Reklama

Reklama

Baffin Babes

  • Česko Baffin Babes (festivalový název)
Dokumentární / Krátkometrážní
Kanada / Norsko, 2011, 20 min

Obsahy(1)

"Nejsme jako ti chlapi, co chtějí být „cool“. S ledem a vousama a to všechno… My chceme být prostě outdoorové!“ říká Emma Simonson na dotaz jestli je potřeba mít vousy, aby byla drsná. Baffin Babes dokazují přesný opak. Pokud si stále někdo myslí, že čtyři ženy nemohou vydržet 80 dní na expedici bez záchodu a sprchy, po shlédnutí tohoto filmu bude přesvědčen o opaku. Podívejte se na nejdelší ženskou lyžařskou cestu: 1200 km skrz arktickou pustinu napříč kanadským ostrovem Baffin. Není to zrovna procházka parkem, pokud vezmeme v úvahu 100 kilogramů na saních, teploty – 40 stupňů Celsia a polární medvědy okolo. (Filmový festival zimních sportů)

(více)

Recenze (3)

Luke7 

všechny recenze uživatele

Mnoho záběru krajiny zde není. Zato nálada z cesty a dovádění proti trudomyslnosti hodně. Holky se bavily cvičením ve spodním prádle, nuda koupáním v zamrzlém moři. Respekt před výkonem táhnout sáně napříč zimní pustinou. Shlédnuto v rámci Filmového festivalu zimních sportů (FFZS) Krnov 2012. ()

LudkovaLevaRuka 

všechny recenze uživatele

Chlapy by pojali takovou výpravu jako "boj o přežití", "boj s krutými podmínkami", "boj se sebou samým", boj o vytvoření jakéhosi pochybného prvenství a pokud možno.by se ještě objevil odnikud konkurenční tým, který by je sice těsně porazil díky lepšímu zázemí, ale divákům by bylo jasné, že to vítězství nešlo "od srdíčka". Holky se občas poštěkali, občas uronili nějakou tu slzičku (která okamžitě zmrzla), a celkově si užili spoustu švandy na sluníčku a čerstvém povětří. ()

Reklama

BruceW 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu se pořád dokola musíte ptát - čim to na severu ty malý holky krmí? Skupina 4 holek ze švédska a norska se jednoduše jen tak vydá na výlet napříč Baffinovým ostrovem v Kanadě. Prožívají radosti a prožívají strasti, ale vy žasnete především nad scénami, kde se válí ve spodním prádle ve sněhu a říkají, jak je jim vedro. Už vůbec nemluvím o nudistickém koupání ve vysekaném ledu arktického moře. Většina chlapů by tuto cestu nezvládla, ony však ano. Přesto výtka srážející hvězdy - šlo si dát určitě větší práci se střihem, hudbou a celkovou skladbou filmu. Nádherných záběrů je zde na to dostatek. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama