Reklama

Reklama

Jezero žen

(festivalový název)
  • Německo Frauensee (více)

Obsahy(1)

Rybářka Rosa žije se svou přítelkyní, architektkou Karen, v bungalovu na pohlednicově malebném břehu jezerní rezervace. Jejich představy o životě se velice liší. Rosu zajímají potrhané sítě, ukradení lososi a nepoučitelní sportovní rybáři, zatímco Karen dbá především o své bankovní konto a lukrativní stavební kontrakty. Když se u jezera objeví pár atraktivních studentek, začnou se mezi čtveřicí žen vyvíjet vztahy, jež odhalí rozdíly v jejich pohledu na svět, lásku a sex. Čas pozdního léta tráví společným pitím, kouřením trávy a flirtováním, které se ale všem zúčastněným začíná vymykat z rukou. Zpočátku idylické, frivolní letní kamarádství se ukáže být osudovým zlomem pro společnou budoucnost Rosy a Karen. Třetí celovečerní film scenáristy a režiséra Zoltana Paula vyniká díky neotřelosti ženských hrdinek, jejich hereckým ztvárněním a vizuálně působivou kamerou, která umocňuje zneklidňující dojem, že nic nemusí být ve skutečnosti tak, jak se na první pohled zdálo. (Mezipatra)

(více)

Recenze (6)

Katullka 

všechny recenze uživatele

Čistý projev vztahového dramatu, který má smysl každým coulem. Podle mého soudu, jeden z nejlepších lesbích filmů za posledních pár období. // 13. Mezipatra queer filmový festival, BRNO ()

JannieMc 

všechny recenze uživatele

Hola Guys! =´) Ano, spousta rybaření a spousta svíček...dalo by se to shrnout bez většího zájmu. - ale faktem zůstává, že mě snímek strhnul a nepustil - dva důvody: už vím, že to takhle chodí. - občas bych neřekla víc ani méně, prožívat tak co ony. Poetika zůstala poetikou. - působilo to na mě tak, že si tvůrci nepřišli a nemířili na odpověď. Pouze se snažili (a z mého pohledu uspěli) ukázat, že (a jak jinak než po několikáté) vztahy jsou komplikované a stojí na našich rozhodnutích, obavách a jednání... - i tak je Frauensee jen odleskem toho, co by mohlo být. No právě: moc rybaření a spousta "svíček". ()

TheKiw 

všechny recenze uživatele

Cha. Podle zdejšího Obsahu bych čekal nějaké hluboké osobní drama, které bude deeeeeep, man. Je to ale plytké prd a nic, ve kterém se jedna holka chová jako pubertální vypatla a to v nás má jakože vyvolat pocit tíže. Hehe, sure thing, man. ()

Babulik 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nepatril k priaznivcom nemeckej kinematografie a tento film je priam stelesnením všetkých dôvodov. Nesympatickí herci ( a hneď štyria!), mizerný scenár, atmosféra absolútne žiadna, od polky filmu som sa takmer uzíval k smrti. V tomto filme skrátka nemá čo diváka zaujať. Nemecká nuda na jazere. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama