Reklama

Reklama

Prora

(festivalový název)
  • Švýcarsko Prora
Krátkometrážní / Drama / Romantický
Švýcarsko / Německo, 2012, 23 min

Obsahy(1)

Působivými obrazy kamera zkoumá chátrající turistický komlex Prora, který byl kdysi megalomanským projektem nacistů. V jeho objetí se odehrává příběh letního flirtu, protože u Jana je právě na návštěvě jeho kamarád z ciziny. (Mezipatra)

Recenze (5)

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

O tomto snímku jsem se dozvěděl náhodou, zaujalo mne, že byl natočen u Baltského moře, které miluju už šest let, i když z té polské strany. O existenci projektu víkendového města třetí říše Prora jsem do dneška nic nevěděl... Ono samo však hrálo významnou roli v prázdninovém příběhu dvou kamarádů - Jana z Německa a Matthieua z Francie, který k němu přijel na prázdniny. Křehký příběh podaný lehce a s upřímností, skvělá kamera, výborné herecké výkony obou chlapců, to vše činí z tohoto krátkého filmu dílko, které je velmi příjemné shlédnout. Za všechny tyto plusy mu dávám nejvyšší ohodnocení. ()

Danqo 

všechny recenze uživatele

Sladká spomienka na tento film zmizla pri jeho opakovanom pozretí (9/2019). Áno, chlapci pekní, kamera ušla, ale nič špeciálne okrem nahliadnutia do sveta Prory to neprinieslo. Pôvodný komentár (2/2016): Pravdepodobne jeden z najlepších gayshorts, aké som kedy videl. Prvá polovica filmu ma úplne zobrala, taká prirodzená, veľmi mi to pripomínalo môj vzťah. A tá Rujana, och, nádherné miesto! Snívam, že sa tam i ja vyberiem na romantické dobrodružstvo. Za zmienku tiež stojí hudobná zložka filmu. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Tento krátký film mě zaujal, nejen tím zvláštním, pro mě doposud neznámým místem v Německu, ale i příběhem samotným. Kromě toho, že to kluci moc dobře zahráli, byla i výborná hudba a skvělé zpracování ... 7889 ()

kisha 

všechny recenze uživatele

Docela povedenej snímek s velmi přitažlivym gayem v hlavní roli a s exkurzí do zajímavých prostor Prory, bohužel však se strašně předvídatelnym dějem. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama