • Velká Británie Spectre (více)
Trailer 3
Velká Británie / USA, 2015, 148 min

Režie:

Sam Mendes

Hudba:

Thomas Newman

Hrají:

Daniel Craig, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Monica Bellucci, Ben Whishaw, Naomie Harris, Dave Bautista, Andrew Scott, Rory Kinnear (více)
(další profese)

James Bond dostane záhadný odkaz z minulosti, který ho přivede na stopu známé zločinecké organizace. Postupně rozplétá složitou pavučinu lží, aby nakonec odhalil děsivou pravdu o SPECTRE. (Forum Film CZ)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (1 449)

Botič 

všechny recenze uživatele

James Bond jako kus šutru pohybující se ve vyprázdněných kulisách, odkaz jedné éry a svým způsobem i břemeno, s kterým se musí potýkat současní tvůrci. V jednotlivostech dechberoucí podívaná, která je ale ve svém celku neskutečně úmorná a spolehlivě funguje jenom jako showroom toho nejmodernějšího a nejluxusnějšího co se za poslední roky objevilo na trhu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dohromady úplně "normální craigovská bondovka", i když jasně, tentokráte s několika viditelně slabšíma chvilkama během psaní scénáře (houdiniovský útěk M, záchytná síť apod.). Mistr Mendes se ale každopádně ani napodruhé neutnul, furt z toho totiž cítím tu drsňáckou osudovost načrtnutou špinavým Skyfall, aneb 007 se dále vyvíjí skrze bolest a utrpení. Suma sumárum po kině velká spokojenost: kamerové přelety úžasné, akce patřičně syrová, hudba stylově rozmáchlá a gradující příběh zaujal. Teším se na druhou štaci. Hodně. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Esenciální bondovka, mohl bych k tomu mít spousty výhrad (všechno, co lidi hejtují, je objektivně pravda), ale tady rozum prohrává na body, jelikož když se v tom rozvláčném stylu pomalu začnou ze stínů objevovat všechny důležité propriety, a vy je nadšeně odškrtáváte, vyrýsuje se to v závěru do plnohodnotného epilogu jedné herecké dekády, která došla komplexnosti jako máloco. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $245miliónovTržby USA $200,074,175 Tržby Celosvetovo $880,674,175Tržby za predaj Blu-ray v USA $23,827,672Tržby za predaj DVD v USA $12,660,218║ režisér Sam Mendes sa o kúščik polepšil a citeľnejšie je jeho ďalší Bond obratnejší aspoň po tej akčnej stránke, ktorú velebím, dokonca sa priblížil k lesku Casino Royale, aj keď dejovo to už ani nemá moc čím prekvapiť, lebo mi to príde vo viacerých ohľadoch len ako vylepšení niekdajší priemerný nezdar Quantum of Solace, tu mi ale sedí lepšia priamočiarosť, nie sú tu žiadne zbytočné dejové papračky, všetko tu je vysvetlené na rovinu, žiadne úseky čo by príbeh brzdili, takže na danú minutáž to odsýpa ako po masle, záporák Christoph Waltz správne chladný ale čakal by som trošku viac od neho než jeho papučkové pohodové premávanie, neukradol si tu tak rázne priestor ako to dokázal vo filmoch u Tarantina, veľkým plusom je minimum strihu pri akčných sekvenciách, čím vynikol vizuál od kameramana Hoyte Van Hoytema, no a tým pádom akčná stránka nadmieru vynikne a v podstate každá akčná etapa má čosi do seba má dravosť, adrenalín, výbušnosť, v tomto ohľade pomohlo aj nasadenie takmer nezničiteľného Dave Bautistu, ten je tam zarovno Danielom Craigom najvýraznejší, aj keď z jeho úst moc dialógov nevypadne, svoju úlohu likvidátora si zastal, k tomu nadmieru ladí aj hudobná zložka, tam sa prekonáva Thomas Newman, samozrejme že je tu čo to vytknúť lebo aj taký Bondov vzťah z Madeleine Swann(Léa Seydoux) nemá patričnú iskru ale ako celok film zapôsobil dosť dobre, kde technická stránka predčí tú príbehovú /videl v kine 2x: 85%/ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vodkou a martini nasáklý papírový drak si zatančil v oku hurikánu, prolétl se ruinami i vznešenými nádvořími své bohaté minulosti, projevil nadhled ryze mooreovský a ačkoliv Aston Martin letěl do Tibery a Walther PPK do Temže, staromilským způsobem se vrátil ke své triviální podstatě. Když i reálný svět patří mocichtivým hlavonožcům a jejím chapadlům jako je pan Moriarty (vlastně C), není nic lepšího, než se upnout k iluzornímu světu, kde Bůh chránící své královny chodí zásadně ve smokingu.. Scházela mi Campbellem nastolená linie osudovosti (jediný „touching“ odchod byla Blofeldova číča a to ještě nevíme jistě) i Deakinsova ikonická vizualizace; stále stejně tančeným rakouským valčíkem naopak začínám být trochu přesycen. Zatímco sebevědomý Skyfall vyrostl až k nebi, Spectre se vrátil ke kořenům. Pořád se však dívám na jeden a tentýž strom, jehož každý další letokruh je přiblížením k věčnosti.. ()

Galerie (186)

Zajímavosti (57)

  • Úvodní mexická scéna sice na první pohled vypadá jako jeden nepřerušovaný záběr, ale není tomu tak. Kameraman Hoyte van Hoytema řekl, že natočit scénu v jednom kuse nebylo možné. Výsledného dojmu docílil spojením několika dlouhých záběrů pomocí stíraček použitých v ten pravý moment a s přispěním malého množství CGI. (Snake.Charmer)
  • Muži, kteří v Rakousku unesli Madeleine (Léa Seydoux), řídili Range Rover Sport SVR. Jako další dvě doprovodná vozidla posloužil Land Rover Defender. Všechny vozy byly upraveny pro jízdu v terénu. (FIAT 500)
  • Pracovní název filmu byl Bond 24, neboť šlo o 24. snímek slavné série. (Lucasion)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Kolik stála reklamní kampaň na nového Bonda?

Kolik stála reklamní kampaň na nového Bonda?

09.10.2021

Nové bondovce Není čas zemřít se v kinech daří. Snímek s loučícím se Danielem Craigem má z mezinárodních trhů už přes 120 milionů dolarů, po druhém víkendu míří přes 150 milionů, a americká premiéra… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

Reklama

Reklama