Reklama

Reklama

Výlet do Skotska - hledání Lochnesky

(festivalový název)
  • Francie Scottish Ice Trip
Francie, 2010, 26 min

Obsahy(1)

Je-li na zemi místo, kde horolezci slaví příchod další sněhové bouře, tak to musí být Skotsko. Každou zimu, pod náporem proudů vanoucích od severního Atlantiku je Skotská vysočina pokryta vrstvou sněhu a vystavena napospas počasí. Zde existuje zimní lezení už déle než sto let a chuť dobrodružství je zrovna tak nefalšovaná, jako příchuť rašeliny v místní whisky. Leze se zespodu, bez nýtů a většinou na první pokus (on sight). Tolik k úvodu do moderní etiky moderního mixového lezení ve Skotsku. A právě za těchto podmínek dal Ueli Steck nejobtížnější cestu na Ben Nevis, The Secret (X, 10). (Filmový festival zimních sportů)

(více)

Recenze (2)

Luke7 

všechny recenze uživatele

Mixové lezení ve Skotsku. Vrcholy nejsou velké zato obtížné. Skála je čistá bez nýtů. Nesmí se padat. :) Když sněží místo deště, tak se oslavuje. Ueli Steck si střihl nejobtížnější cestu (The Secret (X,10) na Ben Nevis za super čas. Navíc borci trénují na Boulderingu, v tzv. "Mražáku", na půdě úchyty nebo v jeskyni na cepínech. Shlédnuto v rámci Filmového festivalu zimních sportů (FFZS) Krnov 2012. ()

BruceW 

všechny recenze uživatele

Nádherná ukázka lásky k lezení doslova za každého počasí. Je až neuvěřitelné, v jakých situacích se tito borci dokáží stále a pořád dokola usmívat, zatímco se snaží slézt cesty s názvy typu Kout smrti navzdory padajícím kusům ledu na jejich zmrzlé hlavy. Dobrá kompozice filmu se i věnuje možnostem tréninku, jakými jsou např. drytooling. Především však zaujmou samotní lezci vzdorující přírodě, aby dokázali pokořit sami sebe. ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama