Reklama

Reklama

Labyrint mysli

Trailer

John je obdarován mimořádnými schopnostmi a pracuje jako "paměťový" detektiv společnosti Mindscape. Jeho úkolem je vracet se zpět v čase na místa zločinů, a odhalit tak vraha. Během jednoho sezení John dostane mrtvici a po dobu dvou let pro firmu nemůže pracovat. Bez finančního příjmu se dostává do dluhů, jeho dům je na seznamu hypoteční agentury a on si začíná uvědomovat, že musí začít vydělávat. Jeho novým případem je dcera bohatých rodičů, která z ničeho nic začala odmítat stravu. Johnova role je jednoduchá - musí docílit toho, aby opět začala žít jako obyčejná dospívající dívka, aby nemusela být umístěna do specializovaného ústavu. Jedná se na první pohled o snadný případ, ale čím hlouběji John proniká do dívčiny paměti, tím tajemnější a děsivější celý případ je. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

misterz 

všechny recenze uživatele

Pamäťový detektív má ťažké remeslo, špárať sa v spomienkach a mysliach ľudí nie je žiadna sranda a tak ako sa hovorí, že príde na psa mráz, prišlo aj na Johna, už aj tak dosť traumatizovaného spomienkami na vlastnú minulosť. Anna sa ukáže byť tvrdší oriešok ako si spočiatku všetci mysleli... Nebolo to zlé, ale ani som nehíkal od nadšenia. Najväčší problém vidím v plytkej dejovej linke, navyše zbytočne predimenzovanej. Od tohto námetu tiež očakávam lepšiu mysterióznu atmosféru, ktorá diváka hneď od začiatku pekne usadí, pričom sa do hlavy zavŕta množstvo nevysvetlených otázok, ktoré postupom času naberajú na intenzite a na pocite tajomna. V tomto smere však snímok neponúka žiaden zázrak. Čo sa týka Taissy, no, má ešte čo doháňať aby sa aspoň trocha priblížila svojej známejšej sestre. Po všetkých stránkach priemerný snímok. 60/100 ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Ze začátku nadějně tvářící se mysteriózní thriller, který ale brzy ztrácí dech a konec ukáže mnohem prostější rozuzlení, než by si kdo přál. Herecky sice životaschopné, teorie mindscape vzrušující, ale režisérská taktovka nemává dostatečně silně, aby to celé udržela v dostatečném tempu, aniž by to začalo nudit. Navíc jsem moc nepochopil tu evropsky vypadající produkci (směle bych to tipnul na španělsko), když jde o americký film. Z mého pohledu skvělý nápad, ale jako už mnohokrát, nedostatečně rozvinut... ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Je lolitka Anna nebezpečná prvotřídní manipulátorka, nebo se proti ní opravdu spiklo její okolí v čele s bezskrupulózním otčímem, s cílem dostat ji do cvokhausu? Na to vám odpoví tenhle pohledný a povedený detektivně psychologizující softthriller. A navíc zjistíte, že pěkná Vera Farmiga má i pěknou mladší sestru. SPOILER: Divák by měl mít v zápletce tak trochu jasno díky podobnosti jistých smajlíků, které pozorného člověka (třeba mne) už někdy v polovině filmu praští do očí. Ale postava tajemného muže pro mě zůstala tajemná až do finále, za což tvůrcům tleskám. Jen popravdě moc nechápu, proč by nakonec Anna posílala tu svou fotku, protože by tím přece přišla naprosto vniveč celá její pečlivá předchozí kamufláž. Možná proto, aby mohl film skončit nasládlým happyendem. Ale líbilo se mi to. Hezký citát: "Nejsem sociopat, jsem jen natolik chytrá, abych tak uměla přemýšlet." ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Průhledné až běda a divák ani nemusí být příliš zkušený, aby záhy nezjistil co a jak a nijak nepřekvapí ani závěr. Ale Anně musím přiznat slušnou atmosféru s mysteriózním nádechem, dobrý nápad a výborné ústřední duo s Markem Strongem a mladou Farmigou, která co nevidět dožene ségru. Škoda, že Dorado nedokázal pořádně mlžit, ale na debut se i tak jedná o solidní počin. 60% ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller s perverzníma očima inteligentní a mladé Anny. Příběh opět moc neoslňuje a konečný překvapivý "happyend" je dosti ohraný, ale Mark Strong celý film utáhne svým hlasem a vzezřením egyptského prince. Na film jsem se díval ze začátku s výrazem nudy, ale postupně mě vtáhl a neměl jsem problém ho sledovat do konce. Film hezky využívá paměť podobně jako Inception (2010) využíval sny. Pěkný, nebarevný nádech během celého filmu se dobře hodí do nálady temného vyšetřování. Nic nového ani nic převratného nečekejte, ale dívat se na to dá. Co napsat o průměrném filmu? Průměrnou recenzi. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • John Washington (Mark Strong) má na svojej väzenskej uniforme číslo 213A312. Ide o palindróm, a teda slovo (znaky), rovnako znejúce spredu aj zozadu. (Weezy22)

Reklama

Reklama