Reklama

Reklama

Attonitas

všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Polícia v opustenom kaštieli uprostred sídliska Radvaň v Banskej Bystrici nájde obhorené mŕtve telo. Študentka Jana má pocit, že je to jej bývalý, ktorému sa po prázdninách nevie dovolať. Navyše z okna privátu uvidí v noci v okne kaštieľa zvláštne tiene. Jej spolubývajúca, študentka filmovej fakulty Elena, sa vydá aj s Kamilom a kamerou do kaštieľa, aby to bližšie preskúmala. V kaštieli sa ozývajú čudné zvuky, vedľa nich z nevysvetliteľných príčin niečo spadne. To ich presvedčí, aby sa na kaštieľ pripravili dôkladnejšie. O týždeň Jana a jej štyria spolubývajúci z privátu, vybavení kamerami a vysielačkami obsadia na noc kaštieľ s cieľom zachytiť kamerami zvláštne úkazy. Netušia, že to, čomu budú čeliť v najbližších hodinách, bude za hranicami ich chápania aj vlastnej existencie. Situácia sa vymkne spod kontroly a zdá sa, že jediný dôkaz udalostí onoho večera sa nachádza na záznamoch kamier. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (82)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Slovenská hororová pecka.Dostala mě zcela nepřipraveného.Ze začátku jsem měl obavy,protože to vypadalo jako totální sračka,ale rychle se to rozjede a je to fakt mazec.Pro mě rozhodně lepší než skvělé Zlo.Proč mi Češi nemáme koule na to aby jsme natočili taky nějakou hororovou pecku?No možná jo.Na obzoru je film Svatý Mikuláš,ale ještě se mi zatím nedostal do ruky.Tak doufám,že to bude stejná pecka jako Attonitas ať můžu říct,že i mi Češi máme koule na pořádný horor. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partia študentov prichádza do starého opusteného kaštieľa, kde polícia pred pár dňami našla zhorené telo neznámeho muža. Ideálna príležitosť na natáčanie ducha sa naskytne raz za život. A tak sa aj stane! Konečne sa nám naskytla príležitosť vzhliadnuť tento (doposiaľ podľa %) najlepší slovenský horor za posledných pár rokov. Smelo môžem vyhlásiť, že už to dlho nepotrvá a "spadne" tam kam patrí. Nie, že by bol "Attonitas" vyslovene sklamaním, pár atmosferický pasáži potešilo, pár nápadov zaujalo, no Bebjakove "Zlo" z Piešťan je oproti tomuto FF ala BlairWitch z Banskej Bystrice - veľdielom. Absolútne žiadnym z hororových prvkov nedokáže konkurovať (o zábave nemôže byť ani reč), hodnotenie podaktorých užívateľov je prehnané a zrejme si až príliš prajú úspech slovenskej tvorby, ako v skutočnosti naozaj môže dosiahnuť. Rozuzlenie s podaným vysvetlením síce potešilo (ale kto ho nečakal?), no celkový potenciál snímku zabilo tupé správanie hlavných postáv, ktoré by zablúdili aj v jednosmerke - 50%. ()

Reklama

manonfire 

všechny recenze uživatele

Škoda těch amatérských chyb s poleny a samozřejmě takové té klasiky kamerovek, kdy k smrti vyděšení lidé upřednostní dobrý záběr před strachem o život, nebo se nesmyslně rozdělí v moment, kdy by se v reálu k sobě tiskli jak selata u cecků. Nicméně herci mi přišli úplně v pohodě (narozdíl od ansáblu bratrů Kučerových) a film bavil, včetně jakože závěrečného zvrat(k)u. Mistrovský horor to není, ovšem v klidu se srovná se zahraniční konkurencí a třeba pro mě osobně dopadl stokrát lépe než dementní Vřískot. 60% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Zpočátku krutě amatérský slovenský found-footage, ze kterýho jsem měl akorát tak srandu. Jak herci, tak i ten text, to bylo něco příšernýho. Nicmééně, to občas v nočních pasážích mělo slušnou atmošku, že jsem fakt nevěděl, co čekat. Bylo to daný tak trochu i faktem, že člověk neví, kdo koho prankuje a kdo ještě žije. Ale třeba to byl záměr, takhle si povodit diváka. Ovšem, to co se stalo za úsvitu na střeše ke konci, mi hlava nebere. To že se následně dovysvětlil motiv, je plus. Takže ačkoli z toho sršel amatérismus do všech stran, tak to mělo něco do sebe a neřadil bych to mezi výplachy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono se to po většinu času jeví jako tuctový FF horor s mládežníkama, kteří v opuštěném stavení blbnou s kamerou, až někoho či něco naserou a někdo nebo něco jim jejich skotačení začne pekelně znepříjemňovat. Sice to je slušně nasnímané, ale jinak nic, co by mě vystřelilo z ponožek. Kor když mám k FF negativní postoj. Navíc to na mě bylo občas strašně hysterické a to ječení ve slovenštině bylo mnohonásobně protivnější, než jekot anglický. Jenže pak přišli pointa a závěr a já si musel říct "Ty vole, tohle bylo fakt dobrý!" 75% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Snímka Attonitas sa nakrúcala dvanásť dní v lete 2011, osem až dvanásť hodín denne a v opustenom kaštieli na sídlisku Radvaň v Banskej Bystrici, ktorý si tvorcovia prenajali za 2000 eur. Celý film stál 274 000 eur bol stopercentne financovaný zo súkromných zdrojov. (Sufferer)
  • Když Petr (Peter Brajerčík) padá okolo 80. minuty na dveře, má na sobě černou bundu, avšak po nalezení je jen v bílém trikotu. (Terva)
  • Režisér Jaroslav Mottl a Gabriela Marcinková či Peter Brajerčík spolupracovali už v seriáli Horúca krv (2012), no vtedy ešte ako hereckí kolegovia. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama